home CORUPTIE, POLITICA Liviu Dragnea, Costel Comana, banii lor şi Filiera Braziliană

Liviu Dragnea, Costel Comana, banii lor şi Filiera Braziliană

Share

Liviu Dragnea şi afaceristul Costel Comana, care s-a sinucis, au ceva în comun. Este vorba despre două lucruri: banii şi Brazilia. În aceeaşi poveste complicată mai sunt actanţi Radu Mazăre şi Mugur Gheorghiaş, acţionar la Tel Drum.

Colegi de facultate şi trupă rock: Comana, Liviu Dragnea, Gheorghiaş

Costel Comana este omul de afaceri care s-ar fi sinucis acum doi ani. El a fost găsit mort în toaleta unui avion care zbura spre Costa Rica. El, Mugur “Melcul” Gheorghiaş şi Liviu Dragnea au fst colegi de facultate.

Şi de trupă rock. Singurul luru neverosimil în această poveste este Dragnea rocker. Noi ni-l imaginăm glosând din manelele lui Florin Salam şi Adrian Minune.

Bani grei introduşi în Brazilia. Firme de imobiliare şi transporturi

Cei trei au legătură cu nişte bani (foarte mulţi) care au intrat în Brazilia dinspre România. E şi Radu Mazăre pe-acolo. “Gheorghiaș a introdus de cel puțin șase ori în Brazilia, în 2010-2011, bani descriși drept «investiții directe din România»“, afirmă Rise Project.

Acoliţii au petrecut multe vacanţe în Fortaleza şi Cumbuco, o staţiune de lux din regiune. Au înfiinţat şi mai multe firme. Cu un an înainte să se sinucidă (probabil), Costel Comana, patronul Regiotrans, avea gânduri mari.

Aşa că şi-a înfiinţat două firme: Regiotrans Fabricacao de Locomotivas și Robra Construcao LTDA. Rise Project:

Cu mai puțin de o săptămână înainte să se sinucidă, Comana aflase că procurorii români făcuseră deja arestări în dosarul Regiostrans, anchetând filiera prin care compania obținuse subvenții masive de la stat.

Liviu Dragnea, ambiguu despre Brazilia

Când sunt întrebaţi despre ce tot fac în Brazilia, actanţii poveştii au un comportament ciudat. Unii închid uşa-n nas jurnaliştilor, ca Gheorghiaş. Alţii sunt ambigui şi neagă chefurile monstre făcute împreună într-o anumită vilă de lux.

Liviu Dragnea pare categoric, dar în realitate e ambiguu. Şi are grijă să spună că nu a făcut nimic ilegal:

Eu merg în Brazilia de 11 ani și îi anunț pe toți cei care sunt preocupați de asta că o să mai merg. Așa cum am mers și în alte locuri din lume. Am stat în Brazilia, în foarte multe locuri. Brazilia e o țară mare. Nu am făcut nimic ilegal. Din câte știu eu am avut și încă am dreptul să circul liber în această lume. Punct.

Share