home CORUPTIE, POLITICA Liviu Dragnea face crize nervi şi drăcuie ca la gura partidului majoritar

Liviu Dragnea face crize nervi şi drăcuie ca la gura partidului majoritar

Share

Liviu Dragnea a avut o ieșire nervoasă când a fost întrebat dacă legea privind executarea pedepselor acasă îl ajută. Congestionat la faţă, roşu de nervi ca sfecla, cu ochii înlăcrimaţi de nervi, Dragnea s-a descărcat.

Liviu Dragnea, vizibil iritat

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a răspuns vizibil iritat după ce o ziaristă l-a întrebat dacă o lege votată recent de Senat şi care prevede că o persoană poate executa acasă o pedeapsă de sub 5 ani de închisoare, cu brăţară electronică de supraveghere, îl ajută, declarând că s-a săturat de aceste acuzaţii. Dragnea le-a reproşat totodată ziariştilor că, deşi sunt oameni tineri, au ajuns să „susţină securiştii”.

„Și cu ce dracu’ mă ajută pe mine domnişoară? Că m-am săturat (…) În afară de mine mai sunt oameni în ţara asta? M-am săturat”, a răspuns Dragnea, pe un ton ridicat.

Liviu Dragnea: Oameni tineri, susţineţi securişti!

„Aţi ajuns oameni tineri să susţineţi securiştii”, le-a reproşat Dragnea ziariştilor, înainte de a adăuga: „Efectiv mi-ajunge să răspund la aceste prostii”.

Liviu Dragnea a cerut mişcării „#rezist” şi lui Klaus Iohannis să „dea un decret să mă împuşte mâine”.

„Cu ce dracu să mă avantajeze (acest proiect de lege)? Că mi-au distrus viaţa ani de zile”, a mai spus acesta, susţinând din nou că a fost condamnat fără nicio probă atât în dosarul Referendumului cât şi în dosarul angajărilor fictive din Teleorman.

Fondul problemei

Plenul Senatului a modificat luni Legea 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, ca urmare a reexaminării actului normativ impuse de Decizia CCR 453/2018, prin care legea a fost declarată parţial neconstituţională.

Potrivit noii forme a actului normativ, “în cazul persoanelor condamnate la pedeapsa închisorii de până la 18 luni (faţă de 1 an forma în vigoare) executarea pedepsei se realizează prin detenţie la domiciliu, cu excepţia persoanelor condamnate pentru fapte cu violenţă”.

Noul act normativ prevede: “Comisia pentru stabilirea, individualizarea şi schimbarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate (…) va dispune continuarea efectuării pedepsei prin detenţie la domiciliu cu sistem electronic de supraveghere. (…) Sistemul de supraveghere electronică se va realiza într-un regim informatic securizat, fiind supus atestării, autorizării şi înregistrării de Ministerul Comunicaţiilor”.

Senatul a mai stabilit că “regimul detenţiei la domiciliu se aplică şi persoanelor condamnate la închisoarea de până la 10 ani – femeile însărcinate, persoane care au în întreţinere minori, dacă acestor persoane nu li s-au interzis drepturile părinteşti înaintea pronunţării unei hotărâri de condamnare definitive”.

Actul normativ va fi dezbătut de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Citeşte şi
Liviu Dragnea a depus o cerere de intervenție, admisă de Tribunalul București, care ar fi
Un fragment dintr-un nou episod al serialului „Belina - Insula Fărădelegii“ a fost publicat în
Localnicii din Olt susţin că Paul Stănescu şi Liviu Dragnea ar fi protagoniştii unor orgii
Chiar dacă grupul consilierilor locali liberali din Turnu Măgurele şi-au dorit, Liviu Dragnea rămâne cetăţean
Adrian Ţuţuianu, fost vicepresedinte al PSD, il acuza pe Codrin Stefanescu, fost secretar general al
Curtea Constituţională din România (CCR) este dezlănţuită. Nu mai are nici o limită. Nu mai
Fostul lider PSD Liviu Dragnea va lucra la atelierul auto al Penitenciarului Rahova, unde execută
Dosarul Teldrum, care îi poate agrava situaţia juridică lui Liviu Dragnea, nu este gata nici
Articol straniu, nesemnat, pe DC News, site deţinut de Bogdan Chirieac. În articol se afirmă
După 26-27 mai, PSD continuă drumul spre zid şi îşi semnează decesul politic, incapabil să
Share