Liviu Pop, Manualul de Sport: Cum ţii laba piciorului, la fotbal, când loveşti mingea

Share

Din seria “să sfidez cât pot, că oricum viaţa de ministru e scurtă şi tâmpită”, intrăm în tainele sportului cu Liviu Pop. Acesta a anunţat recent că va edita un manual de sport. Ceea ce urmează nu este un banc prost. Norocul nostru e că exprimările sunt atât de cretine, încât nu vor provoca poate decât cel mult ilaritate.

Liviu Pop vrea un manual de… Dirigenţie!

Ceea ce urmează mai jos sunt spicuiri din manualul de sport pe care Liviu Pop l-a dat ca exemplu pe Facebook. Învăţământul românesc ar fi trebuit să formeze oameni. În ultimii 27 de ani a format o majoritate de brontozauri umani. Lor le datorăm degradarea mediului public.

Acum, se trece la următoarea etapă. Se sfidează, pe de o parte, românii, dându-se contracte pentru editarea de manuale cretine, fară rost. Se pun asfel bazele pentru formarea unei generaţii care peste zece ani va fi şi mai lipsită de creier şi discernământ decât cea de azi. Care, prin elita sa, a deranjat profund etsblishmentul pesedist.

Ce să învăţăm despre jocul numit fotbal?

Să presupunem că un extraterestru de pe planeta Marte vine pe Pământ. Primitori, pământenii vor să-l înveţe fotbalul şi pentru asta folosesc Manualul de Sport păstorit de Liviu Pop. Aşadar…

Şutul la poartă, de pe loc şi din deplasare

Îl poţi realiza de pe loc sau din deplasare. Este procedeul prin care urmăreşti să atingi scopul principal al jocului de fotbal – marcarea golurilor.

Aha. Bun. Mai departe, şi ţineţi-vă bine să nu vă apuce vertijul existenţial:

Şutul la poartă este precedat de un balans (mişcare) amplu al piciorului de lovire, cu laba piciorului întinsă, lovind mingea în centrul ei.

Atenţie: laba piciorului, marţianule, trebuie să fie musai întinsă şi mingea trebuie lovită fix în centru. Cel mai bine este să o tai cu un cuţit pentru asta. “No, abăr, tâmpite jocuri mai aveţi voi p-acia, pe Pământ”, reacţionă marţianul. “Mai bine îţi arătăm la tembelvizor!” “Nu, lasă, plec cât mai repede de pe planeta asta de nebunir”.

Liviu Pop şi manualele sale. Lecţia de baschet. Aruncarea mingii la coş

Autorii manualului din care vom spicui sunt: Laurenţiu Oprea, Vera-Ana Pîslaru, Marilena Geanina Calistru, Dorin Stoican, Vicol Eduard şi Nicuşor Şuţă. La pagina 93 din Manualul de sport, E.D.P., autorii, profesori de sport probabil, explică felul cum se aruncă mingea de baschet la coş:

Atunci când vrei să arunci la coş de pe loc cu una sau două mâini te poziţionezi cu faţa spre panou cu mingea ţinută în ambele mâini, privirea o ai către marginea inelului (coşului de baschet).

Aruncarea o începi printr-o împingere în picioare simultan cu întinderea braţelor oblic în sus, mingea părăsind mâna sau mâinile, după caz, în urma mişcării de bciuire, degetele apăsând pe minge şi trecând dinspre înapoi spre înainte şi în jos.

La finalul aruncărilor trebuie să te afli într-o poziţie înaltă, cu braţul aruncător întins în sus şi palma orientată în jos cu degetele răsfirate.

Credem că LeBron James ar râde cu lacrimi, tăvălindu-se pe jos, de această descriere.

Sport şi militărie cu Liviu Pop la comandă

Liviu Pop a decis că, pentru a îngroşa buzunarele unor şmecheri, Ministerul Educaţiei va investi în ceva inutil? Nu chiar inutil, ci menit să tâmpească de mici copii. Să-i educe, în loc să-i înveţe. Aşadar, cum începe manualul pentru puştii de-a cincea? Ca la cazarmă, în militărie:

Formaţii de adunare în linie pe un rând şi pe două rânduri

Cele mai folosite formaţii de adunare pe care le vei întâlni în lecţia de educaţie fizică şi sport sunt:

în linie pe un rând

liviu pop

În linie pe două rânduri

liviu pop

Alcătuirea formaţiilor de adunare se realizează prin intermediul anumitor comenzi: “În linie pe un rând, aduna…rea”, “În linie pe două rânduri, aduna…rea”.

Ce sfertodocţi frustraţi, care visează noaptea frumos, asudând, că răcnesc la copii ca la Armată, au scris această carte cretinoidă?

Share