home CORUPTIE, POLITICA Liviu Dragnea face crize nervi şi drăcuie ca la gura partidului majoritar

Liviu Dragnea face crize nervi şi drăcuie ca la gura partidului majoritar

Share

Liviu Dragnea a avut o ieșire nervoasă când a fost întrebat dacă legea privind executarea pedepselor acasă îl ajută. Congestionat la faţă, roşu de nervi ca sfecla, cu ochii înlăcrimaţi de nervi, Dragnea s-a descărcat.

Liviu Dragnea, vizibil iritat

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a răspuns vizibil iritat după ce o ziaristă l-a întrebat dacă o lege votată recent de Senat şi care prevede că o persoană poate executa acasă o pedeapsă de sub 5 ani de închisoare, cu brăţară electronică de supraveghere, îl ajută, declarând că s-a săturat de aceste acuzaţii. Dragnea le-a reproşat totodată ziariştilor că, deşi sunt oameni tineri, au ajuns să „susţină securiştii”.

„Și cu ce dracu’ mă ajută pe mine domnişoară? Că m-am săturat (…) În afară de mine mai sunt oameni în ţara asta? M-am săturat”, a răspuns Dragnea, pe un ton ridicat.

Liviu Dragnea: Oameni tineri, susţineţi securişti!

„Aţi ajuns oameni tineri să susţineţi securiştii”, le-a reproşat Dragnea ziariştilor, înainte de a adăuga: „Efectiv mi-ajunge să răspund la aceste prostii”.

Liviu Dragnea a cerut mişcării „#rezist” şi lui Klaus Iohannis să „dea un decret să mă împuşte mâine”.

„Cu ce dracu să mă avantajeze (acest proiect de lege)? Că mi-au distrus viaţa ani de zile”, a mai spus acesta, susţinând din nou că a fost condamnat fără nicio probă atât în dosarul Referendumului cât şi în dosarul angajărilor fictive din Teleorman.

Fondul problemei

Plenul Senatului a modificat luni Legea 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, ca urmare a reexaminării actului normativ impuse de Decizia CCR 453/2018, prin care legea a fost declarată parţial neconstituţională.

Potrivit noii forme a actului normativ, “în cazul persoanelor condamnate la pedeapsa închisorii de până la 18 luni (faţă de 1 an forma în vigoare) executarea pedepsei se realizează prin detenţie la domiciliu, cu excepţia persoanelor condamnate pentru fapte cu violenţă”.

Noul act normativ prevede: “Comisia pentru stabilirea, individualizarea şi schimbarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate (…) va dispune continuarea efectuării pedepsei prin detenţie la domiciliu cu sistem electronic de supraveghere. (…) Sistemul de supraveghere electronică se va realiza într-un regim informatic securizat, fiind supus atestării, autorizării şi înregistrării de Ministerul Comunicaţiilor”.

Senatul a mai stabilit că “regimul detenţiei la domiciliu se aplică şi persoanelor condamnate la închisoarea de până la 10 ani – femeile însărcinate, persoane care au în întreţinere minori, dacă acestor persoane nu li s-au interzis drepturile părinteşti înaintea pronunţării unei hotărâri de condamnare definitive”.

Actul normativ va fi dezbătut de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Share