home CORUPTIE, EVENIMENT, MASS MEDIA, POLITICA, STIRI DESPRE TELEVIZIUNI Liviu Mihaiu, benzinăriile plutitoare şi jurnalismul pur

Liviu Mihaiu, benzinăriile plutitoare şi jurnalismul pur

Share

Liviu Mihaiu este un tip aparte. El e, simultan, şi fost jurnalist, şi jurnalist, şi viitor jurnalist, şi activist eco, şi manager de presă, şi manager de instituţie publică, şi activist monarhist pentru Rege şi Patrie.

Instituţiile de presă pe la care a trecut Mihaiu, aşa cum erau ele pe vremea sa, nu mai există. Academia Caţavencu este azi două publicaţii, Cotidianul s-a dus pe copcă, Realitatea TV şi FM nu se simt nici ele prea bine. Ba nu, Radio Guerilla, un radio foarte simpatic mie, a înviat din morţi, după o îndelungată suferinţă.

Între Liviu Mihaiu şi ultimul scandal public din România, cel în care în prezent este sub arest la domiciliu (încă) viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu (care măcar are onoarea să-şi dea demisia, aşa cum a anunţat avocatul său), există o legătură ca în cazul funiei şi spânzuratului: el, Mihaiu, e spânzurarea însăşi a spânzuratului, de către spânzurător, cu funia. Ştiu că jurnalistul Liviu Mihaiu va aprecia figura asta de stil, de aceea am şi făcut-o.

Iată ce scrie iubitorul de figuri de stil Mihaiu, fost, actual şi viitor jurnalist, dar mai ales, în contextul actual, fost guvernator al Rezervaţiei Biosferei “Delta Dunării”, pe contul său de Facebook:

[vc_row][vc_column][vc_column_text] [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]

Să luăm pe rând punctele din ordinea de bătaie a lui Liviu:

1. Liviu Mihaiu zice că a dat o lovitură mortală braconajului la sturion. Ok.

Cotidianul gălăţean Viaţa Liberă publică un articol despre felul cum mai multe exemplare de păstrugă şi nisetru braconate au ajuns în câteva societăţi comerciale din Sulina şi fac parte dintr-un program experimental al Universităţii din Galaţi, având cipuri implantate.

Fiul primarului din comuna Grindu, judeţul Tulcea, mare mâncător de peşte, ca şi mine, s-a fotografiat cu un sturion sociopat, căruia îi plac fiii de primari.

Iar sturionii microcipaţi pentru repopulare au fost găsiţi în mai multe pensiuni din Sulina, informează altă sursă de presă din Delta Dunării.

Şi nu e numai atât. Abundă de informaţii pe subiect. Poliţiştii de frontieră de la Garda de Coastă au găsit un cetăţean român ce transporta, cu o Dacie Logan, 121 kg de şalău fără documente legale.

2. Liviu Mihaiu zice că nu a ştiut de aranjamentul dintre Vântu şi Olteanu. Ok.

Deci: un jurnalist din trustul lui Vântu, de la Caţa şi Radio Guerilla, află că patronul său îl vrea guvernator al Deltei Dunării. Jurnalistul este experimentatul Liviu Mihaiu, cu enşpe mii de anchete şi investigaţii anticorupţie, iar patronul e Sorin Ovidiu Vântu. Iar noi ar trebui să ne autosugestionăm… că pescuim?

3. Liviu Mihaiu se consideră un “pretext pentru fostul mogul pentru a-l avea (și) pe șeful Camerei Deputaţilor la mână”. Victimizarea în grup, cred eu, nu rentează acum. Este simplu: dacă procurorii au probe că Mihaiu a ştiut şi că există componente infracţionale, gata, s-a rupt lanţul de iubire.

4. Liviu Mihaiu se consideră “unul dintre cei mai buni/onești guvernatori ai DD (n.n.: adică ai Deltei Dunării, nu ai lui Dan Diaconescu)”. Să mai citim o dată punctul 1.

Un manager îşi dovedeşte competenţa prin faptul că, atunci când pleacă din funcţie, mecanismul implementat de el funcţionează în continuare, pentru că a fost bine instituţionalizat. De exemplu, Monica Macovei (se dovedeşte acum că) a fost un excelent ministru al Justiţiei.

5. Liviu Mihaiu zice că nimeni, niciodată, nu l-a ciupit. Vezi intertitlul de mai jos. Revenim la punctul 3 şi îl recitim.

6. Liviu Mihaiu spune că trebuie ca Justiţia să-şi facă datoria. Doamne-ajută!

Unul, Liviu, vinde două benzinării plutitoare

HotNews, care descrie traseul banilor în dosarul lui Olteanu, l-a sunat pe ins. Omul a dat-o la-ntors, după ce a sucit-o şi a învârtit-o, nu a vrut să spună nimic, nici dacă a moştenit benzinării plutitoare în Delta Dunării de la mătuşă-sa Tamara, nici dacă pe mătuşă-sa o cheamă Sorin sau pe cuscru-su Bogdan.

Potrivit EvZ, miza numirii lui Liviu Mihaiu ca guvernator al RBDD ar fi fost ca Petromservice să croşeteze doi ciorapi de lână,-n formă de benzinărie plutitoare fiecare, lucru care de altfel s-ar fi şi petrecut la o săptămână după numirea lui Liviu. Liviu Mihaiu, nu cel ce vinde acum două benzinării plutitoare.

Cel care a livrat informatiile procurorilor este un fost angajat al lui Vîntu, Ionuţ Adrian Eftimie, fost şef al lui Vântu la Realitatea Media. Sunt convins că Liviu Mihaiu nu-l cunoaşte şi nu a vorbit în viaţa lui cu acesta. De câteva ori era să-l dărâme probabil pe holuri, prin Casa Presei, dar nu se ştiu nici de la fumoar, de pe terasă. Nici de pe la băute cu icre şi sturioni.

Am înţeles că Liviu Mihaiu a spus că nu ştia că Vântu sau Liviu Luca ar fi deţinut Petromservice:

Petromservice a venit cu toate avizele luate de la Compartimentul Tehnic-Administrativ. Nu ştiam a cui e. Când ai toate avizele de la Tehnic-Administrativ, a nu semna e abuz în serviciu. Eu din ziar am aflat că PSV are legătură cu Vîntu. Eu nu procedez ca Securitatea, să întreb a cui e firma înainte să semnez. Dar dacă aş fi ştiut, nu îi dădeam aşa uşor, mă lămuream de zece ori, fiind o problemă de petrol. Serviciul Tehnic a confirmat că au toţi parametrii îndepliniţi.

Să revenim puţin la punctul 2. Fac ironii pe Facebook profesioniştii din mass-media despre tine, bărbate…

Share