LEGEA POLITIEI POLITICE: De pe 15 martie, vom fi supravegheati electronic 24/24

Share

“Legea nr. 298/2008, privind retinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de servicii de comunicatii electronice, destinate publicului sau de retele publice de comunicatii

CAPITOLUL VI

Dispozitii finale

Art. 20.In scopul prevenirii si contracararii amenintarilor la adresa securitatii nationale, organele de stat cu atributii in acest domeniu pot avea acces, in conditiile stabilite prin actele normative ce reglementeaza activitatea de realizare a securitatii nationale, la datele retinute de furnizorii de servicii si retele publice de comunicatii electronice.

Convorbirile telefonice şi SMS-urile vor fi înregistrate de operatorii de telefonie fixă şi mobilă şi vor fi stocate timp de şase luni, începând de astăzi, potrivit Legii 298/2008 privind reţinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de servicii de comunicaţii electronice, intrată în vigoare.

Aruncand pe piata publica marota terorismului, cu stimularea UE, autoritatile romane pun prima caramida la temelia supravegherii electronice a populatiei. In acest moment, se pregateste formarea bazei de date ideale pentru viitoarea supraveghere electronica a populatiei din intreaga tara.

Si iata la ce anume ma refer:

1. Ce ne facem daca in Romania, intr-o zi, vine la putere unul (cum a mai fost) care sustine ca amenintarea la adresa securitatii nationale este ca eu scriu articole ce nu sunt dominate de celebra politicaly corectness. De exemplu, cel mai simplu: eu sunt de partea adversarului sau politic.

2. Sa zicem ca intr-o buna zi scriu, de exemplu, pe Blogul lui Budescu ca atentatele din 11 septembrie au fost o inscenare, pentru ca americanii sa poata sa ajunga in Irak, de unde sa controleze o mare resursa de petrol si sa-si exercite hegemonia politica in Orient cu mai mare usurinta.

Vreau sa spun ca in acest moment nu am probe acreditate si verificate, asa cum nu are nimeni, ca astfel stau lucrurile, chiar daca astfel de lucruri se discuta la liber peste tot in Romania si in lume.

Dar ce ne facem daca intr-o zi eu sau un alt confrate de-al meu afla (in general, trecand peste cazul 9-11) un lucru incomod, care pune in pericol, la un moment dat, soarta unei mafii politice anume?

Este la mintea cocosului ca acea mafie politica, aflata la putere, va decide sa ma urmareasca, sa scotoceasca prin convorbirile mele si sa-mi caute nod in papura, ca sa ma anuleze ca pericol. Cum? Iata un exemplu: eu vorbesc la telefon cu un prieten si batem campii

Bai, ai pus, nene, bomba aia la Ambasada Statelor Unite? / Inca nu, dar e in lucru, stai linistit, componentele sunt intr-o cutie de valoare, stii tu unde, dar nu stii unde.

Pe baza acestei convorbiri absolut banale, purtate intre doi oameni normali care isi plictisesc timpul batand campii cu gratie, asupra unui om poate fi inceputa sau nu, in functie de interesele meschine existente, o intreaga operatiune antiterorista, care il poate distruge pentru totdeauna, il poate lasa fara serviciu, ii poate nenoroci sanatatea si alte lucruri minunate ca acestea.

Voi da un exemplu foarte-foarte concret, extras din radacina intrigii unuia dintre marile noastre romane, “Cel mai iubit dintre pamanteni”, de Marin Preda. Personajul principal al acestui roman este Victor Petrini, narator si actor al cartii, asistent universitar la catedra de filosofie a universitatii.

El are un schimb de scrisori absolut nevinovat cu un prieten. In acestea, foloseste in gluma o expresie-tip, ce este interpretata de politia politica comunista ca fiind un semn ca face parte dintr-o celula legionara. Este arestat, judecat, condamnat si face puscarie politica. Atunci cand iese, viata sa este distrusa.

Pe parcursul romanului, sa vadeste ca scrisoarea-pretext a fost in mod vadit recunoscuta de anchetatori de la bun inceput ca fiind complet lipsita de substrat legionar si a fost dinadins folosita ca pretext pentru arestarea unui om nevinovat, pentru ca acesta, ca intelectual rasat, era un pericol pentru siguranta nationala.

Si uite-asa ne intoarcem iar la tema sigurantei nationale, la tema aparatului represiv, care confunda siguranta gastii politice din capul statului cu siguranta nationala si actioneaza represiv in consecinta. Ceea ce se intampla este extrem-extrem de grav si pregateste conditiile pentru ca intr-o zi sa ajungem intr-o situatie, pe care cu talent o descrie autorul motto-ului acestui blog, George Orwell, intr-un roman binecunoscut: 1984.

Share