Laura Vicol, operaţiune de spălat imaginea pe cacainele mass-media

Share

Lucrurile se leagă. Pe Laura Vicol, chiar dacă nu i-au murit lăudătorii, nici nu o lasă în pace deloc. Băi, dar deloc.

“Televiziuni și publicații online au început în ultimele zile o amplă operațiune de spălare a avocatei Laura Vicol-Ciorbă, avocata Mafiei pusă de coaliția PSD-PNL-UDMR, cu girul președintelui Iohannis, în fruntea Comisiei Juridice a Camerei Deputaților. Totul dă impresia unei ample încercări de a anula presiunea creată de politicieni, experți și public după ce la iveală au ieșit tot mai multe legături ale avocatei cu lumea interlopă”, scrie Ziariştii.

Laura Vicol este fina infractorului Daniel Dragomir, fost ofițer SRI fugit din țară, după ce a fost condamnat pentru corupție.

I-a apărat printre alții pe Alina Bica, fosta șefă a DIICOT – de asemenea fugită din țară, ca să scape de executarea sentinței pentru corupție, dar și pe frații Balint (lideri interlopi cunoscuți, ca Sile și Nuțu Cămătaru), pe locotenenții acestora și pe liderii Clanului Bodyguarzilor.

Stenograme publicate de presă în ultimele zile arată clar relația de subordonare pe care Laura Vicol o avea față de liderii clanurilor interlope.

Aceeași Vicol a fost inițial în partidul lui Sebastian Ghiță, PRU. Apoi a fost propulsată de Lia Olguța Vasilescu (care i-a fost clientă, într-un dosar de corupție) în PSD și în platourile Antenei 3, de unde a devenit nelipsită, și a ajuns deputat în Parlamentul României.

Începând din 2017, a atacat furibund Justiția, pe Laura Codruța Kovesi și a cerut desființarea DNA. A susținut, de la Antenei 3, mutilarea legislației penale, amnistia și grațierea, eliberarea infractorilor, eliminarea probelor video și a înregistrărilor etc.

De un an militează pentru păstrarea Secției Speciale.

În cursul zilei de luni, fosta consilieră prezidențială Raluca Boboc a publicat în „Adevărul” un editorial cu dezvăluiri extrem de grave, în care se arată că propulsarea Laurei Vicol face parte dintr-un amplu plan de capturare totală a Justiției de către clanurile mafiote, cu sprijinul PSD.

Conform Ralucăi Boboc, care citează surse de rang înalt, următorul pas ar fi plasarea Laurei Vicol în postul de ministru al Justiției, începând din luna mai 2023, când PSD ar urma să preia șefia Guvernului.

Toate dezvăluirile au pus mare presiune pe președintele Iohannis, PSD și PNL. Așa că a început o operațiune de redresare a imaginii Laurei Vicol.

Și acum s-a respectat tiparul obișnuit al presei PSD: toate articolele au fost trase într-un interval foarte scurt, de câteva ore, pentru ca impactul să fie maxim.

Peste tot sunt evitate cu sfințenie problemele avocatei, evocându-se la modul general „atacuri“, fără a se intra în amănunte. Indiferent de publicație, introducerile sunt foarte asemănătoare.

Bogdan Chireac insinuează că ar fi vorba de o comandă a „statului paralel“, în timp alte publicații îl pomenesc pe Dacian Cioloș ca personajul negativ care-i vrea răul Laurei Vicol, „mamă a trei copii“ curajoasă, care face acte filantropice.

Reconstruirea imaginii: Laura Vicol, avocată curajoasă, mamă a trei copii și autoarea unor acte caritabile, e victima „diviziei militare“, adică a securiștilor din „statul paralel“ coordonați de Kovesi sau Cioloș

România TV publică pe site-ul său, în seara zilei de luni, la ora 18.04, un articol intitulat „Avocații sar în apărarea Laurei Vicol, atacată după ce a fost numită președinta Comisiei Juridice din Camera Deputaților: «Laura, ca și mine, a luptat și luptă pentru dreptate»“.

În text descoperim că e vorba, de fapt, de o singură avocată, controversata Alice Drăghici, prietenă cu Laura Vicol și prezență obișnuită, de asemenea, în studiourile RTV și Antenei 3. Aceasta deplânge felul în care Vicol ar fi devenit ținta unui întreg sistem, la fel ca și Robert Roșu, avocatul condamnat în dosarul retrocedării ilegale a Pădurii Băneasa.

Acesta din urmă a fost trimis după gratii pentru că promisese că va interveni în sistemul judiciar ca să asigure impunitatea grupului infracțional.

Aceeași postare a avocatei Alice Drăghici e preluată și de EVZ.ro, publicație condusă de Dan Andronic, de asemenea condamnat (dar cu suspendare) în Dosarul Fermei Băneasa.

„Atacuri din toate părțile după ce avocatul și deputatul PSD Laura-Cătălina Vicol-Ciorbă a fost votată, joi, în funcția de președinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaților. În sprijinul său a sărit avocata Alice Draghici“, scriu cei de la EVZ.ro luni, la ora 11.25.

Luni, 29 noiembrie, la ora 14.45, apare și o „exclusivitate“ pe DCNews.ro, site-ul controlat de Bogdan Chireac.

„Exclusiv. De ce «deranjează» Laura Vicol, președinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaților: Sunt obișnuită să fiu o țintă“, titrează site-ul afiliat PSD. DCNews i-a luat chiar interviu deputatei.

Pe un ton onctuos, Bogdan Chireac a dat recital de slugărnicie: „N-am mai văzut de mult pe cineva atacat așa cum sunteți atacată dumneavoastră. S-a supărat doamna Kovesi pe dumneavoastră cu ani în urmă, când ați ieșit nevinovată ca urmare a deciziilor justiției? Că am văzut în «divizia militară» freamăt în ceea ce vă privește! Ce se întâmplă?“.

Stiripesurse.ro, site-ul lui Iosif Bubble, de asemenea afiliat PSD, publică tot luni, la 21 de minute după DCNews (ora 15.06), un alt elogiu: „Fața NEȘTIUTĂ a Laurei Vicol: ce a făcut avocata a cărei numire în fruntea Comisiei Juridice l-a SCANDALIZAT pe Dacian Cioloș“. Introducerea este prietenoasă:

„Deputatul PSD Laura-Cătălina Vicol-Ciorbă (46 de ani), aflată la primul mandat de parlamentar, a devenit prima femeie din istoria Camerei Deputaților care va conduce Comisia Juridică, de disciplină și imunități. Numirea Laurei Vicol în funcție a isterizat însă USR, iar Dacian Cioloș a cerut revocarea ei din funcție. Despre Laura Vicol ies însă la iveală informații neștiute“.

Aflăm că avocata Cămătarilor și a clanului Bodyguarzilor este de fapt o persoană sensibilă, care se implică în cauze sociale.

Același caz social, în care cineva scrie pe Facebook că Laura Vicol i-a ajutat copilul să facă un transplant, este preluat la ora 18.27 și de site-ul Gândul.ro, al lui Radu Budeanu – și el condamnat anul trecut la închisoare cu suspendare.

Ideea e aceeași: este pus în antiteză omul rău Cioloș, care cere revocarea bietei Vicol, cu mama care-i mulțumește avocatei pentru sprijinul oferit.

La Antena 3, apărătorul nr. 1 al Laurei Vicol este, deocamdată, Mircea Badea. Lipsește deocamdată Mihai Gâdea, dar este așteptat să revină la pupitrul emisiunii sale și „să-i facă dreptate” bietei avocate pe care au „oropsit-o” interlopii cu onorarii regești.

Share