home EVENIMENT Liviu Dragnea are sechestru pe avere pus de DNA

Liviu Dragnea are sechestru pe avere pus de DNA

Share

Procurorii DNA au pus azi sechestru pe averea lui Liviu Dragnea. De asemenea, pe cele ale tuturor persoanelor urmărite penal în Dosarul Tel Drum.

Tel Drum SA este urmărită penal de către procurorii DNA

Suspecţii din acest dosar au fost notificaţi şi au venit la sediul DNA, pentru a li se aduce la cunoştinţă. Prin această măsură, procurorii încearcă să recupereze prejudiciul din acest dosar. El este estimat la 20 de milioane de euro şi 30 de milioane de lei.

Liviu Dragnea, silenzio stampa la DNA

La intrarea în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Liviu Dragnea a fost aşteptat de mai multe categorii de persoane. În primul rând, au fost susţinători, oameni de rând, evident foarte săraci. Apoi, membri de partid.

Cel mai cunoscut era secretarul general Marian Neacşu, fost membru PRM, fostul “bodiguard” al premierului Grindeanu. La sediul central DNA, era o serie de adversari ai lui Liviu Dragnea. Când  venit acesta, ei au început să huiduie.

Presa a încercat să vorbească cu acesta. El a promis că va face declaraţii. La ieşire, a plecat, fără să scoată vreun cuvânt.

Liviu Dragnea, înainte de venirea la DNA Voi merge la DNA. Încă mai credeam că putem deveni o ţară normală

Preşedintele PSD Liviu Dragnea declarase marţi că va merge la sediul DNA, pentru a fi înştiinţat oficial despre sechestru. El acuzase că, probabil, “urmează sechestrul pe viaţă”.

Noi încă mai credeam că putem deveni o ţară normală, în care nu auzi din presă informaţii date pe surse, pe canale nelegale. Am fost făcuţi ţapi ispăşitori la referendum. Să ajungi să fii condamnat că s-au trimis SMS-uri de la partid.

Am fost facut ţintă de câte ori PSD vrea sa facă ceva pentru România. Cum sunt folosit ca mijloc pentru a bloca legile justiţie şi de către cine? De către oameni care se ascund.

, spusese Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea: Probabil urmează sechestrul pe viaţă

Liderul PSD afirmase că va merge la sediul DNA, pentru a i se aduce la cunoştinţă sechestrul.

O să merg ca să iau în primire sechestrul. Urmează probabil şi sechestru pe viaţă.(…) Sunt un om cu faţă, cu vorbe, cei care sunt împotriva mea se ascund, crucifică oameni. Am spus colegilor să facă abstracţie, să urmeze drumul cum am stabilit în campania electorală.

Liviu Dragnea, urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional

În Dosarul Tel Drum, pe 13 noiembrie, procurorii DNA au anunţat oficial că Liviu Dragnea este urmărit penal. Aceasta pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene.

Toate în legătură cu favorizarea companiei, în privinţa acordării de contracte. Faptele ar fi fost comise în perioada în care Dragnea era preşedintele CJ Teleorman. În dosar, este cercetat şi Marian Fişcuci.

Acesta este descris de procurori drept o persoană apropiată de Liviu Dragnea şi acţionar majoritar (scriptic) al Tel Drum SA. El e acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat.

Liviu Dragnea, braţ la braţ cu Petre Pitiş

Petre Pitiş, fost consilier în cadrul CJ Teleorman, reprezentant al Tel Drum SA, este anchetat pentru constituirea unui grup infracţional organizat. De asemenea, pentru evaziune fiscală şi complicitate la abuz în serviciu,

Florea Neda, reprezentant Tel Drum, este cercetat pentru constiuirea unui grup infracţional şi complicitate la abuz în serviciu. Mugur Băţăuş, funcţionar în CJ Teleorman, este suspectat de constiuirea unui grup infracţional.

De asemenea, de abuz în serviciu şi complicitate la infracţiuni privind obţinerea pe nedrept de fonduri europene. Victor Piperea, funcţionar în CJ Teleorman, este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional organizat. De asemenea, pentru complicitate la infracţiuni privind obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

Liviu Dragnea, supranumit în timpul liber GIO

În aceeaşi cauză, este anchetat şi Marian Predescu, funcţionar în CJ Teleorman la data faptelor. Aceasta pentru complicitate la infracţiuni privind obţinerea pe nedrept de fonduri europene. Ca şi reprezentanţi ai unei firme, Florian Ion şi Daniel Neagoe.

Ei sunt acuzaţi că făceau parte din grupul infracţional organizat (GIO). Dosarul a fost deschis ca urmare a unei sesizări a OLAF (Oficiul european antifraudă). Ea a fost transmisă procurorilor pe 30 septembrie 2016, privind suspiciuni de obţinere nelegală pentru lucrări de reabilitare de drumuri judeţene a unor fonduri europene.

Procurorii spun că aceia ce făceau parte din grup ar fi conceput activitate acestuia în etape. În funcţie de zonele, firmele şi influenţa pe care le aveau.

Citeşte şi
Insula Belina trece în administrarea statului român, anunţă Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat, la începutul ședinței de Guvern, că Apele Române va prelua Read more

Tel Drum, contract de 22 de milioane de euro de la PSD

Compania de drumuri Tel Drum, despre care procurorii DNA susțin că este controlată de fostul Read more

Cum ne-a lăsat Dragnea fără rezerva strategică de carne de porc

Colţii stricaţi ai lui Dragnea ies din nou la iveală. Recent, o haldă de dejecţiide Read more

Cine este bărbatul care a dat valiza Rise Project presei

Jurnaliştii de la Rise Project l-au prezentat pe cel care le-a oferit cu celebra valiză Read more

Tel Drum câştigă sume enorme de bani, cu Dragnea în puşcărie

Europarlamentarul Clotilde Armand anunţa că celebra firma Tel Drum, legată strâns de numele lui Liviu Read more

Liviu Dragnea a mai pierdut într-un dosar. Legătura cu Tel Drum

Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea făcută de Liviu Dragnea, în care fostul lider Read more

Tel Drum continuă afacerile în mare stil, în Teleorman

Deși se află în insolvență, compania Tel Drum încheie în această ultimă parte a anului Read more

Tel Drum, în insolvenţă, contract de aproape un milion de euro

Societatea Tel Drum, aflata in insolventa si judecata pentru fraude europene, a castigat la inceputul Read more

Dragnea aruncă bani serioşi ca să scape de Dosarul TelDrum

Dragnea este asistat în demersul de a da în judecată Comisia Europeană la Tribunalul Uniunii Read more

Liviu Dragnea, pus în dificultate de presă pe tema relaţiei cu Petre Pitiş

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a refuzat să răspundă la întrebarea pusă în mod repetat de Read more

Share