home CORUPTIE, POLITICA La unison contra MCV? Logic – Tăriceanu şi Ponta…

La unison contra MCV? Logic – Tăriceanu şi Ponta…

Share

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Raportul MCV pe anul 2016 îi face praf pe Victor Ponta şi Călin Popescu Tăriceanu? Nici o problemă! Aceştia critică şi ei Raportul MCV. Nimic mai penibil. Victor Ponta sau Călin Popescu Tăriceanu sunt criticaţi, din cauza declaraţiilor făcute în repetate rânduri la adresa magistraţilor şi a Justiţiei.

Raportul MCV depre Ponta şi Tăriceanu (primul paragraf citat):

În acest an s-a înregistrat o creștere a numărului de cereri de apărare a independenței justiției, în urma unor atacuri în mass-media și din partea unor politicieni, inclusiv a primului ministru și a președintelui Senatului.

(…)

Aceasta s-a disipat însă în primăvară, în special în urma deschiderii de către Direcția Națională Anticorupție (DNA) a unei anchete vizându-l pe prim-ministru. Criticile au vizat, în mod personal, atât pe șeful DNA, cât și pe cel al Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ).

Despre instituţia Senatului:

Curtea Constituțională (CCR) are un rol important în statul de drept și în consolidarea unui sistem judiciar independent. Jurisprudența Curții a inclus, în 2015, 24 de decizii privind dispozițiile noului Cod penal și ale noului Cod de procedură penală, precum și unele decizii importante legate de echilibrul puterilor și respectarea drepturilor fundamentale. Acestea au inclus soluționarea unui conflict dintre Senat și autoritățile judiciare privind o cerere de arestare preventivă.

Citind cu atenţie Raportul MCV, descoperi adevăratul motiv pentru care se ofuscară cei doi: acest document este un atac direct la Sistemul Corupt, al cărui reprezentanţi de frunte sunt cei doi.

Ponta anti-MCV:

Cum să fim respectaţi dacă luăm de la Bruxelles şi Londra nişte funcţionari mărunţi să îi facem miniştri / dacă acceptăm cu aplauze groteşti de fericire umilirile gen MCV şi Schengen, dacă mereu ne bucurăm ca nişte maimuţe când primesc banane de scatoalcele pe care orice birocrat de mâna a şaptea ni le administrează la cererea unor siteuri „deontologice” de pe la noi??? Când cineva afirmă că e mândru că e slugă la alţii, nu la Rusia?!?! Păi suntem trataţi aşa cum ne comportăm şi ne autopromovăm!

Cuie-nfipte-n de Ponta, dintr-o răsuflare:

atac la membrii Guvernului Cioloş veniţi de la Bruxelles, numiţi “funcţionari mărunţi”;
Raportul MCV şi Schengen, o umilire;
cei ce apreciază Raportul MCV sunt numiţi maimuţe, care se bucură de scatoalcele Bruxelles-ului, administrate de orice birocrat de mâna a şaptea, ca la primirea unor banane;
tot acest infern, la cererea unor site-uri “deontologice”.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]

Tăriceanu, pe acelaşi subiect, după ce a anunţat că respinge concluziile Raportului şi a cerut Guvernului să-l returneze la Comisia Europeană:

Propun începerea unei proceduri diplomatice pentru încetarea activității Mecanismului de Cooperare și de Verificare și pentru ca România să se bucure de același tratament aplicat tuturor țărilor membre ale UE.

Cam aceasta este diferenţa între un intelectual al intoxicării ca Ponta şi bietul Tăriceanu. Cititorul este invitat să admire ce densitate de minciună, dezinformare, spirit antidemocratic şi suprapunere peste discursul tipic Moscovei are Victor Ponta, comparativ cu Tăriceanu, care este un biet taliban de rând al aceleiaşi cauze.

Citeşte şi
Tăriceanu are probleme mari în ALDE. Andrei Gerea îl contestă

Vicepreședintele ALDE Andrei Gerea îl critică dur pe liderul partidului, Călin Popescu Tăriceanu, după ce

Tăriceanu, solicitat să o ia şi el în cârcă pe Norica Nicolai

Călin Popescu Tăriceanu este invitat de lideri unui nou partid să o ia în cârcă

Rareş Bogdan: Dacă pe o uşă intră Tăriceanu, pe alta ies eu!

Rareş Bogdan a anunţat că, dacă liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, va fi acceptat în

Tăriceanu încearcă să şantajeze Guvernul cu moţiunea de cenzură

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că, în cazul în care Guvernul va desfiinţa

Călin Popescu Tăriceanu, vizat de o investigaţie a Parchetului General

Ies la suprafaţă alte probleme pe care le are cu legea fostul preşedinte al Senatului,

Tăriceanu îi face jeguri de presă pe cei de la Aktual24 şi Ziariştii.com

Călin Popescu Tăriceanu îi atacă violent, într-o postare pe Facebook, pe jurnaliştii de la aktual24.ro

Kovesi dezvăluie: un politician a încercat să o determine să facă justiţie selectivă

Laura Codruta Kovesi a relatat, în premieră, modul în care un politician de rang înalt

Tăriceanu nu s-a învăţat minte, face mişto de români în continuare

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, consideră că şi românii din ţară trebuie să aibă posibilitatea

Tăriceanu amestecă PNL cu PSD, nu mai ştie ce este în capul lui

„Le-am spus celor de la PSD, pardon, PNL.” Tăriceanu a rămas cu mintea tot acolo,

Călin Popescu Tăriceanu a început să dezvăluie lucruri despre Dăncilă

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, sustine ca a iesit de la guvernare pentru ca premierul

Share