Lovitură de stat. PSD-ALDE pregăteşte suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis

Share

PSD-ALDE a pierdut orice control al raţiunii şi ar pregăti o nouă lovitură de stat. Modelul de lucru este cel din iulie 2012, dar perfecţionat. Prezentăm în continuare paşii pe care îi doreşte puşi în aplicare coaliţia de guvernare, conform G4Media.

Lovitură de stat. Istoria se repetă în buclă

  • Ședință comună de plen miercuri, 20 iunie, la solicitarea Vioricăi Dăncilă, care ar prezenta pregătirea preluării de către România a Preşedinţiei semestriale a Consiliului UE.

PSD, filiera rusă

  • Ordinea de zi ar putea fi suplimentată cu cererea de suspendare. Identic cu 2012.

 

  • În 2012, PSD și PNL l-au suspendat pe Traian Băsescu. Pretextul – prezentarea de către premierul Victor Ponta a concluziilor Consiului European. Ordinea de zi a fost suplimentată.

Lovitură de stat. Nu mai sunt obstacolele instituţionale de acum şase ani

  • Atunci, USL a trebuit să mai realizeze: (1) înlocuirea Avocatului Poporului cu o persoană fidelă (Valer Dorneanu, azi preşedintele CCR), (2) OG de i se lua CCR posibilitatea pronunțării pe hotărârile Parlamentului, (3) înlocuirea șefilor Camerei și Senatului, Roberta Anastase și Vasile Blaga, cu Valeriu Zgonea și Crin Antonescu.

Suspendare neconstituţională a preşedintelui ales Traian Băsescu

  • Prezentarea în plen reunit a cererii de suspendare a președintelui (5 iulie). Trimisă pentru aviz la CCR (termen o zi). 6 iulie, Parlamentul a adoptat hotărârea de suspendare a preşedintelui.

Lovitură de stat. Presiune uriaşă pe completul de la procesul lui Dragnea

  • Acum, Liviu Dragnea are de partea lui Avocatul Poporului, CCR, majoritatea parlamentară.

 

  • Pe 21 iunie, președintele ar putea fi suspendat. Este ziua în care se așteaptă pronunțarea sentinței în dosarul lui Dragnea. Uriașă presiune pe completul de judecată de la ÎCCJ.

USL. Japca pe guvernate cu terorism parlamentar

  • Instalarea la Cotroceni a președinteluui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Misiune – executarea doleanțelor PSD-ALDE: revocarea lui Kovesi de la șefia DNA, înlocuirea ei cu o persoană agreată de majoritatea parlamentară; revocarea șefului DIICOT, Daniel Horodniceanu, înlocuirea lui cu cel ales deja de ministrul Tudorel Toader; numirea unui nou șef la SIE; promulgarea modificărilor la Legile Justiţiei.
Share