Limbajul dublu demascat. PSD – ALDE minte cu bună-ştiinţă

Share

Limbajul dublu public a fost o metodă de intoxicare folosită pe larg de URSS. Una se întâmpla în Uniunea Sovietică, alta spuneu spilcuiţii mesageri ai Moscovei în Occident.

Mihai Tudose recunoaşte deficitul bugetar dat de Eurostat

Anii 50 – 60 au însemnat anii minciunii. Occidentul s-a lăsat intoxicat o vreme de aceasta. Apoi, odată cu aflarea adevărului, lucrurile s-au schimbat şi a început căderea URSS. Dar pe atunci nu exista Internet. Informaţia nu circula ca acum.

“Pe plan intern, acţionez în susţinerea acestor riscuri, ca să se realizeze. Aceasta e deja premeditare, seamănă a trădare.”

Lucruri care atunci se petreceau în 30 de ani acum se consumă în câteva zile. Dacă, în timp ce PSDragnea mănâncă materie maro în ţară, în exterior recunoaşte minciuna, asta se află rapid. Analistul economic Sorin Dinu a aflat.

Limbajul dublu, demascat la Bursa din Luxemburg

Important mi se pare că acest prospect nu este public pe website-ul Finanţelor. Că am ştiut eu să-l iau de la Bursa din Luxemburg… Aceasta dovedeşte şi premeditarea, într-un fel.

, mi-a declarat Dinu. Îl citez într-un articol pentru România liberă, apărut recent. Aşadar, ce-au zis coruptocraţii noştri?

Bă, noi spunem una afară, limbajul dublu ni se potriveşte mănuşă. În ţară, spunem cu totul altceva, ce avem noi în punctajul propagandei noastre pentru porolii ăştia nenorociţi. Ce, află cineva? N-o să afle nimeni!

Limbajul dublu nu mai ţine

EI bine, s-a aflat, că informaţia circulă acum. Atunci când a plasat titluri de stat româneşti la Bursa din Luxemburg, în prospectul emisiei, Guvernul a trebuit să prezinte riscurile investiţiei. Aşa că prospectul este ciucure de toate lucrurile pe care le-am semnalizat în ultimele 10 luni.

Lucruri care deranjează foarte tare coaliţia PSD – ALDE. Finanţele au fost acompaniante în acest prospect de emisiune de mari bănci din lume. Precum Barclays, BNP Paribas, Citigroup, Commerzbank, Daiwa, Deutsche Bank, Erste, HSBC sau J.P. Morgan.

“Acolo, în prospect, trebuie scris adevărul”, explică Sorin Dinu. Demantelăm mai jos. Vom juxtapune realitatea lucrurilor, aşa cum este descrisă chiar de Guvern, cu propaganda mincinoasă practicată de PSD – ALDE şi Guvern în ţară.

Infrastructura este subdezvoltată

„Comparativ cu Europa de Vest, infrastructura din România, în special sistemul de transport, e subdezvoltată”, se arată în document. Aha, aşa deci! Şi atunci de ce ultimii doi miniştri ai Transporturilor au avut neobrăzarea să ne spună verde în faţă că nu vor face nimic?

Mai ales că ştiu perfect de ce nu merg lucrurile. Eşecul ar fi avut loc, se arată în prospectul emisiuni, „în timpul negocierii, execuției sau finalizării contractului”. De ce? Din cauza „lipsei unui cadru legal dovedit care să guverneze acest domeniu” şi „a lipsei de experiență a autorităților publice iniţiatoare”.

Atunci, în loc să creeze comisii care să ncheteze de ce e Luna pe cer şi dacă Kovesi s-a cununat cu ea, de ce nu se ocupă PSD de repararea acestei legislaţii? Simplu, pentru că în spatele PSDragnea este Mama Rusiei, care doreşte ca România să fie cât mai înapoiată economic cu putinţă.

Risc de derapaj fiscal

România este supusă riscului în raport cu soldurile externe. Deficitul de cont curent al României a crescut recent.

, recunoaşte Executivul. Aşa? Incredibil. Noi spunem asta de 10 luni. Consiliul Fiscal, sindicatele, patronatele, Opoziţia politică, Mişcarea #Rezist. De ce e suusă la aceasta România? Tot ce spuneam şi eram linşaţi mediatic e adevărat. O spune Guvernul:

Creșterea înaltă a salariilor, politica fiscală expansivă și creșterea creditării gospodăriilor ar putea conduce la o creștere puternică a importurilor, ceea ce ar putea accentua deficitul de cont curent. Deficitele mai mari ar putea necesita împrumuturi externe și, prin urmare, ar putea risca stoparea tendinței de externalizare a deficitului extern.

BNR nu poate singură, cu politica monetară. Mai trebuie şi politica fiscală a Guvernului

Pe plan intern, Cabinetul Tudose atacă BNR. Pe plan extern însă recunoaşte:

Capacitatea BNR de a limita volatilitatea leului e condiționată de o serie de factori economici și politici, inclusiv disponibilitatea rezervelor valutare și a intrărilor de investiții străine directe, precum și evoluția sentimentului pieței și a aversiunii față de risc a investitorilor.

Aşadar, “factori economici şi politici” limitează capacitatea BNR. În schimb pentru uz intern dăm vina pe BNR aiurea pentru aprecierea indicelui Robor. Spunem că acesta a sărit pentru că oficialii BNR au fost plecaţi în vacanţă.

Share