home POLITICA Lista clanurilor din universităţile româneşti (Money.ro)

Lista clanurilor din universităţile româneşti (Money.ro)

Share

Lista clanurilor universitare din România nu este o analiză reprezentativă la nivel naţional, întrucât nu îşi propune să prezinte toate cazurile de nepotism din universităţile de stat, ci doar pe unele dintre cele mai cunoscute de la centrele universitare din Bucureşti, Arad, Iaşi, Sibiu şi Cluj-Napoca.

FOTO: Lector. univ. drd.Cristina-Anca DANCIU pe ULBSibiu

În cazul în care ştiţi alte clanuri universitare, în afara celor prezentate aici, vă rugăm să ne trimiteţi feedback-ul vostru, prin comentarii la material.

Potrivit noii Legi a Educaţiei, rudele până la gradul III nu vor mai putea să deţină funcţii de conducere în cadrul aceleiaşi universităţi.

Presedintele Traian Băsescu a declarat marţi, la Palatul Cotroceni, că noua Lege va distruge clanurile universitare care parazitează universităţile de stat din România.

“Paradoxul este că universităţile de stat au fost transformate, multe dintre ele, în fabrici de diplome, care nu mai au ca obiectiv calitatea specialiştiilor pe care îi pregătesc, ci cantitatea, spre buna retribuire a rectorilor, decanilor şi a altor categorii importante ale clanurilor universitare desigur. Nu mai sunt permise micile “familiuţe”, cu soţ, soţie, fini, rude până la gradul trei în aceeaşi universitate”, a spus şeful statului.

Universitatea Lucian Blaga Sibiu

Binomul Soţ-soţie

Ioan Danciu-prof.univ.dr.ing., decanul Facultăţii de Ştiinţe Agricole, Industrie Alimentară şi Protecţia Mediului. Soţia sa, Cristina-Anca Iaru Danciu, este lector univ. doctorandă în Inginerie Industrială, domeniu coordonat de soţul său (care este şi conducător ştiinţific de doctorat în domeniul Inginerie Industrială) şi şef de lucrări la aceeaşi facultate.

Mihai Ognean-şef lucrări doctor inginer la catedra de Biotehnologii alimentare din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Agricole, Industrie Alimentară şi Protecţia Mediului. Soţia sa-Claudia Felicia Ognean este asistent univ. drd. inginer… citeste tot aici

Citeşte şi
Liviu Pop a luat decizia să confişte banii constituiţi din fonduri proprii ale universităţilor din
~cum se autodenunta Irinel Paun~tactici parlamentare de mascare a veniturilor~incepe vanatoarea de admitanti~Guvernul recalculeaza iar
După protestele în curs de amplificare de aseară, senatorii jurişti s-au răzgândit. Corupţia nu se
Graţierea corupţilor este inclusă acum în proiectul Legii Graţierii. Senatorii jurişti au aprobat propunerile formulate
Chiar şi un simplu anunţ făcut de Traian Băsescu pe Facebook că va fi prezent
Fostul preşedinte Traian Băsescu îl compară ironic pe Klaus Iohannis cu Ion Iliescu. Într-o postare
Traian Băsescu parcă a fost ciupit de streche, ori poate că, asemeni situaţiei din filmul
Eu sunt acela, domnule preşedinte. Eu sunt licheaua la care vă referiţi sau cel puţin
De la scrierea articolului Marian Munteanu candidat PNL la Primărie, o coliziune, asupra fostului lider
Aceasta este o informaţie trăsnet de ultimă oră: Oprea i-a propus lui Băsescu fuziunea UNPR
Share