home CORUPTIE, POLITICA Liviu Dragnea face crize nervi şi drăcuie ca la gura partidului majoritar

Liviu Dragnea face crize nervi şi drăcuie ca la gura partidului majoritar

Share

Liviu Dragnea a avut o ieșire nervoasă când a fost întrebat dacă legea privind executarea pedepselor acasă îl ajută. Congestionat la faţă, roşu de nervi ca sfecla, cu ochii înlăcrimaţi de nervi, Dragnea s-a descărcat.

Liviu Dragnea, vizibil iritat

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a răspuns vizibil iritat după ce o ziaristă l-a întrebat dacă o lege votată recent de Senat şi care prevede că o persoană poate executa acasă o pedeapsă de sub 5 ani de închisoare, cu brăţară electronică de supraveghere, îl ajută, declarând că s-a săturat de aceste acuzaţii. Dragnea le-a reproşat totodată ziariştilor că, deşi sunt oameni tineri, au ajuns să „susţină securiştii”.

„Și cu ce dracu’ mă ajută pe mine domnişoară? Că m-am săturat (…) În afară de mine mai sunt oameni în ţara asta? M-am săturat”, a răspuns Dragnea, pe un ton ridicat.

Liviu Dragnea: Oameni tineri, susţineţi securişti!

„Aţi ajuns oameni tineri să susţineţi securiştii”, le-a reproşat Dragnea ziariştilor, înainte de a adăuga: „Efectiv mi-ajunge să răspund la aceste prostii”.

Liviu Dragnea a cerut mişcării „#rezist” şi lui Klaus Iohannis să „dea un decret să mă împuşte mâine”.

„Cu ce dracu să mă avantajeze (acest proiect de lege)? Că mi-au distrus viaţa ani de zile”, a mai spus acesta, susţinând din nou că a fost condamnat fără nicio probă atât în dosarul Referendumului cât şi în dosarul angajărilor fictive din Teleorman.

Fondul problemei

Plenul Senatului a modificat luni Legea 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, ca urmare a reexaminării actului normativ impuse de Decizia CCR 453/2018, prin care legea a fost declarată parţial neconstituţională.

Potrivit noii forme a actului normativ, “în cazul persoanelor condamnate la pedeapsa închisorii de până la 18 luni (faţă de 1 an forma în vigoare) executarea pedepsei se realizează prin detenţie la domiciliu, cu excepţia persoanelor condamnate pentru fapte cu violenţă”.

Noul act normativ prevede: “Comisia pentru stabilirea, individualizarea şi schimbarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate (…) va dispune continuarea efectuării pedepsei prin detenţie la domiciliu cu sistem electronic de supraveghere. (…) Sistemul de supraveghere electronică se va realiza într-un regim informatic securizat, fiind supus atestării, autorizării şi înregistrării de Ministerul Comunicaţiilor”.

Senatul a mai stabilit că “regimul detenţiei la domiciliu se aplică şi persoanelor condamnate la închisoarea de până la 10 ani – femeile însărcinate, persoane care au în întreţinere minori, dacă acestor persoane nu li s-au interzis drepturile părinteşti înaintea pronunţării unei hotărâri de condamnare definitive”.

Actul normativ va fi dezbătut de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Citeşte şi
Carmen Avram, de pe lista PSD la europarlamentare, este sluga perfectă. Ea a declarat că
Liviu Dragnea, preşedintele Partidului Social Democrat, va afla dacă este condamnat sau nu pe 27
„Liviu Dragnea, așa cum nu l-ați mai văzut”, a anunțat moderatorul RTV, sâmbătă seara, înaintea
Jandarmul-şef care a condus acțiunea revoltătoare de la Topoloveni, cu băgarea în dubele Jandarmeriei a
În Dosarul 10 august, Parchetul militar a solicitat Spitalului de urgență Floreasca informații privind instituțiile
Din dorinţa nestăpânită a scorpionului de a continua ce nu poate să facă, Liviu Dragnea
Liviu Dragnea neagă oficial ce a discutat tot oficial cu ambasadorul Palestinei la Bucureşti, Fouad
CT Popescu a vorbit despre ameninţarea cu anchete la adresa manifestanţilor anti-PSD. În opinia sa,
Liviu Dragnea este enervat că Beniamin Netanyahu nu-i mai răspunde la telefon, aşa că l-a
La DIICOT nu există nici un dosar care să vizeze anchetarea vreunei tentative de asasinat
Share