Lovitură de stat USL în curs. Ce este de făcut?

Share

Prima dată când am scris despre faptul că avem de-a face cu o lovitură de stat în curs a fost, aşa cum se vede aici, pe 15 iunie 2008. A doua oară a fost pe 8 octombrie 2009. Cel mai simplu lucru pe care îl poate face oricare cititor al acestui site este să dea căutare “lovitură de stat” şi să înceapă să lectureze ce am scris de-a lungul timpului.

Deranjaţi de faptul că instaurarea de facto a statului de drept a început să se întrupeze, actualii actori ai loviturii de stat au acţionat încă de la începutul anului 2007, când l-au suspendat pe preşedintele Traian Băsescu.

• Vasile Blaga a fost revocat de la şefia Senatului. Crin Antonescu e noul preşedinte al Senatului şi viitor preşedinte interimar dacă Traian Băsescu e suspendat
• Roberta Anastase a fost revocată din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Valeriu Zgonea, ales noul şef al Camerei

Următorii ani am consemnat o continuă luptă de gherilă politică a ceea ce Băsescu numeşte “sistemul ticăloşit” contra statului de drept. Motivul a fost explicat de-a lungul timpului de mine pe acest website: “sistemul ticăloşit” are un adversar, pe Traian Băsescu.

• Planul de acţiune al USL pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu. Cei şapte paşi esenţiali. Cum ar putea ajunge Crin Antonescu preşedinte măcar pentru o lună

Acum, acţiunea sa s-a disipat periculos în actul de Justiţie, care devine periculos de independent pentru cei care nu doresc cu nici un chip să renunţe la privilegiile pe care le-au câştigat în ultimii 20 de ani, cum foarte simplu sintetizează de câteva săptămâni Ion Cristoiu.

Ce este de făcut acum?

Întrebarea sună a Lenin, dar aceasta contează acum mai puţin. Ce avem deci de făcut în perioada care urmează?

Societatea civilă trebuie să reacţioneze rapid, pentru că această reacţie rapidă se va disipa în întreaga societate, ce va fi astfel sensibilizată, pentru a ieşi din amorţire şi a conştientiza pericolele majore care ne pasc.

• Blitzkrieg împotriva democraţieiARC vă cheamă să apăraţi democraţia. Semnaţi contra revocării abuzive a Avocatului Poporului

Instituţiile statului trebuie să-şi facă datoria. Avem, rând pe rând, tot mai mulţi oameni politici racordaţi “sistemului ticăloşit” care încalcă Legea Română. Dacă nici o lege nu mai contează şi actele acestor oameni (Ponta, Crin Antonescu, Daniel Constantin, Hunor Kelemen şi Gabriel Oprea), precum şi cele ale complicilor lor (Toni Greblă, Valer Dorneanu etc.) nu pot fi oprite de sistemul de instituţii democratice existente, atunci ele trebuie făcute să lucreze mai rapid, mai rapid decât lucrează conspiratorii la această lovitură de stat.

• Zgonea: Blaga şi Anastase pot să sesizeze şi pe mama Curţii Constituţionale

Dacă acest lucru nu se va petrece şi opozanţii îşi vor păstra actuala atitudine de uimire (Ioan Oltean, Mircea Toader), perplexitate (Vasile Blaga) sau analiză politică visătoare, eleată, încrezătoare în faptul că unul sau zece sau 100 de mitinguri rezolvă problema (Mihai Răzvan Ungureanu), atunci buldozerul acesta anticonstituţional va transforma România până în toamnă într-un stat nedemocratic, condus de un sistem de putere multilider, în spatele căruia se va afla “sistemul ticăloşit”.

• Deutsche Welle compară situaţia de la Bucureşti cu dictatura din Belarus şi cu Germania Nazistă

Dacă acest sistem politic se va întrupa în România, aşa cum se prefigurează acum că se vor petrece lucrurile, nu trebuie să ne facem iluzia că alegerile vor fi libere. Chiar dacă votul va fi în favoarea actualei Opoziţii, alegerile vor fi sigur trucate de mafia care pune acum stăpânire pe stat.

Apoi, dacă vom dori să scăpăm de aceşti infractori din fruntea statului român, s-ar putea să avem nevoie din nou să dăm preţ de sânge.

Eu cred sincer că în 1990 Dumnezeu ne-a dat o şansă: să ne curăţăm de mizeria în care trăisem şi de actanţii acesteia. Nu eram atunci nici pregătiţi, nici organizaţi şi de aceea nu am făcut-o.

Acum ni se oferă o nouă şansă. Practic, într-un fel suntem din nou teleportaţi în realitatea politică şi economică a începutului de an 1990. Avem o opoziţie intra şi extraparlamentară care acţionează şi trebuie să se organizeze. Avem o clasă politică reacţionară, grupată în USL – UDMR – UNPR, de care trebuie să ne descotorosim.

Dar de data aceasta este nevoie să nu mai repetăm greşelile trecutului.

Share