home CORUPTIE, POLITICA Liviu Pop e supărat că societatea civilă susţine protestele magistraţilor

Liviu Pop e supărat că societatea civilă susţine protestele magistraţilor

Share

Senatorul PSD Liviu Pop spune că este inacceptabil ca actorii să susțină protestele ilegale ale magistraților și îi întreabă “de ce nu au ieșit în stradă să protesteze față de protocoalele cu SRI”.

El mai susține, la RFI, că Secția specială de anchetare a magistraților nu este un instrument politic și crede că magistrații care protestează se tem că la un moment dat “vor răspunde pentru abuzurile săvârșite și pentru încălcarea legii”.

Liviu Pop: De ce nu au ieşit actorii în stradă contra protocoalelor cu SRI?

Liviu Pop spune că nu se poate discuta despre abrogarea Ordonanței 7, “chiar dacă circulă foarte multe fake-news-uri”.

“Eu nu înțeleg de ce actorii ies să ceară abrogarea unui articol inexistent și de ce n-au ieșit să protesteze față de articolele din protocoalele cu SRI-ul, articole declarate neconstituționale, articole în care se vorbește explicit de subordonarea procurorilor față de ofițerii SRI și de implicarea ofițerilor SRI în instrumentele dosarelor penale.

Îi întreb pe actori de ce n-au ieșit atunci în stradă (…) Din punctul meu de vedere, este inacceptabil ca actorii sau oricine altcineva din societate să susțină proteste ilegale ale procurorilor și judecătorilor împotriva OUG 7”, a declarat Liviu Pop, susținând că în OUG 7 nu există nici un articol care să pună justiția în subordinea politicienilor.

Liviu Pop: Magistraţii fac proteste ilegale

Întrebat ce înseamnă protest ilegal, Liviu Pop a răspuns: “Conform legii, știu și procurorii și judecătorii care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să faci protest în România, că e miting, că e pichetare, că este marș, că este orice altă formă de protest.

Avem o lege și cred că exemplul acesta de rea practică pe care Iohannis l-a început atunci când a ieșit în stradă la un protest ilegal trebuie să înceteze în România, pentru că suntem un stat de drept, suntem o țară europeană și cred că înainte de toate trebuie să respectăm legea”.

Liviu Pop: Dreptul la libera exprimare, dar fără să încalci legea

De asemenea, întrebat cum rămâne cu dreptul la liberă exprimare, senatorul PSD a spus că “e absolut normal să ai drept la liberă exprimare, dar fără să încalci legea sau să ataci dreptul altuia de a se exprima”.

Parlamentarul PSD a mai susținut că secția specială nu este un instrument politic și că se poate vorbi de imixtiune a politicului în justiție doar în cazul PNL, care s-a implicat în susținerea Laurei Codruța Kovesi la șefia Parchetului european.

“Nu există influență politică, poate la procurorul-șef european, acolo se face consens politic, acolo se discută politic, dacă doamna Kovesi va ajunge sau nu procuror-șef european se va discuta politic, chiar dacă în România PNL-ul are deja bannere afișate cu fostul procuror-șef DNA, om politic pus lângă un partid politic. Asta este imixtiunea politică a PNL-ului. În partea cealaltă, secția specială nu este un instrument politic. Judecătorii și procurorii care protestează se tem că la un moment dat vor răspunde față de abuzurile pe care le-au săvârșit și pentru încălcarea legii. Pentru ei, o infracțiune sau o abatere disciplinară legată de protestele ilegale nu mai contează”, a mai spus Liviu Pop.

Citeşte şi
Senatorul PNL Iulia Scântei îl acuză pe ministrul Justiției, Tudorel Toader, că intenționează să boicoteze,
„Domnul Tudorel Toader croșetează”, a spus aseară secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu. Reacția irtitată
Huliganii PRU au căpătat curaj şi se manifestă în pragul alegerilor europarlamentare. Sebastian Ghiţă anunţă
Tudorel Toader, supranumit Gargamel, susține că cel care poate debloca situația Anticorupţiei este doar președintele
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a fost aşteptat la bilanţul Curţii de Apel Timişoara, prezentat la
Tudorel Toader a postat pe Facebook, duminică seară, chiar în timp ce zeci de mii
Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat că nu știa că în ședința de Guvern va
Liviu Avram spune că Tudorel Toader pregătește o ordonanță de urgență prin care Secția de
Taman în mandatul lui Tudorel Toader la Ministerul Justiției, finul acestuia a prins un super-post
Actualul ministru al Justiției, Tudorel Toader, a văzut lumina zilei în anul 1960, în localitatea
Share