home MASS MEDIA, POLITICA Lucian Romaşcanu se dă în gât singur, pe sine însuşi

Lucian Romaşcanu se dă în gât singur, pe sine însuşi

Share

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, s-a dat singur în gât pe sine însuşi, dezvăluindu-şi planurile. El a recunoscut fără să vrea că a dorit racordarea Agerpres la cureaua de transmisie politică a PSD.

Agerpres este la un pas de dependenţa politică totală de PSD

Dar… ce poţi să-i ceri unui fost manager din presa tabloidă? În anii 90, genul acesta de gunoieri de presă era pe trei sferturi excomunicat din breaslă. Acum, ajunge ministrul Culturii. Poate că ar fi interesant de întrebat dacă ştie care este diferenţa dintre Dimitrie Stelaru şi Bejamin Fundoianu.

Sau poate care este cel mai bun roman al lui Anton Holban. Ori poate cine a fost împuşcat în cap la o zi după ce şi-a pictat evenimentul cu mâna lui. Sau poate cine a spus “am stat 13 ani în temniţă pentru un popor de idioţi”.

Lucian Romaşcanu: L-am rugat pe Giboi să se gândească la o restructurare a Agerpres

Vă spun sincer că am avut toată deschiderea față de domnul Giboi, din poziția mea de președinte al Comisiei de Cultură în Senat. Ne-am și întâlnit de câteva ori. L-am rugat să se gândească și dumnealui la o restructurare a Agerpres-ului.

, a declarat Lucian Romaşcanu. Dl. ministru este agramat. Nu se scrie “a Agerpres-ului”, ci “a Agerpres”. Un ministru al Culturii ar trebui să ştie asta. Nu să ştie. Un om cult este cel care uită de ce aplică anumite reguli gramaticale în vorbirea curentă şi totuşi o face corect.

Un agramat e ca dl. ministru al Culturii. Să se ia dară de mână cu Liviu “Genunche” Pop, inventatorul manualului de Sport.

Lucian Romaşcanu vrea un Agerpres aliniat cu TVR şi SRR

… Pentru că e firesc, că trebuie făcut ceva acolo. I-am propus ca, în momentul în care umblăm la legi, și aveam și acordul politic pentru asta, să punem și Agerpres-ul în linie cu TVR-ul și SRR-ul.

Iarăşi, agramatul Lucian Romaşcanu va fi trebuit să se exprime cu “în linie cu TVR şi SRR”, dar nu, el o ţine danga. Substratul, fundamentul este însă de zece ori mai grav decât agramatismul demnitarului. A fi azi în linie cu TVR şi SRR înseamnă a fi portavocea politică media a PSD.

Lucian Romaşcanu: Îţi dau bani, băi, câine, ca să ne serveşti!

Mai mult, li se propun trădătorilor de ocazie ai meseriei de jurnalist bani pentru asta:

… astfel încât să își poată folosi bugetul în funcție de necesitățile personale. (n.n.: atenţie, în funcţie de necesităţile personale!) ceea ce ar fi însemnat și o eventuală creștere de salarii. Domnul Giboi mi-a spus: ‘Nu, cu legea salarizării unice câștigă suficient, nu mai e cazul să facem asta”.

Tradus. aceasta sună astfel:

Giboi deja, uite, mi-a spus că se simte bine, dedulcindu-se la Legea salarizării, care-i aduce mai multe parale. Acum, îi mai propusesem încă un deal. N-a vrut, dom’le, fraierul, n-a vrut!

Romaşcanu către Giboi: Alege în ce tabără eşti, cu noi sau împotriva noastră

Lucrurile nu se opresc aici. Sunt mult, mult mai grave. Lucian Romaşcanu dixit:

Deci, domnul Giboi să aleagă pe ce parte a străzii joacă, eu n-am nici o problemă. Dacă este performanță în Agerpres, și înțeleg că se mișcă lucrurile acolo, bravo dumnealui. Dar principiul rămâne. N-am nimic cu persoana Giboi, am cu principiile.

Aşadar, cam aşa: “Alege, bă, să intri în gaşca noastră, că altfel te radem, crocodilule!”. Mai departe, cu traducere în limba română din păsăreasca PSD:

Îmi doresc să avem trei organisme profesioniste de comunicare ale țării finanțate de statul român (trad. rom: Noi vrem să facem trei birouri de presă de partid. Unul video, altul audio şi altul râşniţă de ştiri oficiale).

