Liviu Dragnea spune că acum trăieşte din salariu. Şi Cumbuco?

Share

Ultimele flaşnete lansate pe piaţă de Liviu Dragnea sunt legate de bani. Este clar că omul, acum, este preocupat cum să-şi gestioneze banii aflaţi abroad.

Fostul lider al PSD Liviu Dragnea a declarat, luni, după ce a ieşit din sediul DNA, că trăieşte din salariu, răspunzând unei întrebări privind sechestrul pe averea sa. Dragnea s-a prezentat la sediul DNA, unde procurorii i-au adus la cunoştinţă prelungirea sechestrului în dosarul Tel Drum, în care are calitatea de inculpat.

“Cu atâtea sechestre, mai aveţi din ce să trăiţi?”, l-a întrebat un reporter, pe fostul lider PSD. “Da, sigur, din salariu”, a răspuns Dragnea, care a reuşit cu greu să îşi facă loc printre susţinătorii şi contestatarii săi, aflaţi lângă sediul DNA.

Dragnea este inculpat la DNA în Dosarul Tel Drum, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, două infracţiuni de abuz în serviciu, cu obţinere de foloase, pentru sine sau pentru altul, instigare la infracţiunea de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în forma participaţiei improprii.

Pe 21 noiembrie 2017, DNA a instituit măsuri asiguratorii asupra bunurilor mobile şi imobile deţinute de Liviu Dragnea şi de ceilalţi inculpaţi din Dosarul Tel Drum, pentru recuperarea prejudiciului din dosar, estimat la peste 127 de milioane de lei.

În cazul lui Liviu Dragnea, s-au instituit sechestru asigurator şi poprire asiguratorie până la concurenţa sumei de 127.547.366 de lei “asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile, acţiunilor şi părţilor sociale deţinute de acesta în cadrul persoanelor juridice de drept privat, asupra sumelor de bani din conturile bancare, precum şi asupra sumelor de bani datorate acestuia cu orice titlu, de către terţe persoane, inclusiv sumele datorate cu titlu de chirie”.

Procurorii anticorupţie au pus sechestru pe un teren – situat în municipiul Turnu Măgurele, cu suprafaţă de 2.913 mp şi construcţie aferentă acestuia; un apartament – tot în Turnu Măgurele, cu suprafaţa de 80 mp, două autoturisme – Skoda Superb şi BMW X5 şi conturi deţinute de Liviu Dragnea.

De asemenea, s-a mai instituit sechestru asupra sumei de 630.000 de lei dobândită prin promisiune de vânzare-cumpărare, asupra sumei de 280.000 lei dobândită cu titlu de chirie în anul 2015 şi 2016, asupra sumelor de bani existente sau care urmează a fi virate de terţi, cu orice titlu, în patru conturi bancare deţinute de Liviu Dragnea, precum şi asupra sumelor de bani datorate cu orice titlu suspectului de către terţe persoane.

În ultima categorie intră, potrivit DNA, inclusiv sumele de 80.710 euro şi 460.110 lei, datorate de o societate comercială din Turnu Măgurele, precum şi suma de 10.500 de lei, datorată organizaţiei judeţene Teleorman a PSD.

Share