home EVENIMENT, POLITICA Ludovic Orban anunţă că nu va renunţa la OUG pe alegerile în două tururi

Ludovic Orban anunţă că nu va renunţa la OUG pe alegerile în două tururi

Share

Premierul Ludovic Orban a anunţat, după adoptarea moţiunii de cenzură, că nu renunţa la alegerile locale în două tururi şi că ia în calcul adoptarea unei ordonanţe de urgenţă în acest sens.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Orban a spus că PNL va continau demersurile în Parlament pentru alegerile în două tururi, însă, dacă se va lovi în continuare de boicot, va recurge la ordonanţa de urgenţă.

„Nu m-a surprins adoptarea moţiunii de cenzură. (…) În ultimă instanţă vom recurge la ordonanţa de urgenţă pentru alegerile în două tururi dacă se ajunge în Camera Deputaţilor la un boicot evident”, a declarat Orban, la Digi24.

„Noi nu am renunţat la două tururi şi vom ataca în forţă”, a promis liderul PNL. El a ţinut să sublinieze că niciun parlamentar PNL nu a votat pentru căderea Guvernului.

„Obiectivul nostru clar este de a determina alegeri anticipate. Decizia PNL este foarte clară: parlamentarii liberali nu vor vota investirea a doua guverne succesive”, a adăugat premierul.

„Mă uitam la pesedisti, erau foarte veseli, însă se bucura degeaba. Cei care se bucurau azi că a picat Guvernul Orban nu au înţeles că vom ajunge la anticipate. Mai mult de jumătate dintre cei care se bucurau nu vor mai fi în noul Parlament”, a subliniat Orban.

Share