home POLITICA Liviu Pleşoianu vrea desfiinţarea ONG civice pentru nazism

Liviu Pleşoianu vrea desfiinţarea ONG civice pentru nazism

Share

Deputatul PSD Liviu Pleşoianu a depus la Senat un proiect, prin care o asociaţie va putea fi dizolvată la cerere, prin hotărâre judecătorească, dacă este considerată a fi succesoare a unei organizaţii naziste sau care acţionează în sensul schimbării prin violenţă a regimului constituţional.

Textul iniţiativei lui Liviu Pleşoianu

“Prezentul proiect de lege prevede, în mod expres, în acord cu Constituţia României, cu legislaţia penală românească şi cu tratatele internaţionale la care România este parte, posibilitatea dizolvării, prin hotărâre judecătorească, a oricărei asociaţii sau fundaţii atunci când se constată că asociaţia sau fundaţia acţionează sau militează în sensul schimbării prin violenţă a regimului constituţional, ocupării prin violenţă a sediilor instituţiilor statului, subminării integrităţii teritoriale a României, propagandei în favoarea războiului, violenţei, terorismului, promovării discursului instigator la ură împotriva unei categorii de persoane, când asociaţia este declarată de către o instanţă judecătorească sau se declară a fi, sub orice formă, continuatoare sau succesoare în drepturi a unei organizaţii naziste sau a oricărei alte organizaţii interzise prin lege”, prevede expunerea de motive a proiectului legislativ al lui Liviu Pleşoianu.

Liviu Pleşoianu, ţintire directă la Klaus Iohannis şi ONG civice

Este evidentă identitatea dintre această propunere legislativă şi acuzaţiile lansate la adresa preşedintelui Klaus Iohannis şi a ONG civice.

Despre Iohannis, PSD a afirmat în mod repetat că provine din FDGR (Dorumul Democrat al Germanilor din România), care ar fi urmaşul organizaţiei naziste a germanilor din România, din timpul celui de-al doilea război.

Pe de altă parte, înainte şi mai ales în timpul reprimării violente a protestului civic din 10 august, PSD a afirmat că manifestanţii paşnici ar fi fost violenţi şi ar fi dorit să ocupe în forţă Palatul Victoria.

Merită constatată identitatea de mesaj dintre propaganda PSD şi propaganda rusă, ce caracterizează forţele democratice din România ca fiind fasciste şi revizioniste.

Liviu Pleşoianu vrea dizolvarea ONG civice incomode în instanţă

Astfel, iniţiatorul propunerii legislative, Liviu Pleşoianu, propune amendarea articolului din Ordonanţa Guvernului nr. 26/2002 privind asociaţiile şi fundaţiile, referitor la dizolvarea acestora de către instanţele de judecată.

“Asociaţia se dizolvă, prin hotărâre judecătorească, la cererea oricărei persoane interesate: când scopul său activitatea asociaţiei a devenit ilicită sau contrară ordinii publice, precum şi când realizarea scopului este urmărită prin mijloace ilicite sau contrare ordinii publice; când se constată că asociaţia acţionează sau militează în sensul schimbării prin violenţă a regimului constituţional, ocupării prin violenţă a sediilor instituţiilor statului, subminării integrităţii teritoriale a României, propagandei în favoarea războiului, violenţei, terorismului, promovării discursului instigator la ură împotriva unei categorii de persoane, când asociaţia este declarată de către o instant judecătorească sau se declară a fi, sub orice formă, continuatoare sau succesoare în drepturi a unei organizaţii naziste sau a oricărei alte organizaţii interzise prin lege; când asociaţia urmăreşte alt scop decât cel pentru care s-a constituit; când asociaţia a devenit insolvabilă; în cazul prevăzut la art. 14”, prevede modificarea adusă articolului 56 (1) din Ordonanţa Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii, conform intenţiilor lui Liviu Pleşoianu.

Citeşte şi
Raportul 10 august privind intervenţia violentă a jandarmilor

Raportul 10 august privind violenţele jandarmilor, din timpul manifestaţiei de la Piaţa Victoriei, de acum Read more

Violeta Roşu, protestatara în scaun cu rotile, are dosar penal pentru… violenţe

Violeta Rosu, care pe 11 mai s-a aflat printre protestatarii anti-PSD din Galaţi, a primit Read more

Bacalbaşa era să fie scos cu forţa din maşină şi a fost salvat de jandarmi

Masina deputatului PSD Nicolae Bacalbaşa a fost blocata de o multime de protestatari galateni furiosi Read more

Andrei Caramitru spune că Dragnea de-abia aşteaptă violenţe şi haos la Iaşi

Andrei Caramitru (USR) avertizează că Liviu Dragnea „abia aşteaptă să iasă cu violenţe şi haos” Read more

Un copil de 12 ani le-a dat unor jandarmi o lecţie simplă

Aşa ceva nu trebuie rata! Un copil de 12 ani i-a făcut praf pe jandarmi. Read more

Ambasada Rusiei: Armata Roşie n-a violat românce în al doilea război

Ambasada Rusiei la București le spune românilor să fie atenți la informațiile despre acțiunile soldaților Read more

Ion Cristoiu, încă o măgărie. „Realitatea TV a incitat la violenţe”

Fostul Jurnalist Ion Cristoiu vorbeşte, într-unul dintre comentariile sale, despre televiziunea SRI, Realitatea TV, "cea Read more

Laurenţiu Cazan, şef jandarmi: Dacă mâine ar fi 10 august, aş lua aceleaşi măsuri

Directorul general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, Laurenţiu Cazan, s-a prezentat, miercuri, Read more

Cucoş, Sindile, Cazan şi Chirică, puşi sub acuzare în Dosarul 10 august

Şefii Jandarmeriei, Cucoş, Cazan, Sindile şi secretarul de stat din MAI Chirică au fost puşi Read more

Marilena Rotaru se autodenunţă, ironică, ca participant la lovitura de stat din 10 august

Jurnalistul indepedent şi realizatorul de televiziune Marilena Rotaru scrie pe Facebook un autodenunţ. Într-o postare Read more

Share