home EVENIMENT La răspântie de Justiţie. Ziua dosarelor. Zambaccian, Valiza, Transferurile frauduloase

La răspântie de Justiţie. Ziua dosarelor. Zambaccian, Valiza, Transferurile frauduloase

Share

Astăzi, 20 martie, este o zi decisivă pentru direcţia în care o poate lua în continuare Jjustiția Română. Până acum, ea a fost mult prea favorabilă marilor mafioţi şi a contribuit, în ultimii 20 de ani dar tot mai dramatic în ultimii 10 ani, la instituirea unui stat mafiot, dominat de o mare corupţie, instituţionalizată la nivel politic şi în marile afaceri.

judecator.ro

Primii paşi spre independenţa Justiţiei a fost făcut cu mare dificultate, prin dosarele lui Vântu ori Dinel Staicu, în care scandalurile sunt în toi şi termenele de judecată tipice necelerităţii rpoceselor din România dau numai impresia că totul a fost o glumă.

Astăzi vom mai face poate un pas înainte. Poate că ne vom da seama dacă până acum totul a fost o glumă şi finalmente judecătorii pun batista pe ţambal cu marea corupţie sau nu.

Avem mai întâi Dosarul Adrian Năstase – Zambaccian. Mită şi şantaj. Azi, inculpaţii, adică Năstase, soţia lui, Dana şi complicii lor vor susţine pledoariile finale, apoi instanţa va intra în pronunţare şi mai durează câteva zile, maximum o săptămână până când va emite o hotărâre.

Al doilea dosar tare, în care se dă azi verdictul, este Dosarul Valiza, în care Gigi Becali este acuzat că a încercat să-i mituiască pe jucătorii Universităţii Cluj, acum câţiva ani, pentru ca Steaua şi nu CFR Cluj să câştige campionatul. Becali numea asta stimulare pentru ca jucătorii unei alte echipe să-şi apere cinstit şansele.

Noi suntem curioşi cum ar numi el dacă noi, de exemplu, i-am plăti pe magistraţii din completul care va da sentinţa în Dosarul Valiza ca să judece corect. Probabil că va sări în sus că încercăm să-i mituim.

Al treilea dosar este cumplit. Şi în el se dă tot azi verdictul. Aici sunt nume grele. Dosarul transferurilor din fotbal îi inculpă deopotrivă pe Cristi Borcea, care a descoperit brusc că este cu inima cardiacă, George Copos, Giovani si Victor Becali, Gigi Neţoiu, Gică Popescu (ce dezamăgire ca om acest sportiv minunat…) şi Jean Pădureanu.

A trecut atâta timp, că majoritatea jucătorilor transferaţi astfel fraudulos de inculpaţi nici nu mai sunt în activitate. Să sperăm că de mâine se va face dreptate şi poate că se va deschide drumul ca adevăraţii investitori în sport să poată să se atingă de fotbalul românesc, pentru că până acum nu au avut loc de mafioţi.

Share