home CORUPTIE, POLITICA Liviu Dragnea pregăteşte un CExN populist, cu realizări măreţe

Liviu Dragnea pregăteşte un CExN populist, cu realizări măreţe

Share

PSD a pierdut majoritatea la Camera Deputaților, în urma dezertărilor (pe alocuri sonore) către Pro România, Liviu Dragnea riscă să fie debarcat de la șefia acestui for.

Aceasta într-un viitor nu tocmai îndepărtat. Ofensiva parlamentară PSD-ALDE împotriva Justiției (care a funcționat de-a lungul ultimilor doi ani) a ajuns în prezent la mâna și capriciile UDMR.

Liviu Dragnea vrea să deturneze atenţia publică de la semnele crizei bugetare

În pofida acestor certitudini – adâncite de prăbușirea PSD în preferințele electorale, de profilarea unor noi dezertări către Pro România, de acuzațiile iscate de oficializarea întârziatului buget, de sumbrele semne din economie, de scandalul pe care îl fac primarii pe treptele Palatului Victoria ș.a.m.d. –, Liviu Dragnea și acoliții săi organizează duminică, la Palatul Parlamentului, primul CEx PSD din 2019, cu scopul de a deturna atenția publică de la toate aceste realități.

Potrivit surselor, Viorica Dăncilă va lua parte la ședință, împreună cu Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, iar Liviu Dragnea va ieși din CEx (în compania premierului) cu anunțuri populiste vizând mari creșteri economice și noi înfăptuiri-record ale guvernării PSD-ALDE.

Liviu Dragnea, disperat, doreşte să transmită semnale de forţă

Mesajele vor viza ”legitimarea” și ”credibilizarea” controversatului buget abia lansat, în timp ce, oficial, problema defectării ex-premierului Mihai Tudose și a altor lideri/parlamentari către Pro România, cât și pierderea majorității parlamentare, nu vor fi supuse analizei CEx-ului decât tangențial (bunăoară, prin numirea unei conduceri interimare la PSD Brăila). Potrivit acelorași surse, plecările din PSD vor fi taxate de Liviu Dragnea, declarativ, la finalul CEx-ului.

În schimb, războiul fratricid continuă, la baionetă, în subteranele PSD, unde Liviu Dragnea și apropiații săi (în special ”locotenentul” Codrin Ștefănescu) depun presiuni însumate asupra parlamentarilor fideli grupării Adrian Țuțuianu-Paul Stănescu-Mihai Tudose, pentru a-i întoarce din drumul spre Pro România.

Liviu Dragnea, tot mai încolţit

Aceleași presiuni sunt exercitate asupra liderilor din sud, unde Dragnea știe că are de-a face cu organizații predispuse la frondă. Tensiuni sunt și la Cluj, filiala PSD fiind practic scindată după reactivarea lui Ioan Rus în tabăra lui Victor Ponta.

Pe de altă parte, unii baroni – printre care Dumitru Buzatu (Vaslui) – sunt nemulțumiți de faptul că permanentele reglări de conturi generează mari probleme de imagine PSD, în debutul unui important an electoral, în timp ce fondurile pentru teritoriu întârzie să apară.

În condițiile în care aproximativ jumătate dintre parlamentarii grupului minorităților naționale altele decât UDMR susțin PSD-ALDE, în timp ce restul votează alături de opoziție,

Uniunea lui Kelemen Hunor devine singura soluție la care poate recurge Liviu Dragnea pentru cârpirea majorității. Însă este cunoscut că UDMR negociază la sânge orice formă de susținere, ceea ce aduce o serie de noi probleme pentru PSD.

Citeşte şi
Jurnalista Ana Simina a anuntat ca PSD ia in calcul sa trimita „cateva sute, daca
Alfred Robert Simonis, șeful deputaților PSD, abia face 35 de anișori în 2020, pe 4
PSD lucrează intens, în aceste zile, cu campanii bazate pe fake news. Un text conspirationist
PSD va merge până la capătul campaniei electorale pe descurajarea prezenței la vot și va
Rambursările de TVA întârziate s-au ridicat în medie la peste 2,542 miliarde de lei trimestrial,
Poştaşii vrânceni sunt suspectaţi că fac campanie pentru PSD, spunându-le acestora că, dacă nu o
PSD investeşte bugete imense, de ordinul milioanelor de euro, pentru a rostogoli asupra românilor valuri
Abundă de fake news dinspre campania electorală pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale a
Olguţa Vasilescu a făcut încă o nefăcută din vena propagandei PSD. CEC Bank Dolj a
Sociologul Bruno Ștefan scoate la iveală cifrele șocante ale unui sondaj secret despre PSD: peste
Share