Din agenţie de presă, comunicator oficial

Cel puțin pentru două dintre ele misiunea este specificată și în Constituție. A treia, această agenție de presă, care trebuie să fie cel mai puternic comunicator în ceea ce privește evenimentele, știrile din România, să funcționeze foarte bine. 

Foarte bine, nu aşa? Deci, din agenţie de presă, Agerpres trebuie să devină “comunicator în ceea ce privește evenimentele, știrile din România”. Înţelege cititorul ce înseamnă asta? O porcărie: ştirea de presă este una, iar comunicatorul Agerpres din viitor va trebui, în viziunea PSD, să îţi spună care este realitatea pesedistă în legătură cu ştirea respectivă. Prelucrând-o politic.

Vorba poetului: “Tu / Accepţi mizeria din jur aşa cum e? Eu / Nu.”.

Eroizarea lui Alexandru Giboi

Similaritatea dintre Cazul Giboi şi Cazul Beniuc nu este perfectă, dar instructivă. În ultimii ani ai comunismului, poetul “Mărului de lângă drum” a simţit că s-a depăşit o anumită limită, peste care nu mai putea trece. A devenit disident al sistemului comunist, din cântător proletcultist al comuniştilor.

Aleandru Giboi a fost pus şef la Agerpres de Victor Ponta. Una peste alta, faţă de groaznicul mandat al lui Ioan Mihai Roşca, Giboi a fost parfum de tei. După cine l-a pus în funcţie, te aşteptai să fie un Erdogan de Agerpres. N-a fost.

Ceea ce se întâmplă acum l-a făcut să se dezlănţuie. Am publicat scrisoarea sa descisă. Explozivă. Cred că, dacă acum un an i-aş fi spus: “Peste un an veţi deveni Leul din Nemea al presei publice române”, s-ar fi uitat la mine ca la un nebun. Dar viaţa e complexă. Ca şi prostia guvernamentală contemporană.

Citeşte şi
Aligică: „Isteria şi iresponsabilitatea de la televiziuni, pericol de securitate naţională”

Profesorul universitar Paul Dragoș Aligică, specialist în analiză instituțională, vorbește despre efectele isteriei din presă Read more

Jurnaliştii băcăuani cer autorităţilor locale să dea informaţii despre pandemie

Presa locală din Bacău cere autorităților locale să comunice constant informații despre epidemia de coronavirus.„Atragem Read more

Streinu-Cercel nu a mai suportat presa jegoasă făcută de Antena 3

Doctorul Adrian Streinu-Cercel, manager al Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”, a răbufnit, la Antena Read more

Daniel Nanu, jurnalist sportiv, îi jigneşte pe românii din Diaspora

Daniel Nanu, un jurnalist sportiv cu mare experienţă, care a apărut inclusiv la Pro X, Read more

Paul Stănescu a agresat o jurnalistă incomodă de la Libertatea

Un nepot al secretarului general al PSD, Paul Stănescu, este acuzat că mușamalizează neregulile de Read more

Dana Grecu (Chera) pleacă de la Antena 3. Şobolanii părăsesc corabia!

Dana Grecu, acum nume de familie Chera, una dintre vedetele Antena 3 în perioada în Read more

Mădălina Mihalache, jurnalista anticorupţie, pleacă la Antena 3

Jurnalista Mădălina Mihalache, acreditată pe PSD, autoare de directuri excelente pe Justiţie, recunoscută pentru atitudinea Read more

Bogdan Chirieac vrea să cumpere Radio Gold FM

Nici muzica bună nu scapă de Bogdan Chirieac. Acesta, care este unul dintre fondatorii publicației online Read more

Piaţa de media valorează aproape 514 milioane de euro

Piaţa de media din România va creşte, în acest an, cu 5,5%, comparativ cu anul Read more

Cristian Tudor Popescu s-a supărat pe Moise Guran, că l-a lăsat cu ochii-n soare

Cristian Tudor Popescu a declarat că este deranjat de faptul că Moise Guran nu l-a Read more

Share