home ECONOMIE Limbajul dublu demascat. PSD – ALDE minte cu bună-ştiinţă

Limbajul dublu demascat. PSD – ALDE minte cu bună-ştiinţă

Share

Limbajul dublu public a fost o metodă de intoxicare folosită pe larg de URSS. Una se întâmpla în Uniunea Sovietică, alta spuneu spilcuiţii mesageri ai Moscovei în Occident.

Mihai Tudose recunoaşte deficitul bugetar dat de Eurostat

Anii 50 – 60 au însemnat anii minciunii. Occidentul s-a lăsat intoxicat o vreme de aceasta. Apoi, odată cu aflarea adevărului, lucrurile s-au schimbat şi a început căderea URSS. Dar pe atunci nu exista Internet. Informaţia nu circula ca acum.

“Pe plan intern, acţionez în susţinerea acestor riscuri, ca să se realizeze. Aceasta e deja premeditare, seamănă a trădare.”

Lucruri care atunci se petreceau în 30 de ani acum se consumă în câteva zile. Dacă, în timp ce PSDragnea mănâncă materie maro în ţară, în exterior recunoaşte minciuna, asta se află rapid. Analistul economic Sorin Dinu a aflat.

Limbajul dublu, demascat la Bursa din Luxemburg

Important mi se pare că acest prospect nu este public pe website-ul Finanţelor. Că am ştiut eu să-l iau de la Bursa din Luxemburg… Aceasta dovedeşte şi premeditarea, într-un fel.

, mi-a declarat Dinu. Îl citez într-un articol pentru România liberă, apărut recent. Aşadar, ce-au zis coruptocraţii noştri?

Bă, noi spunem una afară, limbajul dublu ni se potriveşte mănuşă. În ţară, spunem cu totul altceva, ce avem noi în punctajul propagandei noastre pentru porolii ăştia nenorociţi. Ce, află cineva? N-o să afle nimeni!

Limbajul dublu nu mai ţine

EI bine, s-a aflat, că informaţia circulă acum. Atunci când a plasat titluri de stat româneşti la Bursa din Luxemburg, în prospectul emisiei, Guvernul a trebuit să prezinte riscurile investiţiei. Aşa că prospectul este ciucure de toate lucrurile pe care le-am semnalizat în ultimele 10 luni.

Lucruri care deranjează foarte tare coaliţia PSD – ALDE. Finanţele au fost acompaniante în acest prospect de emisiune de mari bănci din lume. Precum Barclays, BNP Paribas, Citigroup, Commerzbank, Daiwa, Deutsche Bank, Erste, HSBC sau J.P. Morgan.

“Acolo, în prospect, trebuie scris adevărul”, explică Sorin Dinu. Demantelăm mai jos. Vom juxtapune realitatea lucrurilor, aşa cum este descrisă chiar de Guvern, cu propaganda mincinoasă practicată de PSD – ALDE şi Guvern în ţară.

Infrastructura este subdezvoltată

„Comparativ cu Europa de Vest, infrastructura din România, în special sistemul de transport, e subdezvoltată”, se arată în document. Aha, aşa deci! Şi atunci de ce ultimii doi miniştri ai Transporturilor au avut neobrăzarea să ne spună verde în faţă că nu vor face nimic?

Mai ales că ştiu perfect de ce nu merg lucrurile. Eşecul ar fi avut loc, se arată în prospectul emisiuni, „în timpul negocierii, execuției sau finalizării contractului”. De ce? Din cauza „lipsei unui cadru legal dovedit care să guverneze acest domeniu” şi „a lipsei de experiență a autorităților publice iniţiatoare”.

Atunci, în loc să creeze comisii care să ncheteze de ce e Luna pe cer şi dacă Kovesi s-a cununat cu ea, de ce nu se ocupă PSD de repararea acestei legislaţii? Simplu, pentru că în spatele PSDragnea este Mama Rusiei, care doreşte ca România să fie cât mai înapoiată economic cu putinţă.

Risc de derapaj fiscal

România este supusă riscului în raport cu soldurile externe. Deficitul de cont curent al României a crescut recent.

, recunoaşte Executivul. Aşa? Incredibil. Noi spunem asta de 10 luni. Consiliul Fiscal, sindicatele, patronatele, Opoziţia politică, Mişcarea #Rezist. De ce e suusă la aceasta România? Tot ce spuneam şi eram linşaţi mediatic e adevărat. O spune Guvernul:

Creșterea înaltă a salariilor, politica fiscală expansivă și creșterea creditării gospodăriilor ar putea conduce la o creștere puternică a importurilor, ceea ce ar putea accentua deficitul de cont curent. Deficitele mai mari ar putea necesita împrumuturi externe și, prin urmare, ar putea risca stoparea tendinței de externalizare a deficitului extern.

BNR nu poate singură, cu politica monetară. Mai trebuie şi politica fiscală a Guvernului

Pe plan intern, Cabinetul Tudose atacă BNR. Pe plan extern însă recunoaşte:

Capacitatea BNR de a limita volatilitatea leului e condiționată de o serie de factori economici și politici, inclusiv disponibilitatea rezervelor valutare și a intrărilor de investiții străine directe, precum și evoluția sentimentului pieței și a aversiunii față de risc a investitorilor.

Aşadar, “factori economici şi politici” limitează capacitatea BNR. În schimb pentru uz intern dăm vina pe BNR aiurea pentru aprecierea indicelui Robor. Spunem că acesta a sărit pentru că oficialii BNR au fost plecaţi în vacanţă.

Citeşte şi
Bodu despre OUG pe Codul Fiscal: ne aruncă afară din Europa

Fostul şef al Fiscului, Sebastian Bodu, este extrem de critic la adresa iniţiativei ministrului Finanţelor Read more

Revista presei. Teo Trandafir nu poate dormi noaptea

Teo Trandafir nu poate sa doarma noaptea, din cauza ca va trebui sa voteze cumva, Read more

Profetiile clarvazatorului Vosganian catre Natiune

Daca iti propui, oricand si cu orice ocazie face declaratii de presa ministrul Economiei si Read more

PSD a refuzat iarăşi discutarea tăierii pensiilor speciale

USR reclamă că reprezentanţii PSD au refuzat, în Birourile permanente reunite, să introducă pe ordinea Read more

PSD a refuzat să facă stocuri de medicamente şi echipamente de protecţie

Ministrul de Interne Marcel Vela a prezentat, în timpul dezbaterii moţiunii simple, iniţiate împotriva sa Read more

Surse. Ar urma să apară un nou PSD, concrescut din aripa PRM-istă

Apelul lui Codrin Ştefănescu, adresat „sutelor de mii de membri ai PSD”, de a răsturna Read more

Codrin Ștefănescu cere pesedistului de rând să “recupereze partidul de la securici”

Codrin Ştefănescu, fost secretar general al PSD, le cere „sutelor de mii de membri” ai Read more

Deputatul Mitralieră decolează. Prin termoscanare, se obţin datele personale!

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu, spuranumit deputatul Mitralieră, susţine că prin termoscanare „se accesează toate datele Read more

Dumitru Buzatu este categorisit ca marxist-leninist chiar de Antena 3

Baronul PSD Dumitru Buzatu a avut o reacţie furioasă la Antena 3, după ce realizatorul Read more

MEMORABILIA Marcel Ciolacu, gardat de baronii Oprişan, Buzatu şi Arsene. Toţi fără măşti

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a postat pe Facebook o fotografie, în care apare Read more

Share