home CORUPTIE, POLITICA Liviu Dragnea face crize nervi şi drăcuie ca la gura partidului majoritar

Liviu Dragnea face crize nervi şi drăcuie ca la gura partidului majoritar

Share

Liviu Dragnea a avut o ieșire nervoasă când a fost întrebat dacă legea privind executarea pedepselor acasă îl ajută. Congestionat la faţă, roşu de nervi ca sfecla, cu ochii înlăcrimaţi de nervi, Dragnea s-a descărcat.

Liviu Dragnea, vizibil iritat

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a răspuns vizibil iritat după ce o ziaristă l-a întrebat dacă o lege votată recent de Senat şi care prevede că o persoană poate executa acasă o pedeapsă de sub 5 ani de închisoare, cu brăţară electronică de supraveghere, îl ajută, declarând că s-a săturat de aceste acuzaţii. Dragnea le-a reproşat totodată ziariştilor că, deşi sunt oameni tineri, au ajuns să „susţină securiştii”.

„Și cu ce dracu’ mă ajută pe mine domnişoară? Că m-am săturat (…) În afară de mine mai sunt oameni în ţara asta? M-am săturat”, a răspuns Dragnea, pe un ton ridicat.

Liviu Dragnea: Oameni tineri, susţineţi securişti!

„Aţi ajuns oameni tineri să susţineţi securiştii”, le-a reproşat Dragnea ziariştilor, înainte de a adăuga: „Efectiv mi-ajunge să răspund la aceste prostii”.

Liviu Dragnea a cerut mişcării „#rezist” şi lui Klaus Iohannis să „dea un decret să mă împuşte mâine”.

„Cu ce dracu să mă avantajeze (acest proiect de lege)? Că mi-au distrus viaţa ani de zile”, a mai spus acesta, susţinând din nou că a fost condamnat fără nicio probă atât în dosarul Referendumului cât şi în dosarul angajărilor fictive din Teleorman.

Fondul problemei

Plenul Senatului a modificat luni Legea 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, ca urmare a reexaminării actului normativ impuse de Decizia CCR 453/2018, prin care legea a fost declarată parţial neconstituţională.

Potrivit noii forme a actului normativ, “în cazul persoanelor condamnate la pedeapsa închisorii de până la 18 luni (faţă de 1 an forma în vigoare) executarea pedepsei se realizează prin detenţie la domiciliu, cu excepţia persoanelor condamnate pentru fapte cu violenţă”.

Noul act normativ prevede: “Comisia pentru stabilirea, individualizarea şi schimbarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate (…) va dispune continuarea efectuării pedepsei prin detenţie la domiciliu cu sistem electronic de supraveghere. (…) Sistemul de supraveghere electronică se va realiza într-un regim informatic securizat, fiind supus atestării, autorizării şi înregistrării de Ministerul Comunicaţiilor”.

Senatul a mai stabilit că “regimul detenţiei la domiciliu se aplică şi persoanelor condamnate la închisoarea de până la 10 ani – femeile însărcinate, persoane care au în întreţinere minori, dacă acestor persoane nu li s-au interzis drepturile părinteşti înaintea pronunţării unei hotărâri de condamnare definitive”.

Actul normativ va fi dezbătut de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Citeşte şi
Instanta Suprema judeca marti recursul in casatie si contestatia in anulare depuse de fostul lider
PSD Teleorman i-a urat infractorului Dragnea Liviu Nicolae, aflat in puscarie, „La multi ani!” de
Liviu Dragnea, supranumit în timpul liber Livache Puşcărache (şi, sllavă Domnului, acum are timp liber
S-a trezit glăvanul Liviu Dragnea, la bulău, cu faţa la geam, l-a tras curentul de
Viorica Dăncilă se afla în România, pe Litoral, la Neptun, într-o vilă de protocol, pe
Candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, Viorica Dăncilă, a afirmat că îşi asumă fiecare lider al
Liviu Dragnea a condus din umbră măcelul petrecut pe 10 august 2018, în Piaţa Victoriei.
Liviu Dragnea a făcut chef cu lăutari la Scroviștea, pe 10 august, anul trecut, când
Liviu Dragnea a primit o zi de permisie, joi. El s-a intors vineri dimineata in
Procurorul-sef interimar al DNA, Calin Nistor, a declarat ca, pana la sfarsitul acestui an, va
Share