home ECONOMIE, POLITICA Liviu Dragnea a spus Reuters că vrea ca Pilonul II să fie facultativ

Liviu Dragnea a spus Reuters că vrea ca Pilonul II să fie facultativ

Share

Liderul PSD Liviu Dragnea a spus Agenţiei de Presă Reuters că românii trebuie să aibă posibilitatea să opteze pentru a cotiza sau nu la Pilonul II. Este o reluare pe alte coordonate pentru alt public, sub o formă uşor nuanţată, a aceleiaşi teme. Reluarea denotă disperare, din cauza lipsei cronice a banilor la bugete.

Liviu Dragnea cere anchetarea jurnalistului Dan Tăpălagă pentru un articol

Dragnea a declarat:

Am anunţat că vrem să prezentăm o analiză riguroasă în 2018 a tuturor datelor necesare ca românii să înţeleagă dacă şi cât pot câştiga din sistemul de pensii, acordându-le posibilitatea să opteze în cunoştinţă de cauză.

Liviu Dragnea vorbeşte despre continuarea reducerii taxelor

Guvernul român îşi va menţine politica de reducere a taxelor şi de creştere a salariului minim şi a pensiilor până în 2020. Totul – în încercarea de a îmbunătăţi standardul de viaţă.

Dragnea a afirmat că Guvernul ar putea decide ca contribuţiile la sistemul privat de pensii să devină opţionale. În prezent, ele sunt obligatorii pentru persoanele sub 35 de ani. Orice modificare ar putea afecta piaţa de capital. Fondurile de pensii se numără printre cei mai mari investitori.

Relaxare fiscală

Necesitatea relaxării fiscale, atât pentru sectorul privat, cât şi pentru angajaţi, a fost stringentă. Şi va continua, pentru că vom reduce atât numărul taxelor, cât şi cuantumul lor.

, a declarat liderul PSD. Realitatea este că, din a doua jumătate a anului trecut, taele şi impozitele nu încetează să crească. Liviu Dragnea susţine că vor continua şi investiţiile, pentru a genera venituri la buget. Realitatea e că investiţiile scad ameţitor.

Acţiuni ale companiilor de stat vor fi vândute pe bursa de la Bucureşti în următorii doi ani. Probabil că Dragnea se referă la fondul suveran de investiţii, care, dacă va fi constituit cum vrea PSDragnea, va fi rost de un nou dosar penal.

Va fi respectată ţinta e deficit?

Livu Dragnea afirmă că Guvernul îşi va respecta ţinta de deficit fără alte măsuri suplimentare. El susţine că va fi o creştere economică de 5,5%, în pofida unei creşteri mai mici decât se aştepta în primul trimestru, de 4%.

Reuters comentează că măsurile fiscale deja adoptate au provocat îngrijorarea Comisiei Europene cu privire la posibilitatea ca ţintele bugetare să nu fie respectate.

Liderul PSD a dat asigurări că vor fi reduse contribuţiile de asigurări sociale, la sub 35%, faţă de 37,25% cât sunt în prezent, iar TVA va fi redusă la 18%, nefiind însă sigur dacă acest lucru se va întâmpla anul viitor sau în 2020.

Liviu Dragnea promite noi măriri de salarii

El a mai anunţat şi intenţia Guvernului de a reduce impozitul pe profit în 2020, de la 16% la 10% pentru companiile cu o cifră de afaceri mai mare de un milion de euro.

Conform lui Dragnea, partidul de guvernământ va elabora măsuri de sprijinire a bursei începând de anul viitor, inclusiv de scutire de impozitul pe venit a angajaţilor din domeniul pieţei de capital şi al brokerajului. Totodstă, este analizată şi decizia de a elimina taxa de 5% pe dividende.

El a adăugat că salariul minim ar urma să ajungă la cel puţin 300 de euro până în 2020, iar pensia minimă la 200 de euro. „Vorbim despre un nivel al salariilor şi pensiilor care poate părea ridicol în occident”, a spus Dragnea, adăugând că „au fost prea mulţi ani de austeritate”.

Uite-aşa o barb-avea şi nu o să fie inflaţie

El a calmat temerile privind potenţialul impact al unor stimulente asupra inflaţiei. În realitatea, din cauza efectului debază, din iunie, inflaţia an/an va scădea, preţurile continuând să crească. Aceasta pentru că primul puseu inflaţionist s-a simţit în vară.

Atunci, Dragnea va veni şi va spune: “Aţi văzut? V-am spus că nu va fi inflaţie!”, dar va fi o dezinformare.

Dragnea a mai afirmat că Guvernul intenţionează să se concentreze pe stimularea veniturilor prin investiţii, promovarea schemelor de ajutor, utilizarea fondurilor europene şi iniţierea parteneriatului public – privat pentru lucrările de infrastructură, precum şi listarea la bursă a companiilor de stat.

„Începând cu 2019 – 2020, o majoritate covârşitoare a companiilor de stat vor fi listate la bursă”, a afirmat Dragnea.

Citeşte şi
Liviu Dragnea a depus o cerere de intervenție, admisă de Tribunalul București, care ar fi
Un fragment dintr-un nou episod al serialului „Belina - Insula Fărădelegii“ a fost publicat în
Localnicii din Olt susţin că Paul Stănescu şi Liviu Dragnea ar fi protagoniştii unor orgii
Chiar dacă grupul consilierilor locali liberali din Turnu Măgurele şi-au dorit, Liviu Dragnea rămâne cetăţean
Adrian Ţuţuianu, fost vicepresedinte al PSD, il acuza pe Codrin Stefanescu, fost secretar general al
Curtea Constituţională din România (CCR) este dezlănţuită. Nu mai are nici o limită. Nu mai
Fostul lider PSD Liviu Dragnea va lucra la atelierul auto al Penitenciarului Rahova, unde execută
Dosarul Teldrum, care îi poate agrava situaţia juridică lui Liviu Dragnea, nu este gata nici
Articol straniu, nesemnat, pe DC News, site deţinut de Bogdan Chirieac. În articol se afirmă
După 26-27 mai, PSD continuă drumul spre zid şi îşi semnează decesul politic, incapabil să
Share