home POLITICA Klaus Iohannis respinge categoric propunerile de miniştri interimari

Klaus Iohannis respinge categoric propunerile de miniştri interimari

Share

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi, că respinge cele trei propuneri de miniştrii interimari făcute de premierul Viorica Dăncilă, respectiv Niculae Bădălău la Energie, Ioan Deneş la Mediu şi Ştefan Radu Oprea la relaţia cu Parlamentul.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

„Revenind la situaţia politică, criza în care ne aflăm e generată de PSD prin comportamentul iresponsabil faţă de guvernarea României. Acest comportament iresponsabil tinde să se acutizeze. Conflictele din coaliţia de guvernare, disperarea PSD de a rămâne la putere, luptele interne şi târguielile pe funcţii nu au legătură cu agenda reală a românilor. Eu nu girez acest joc politic şi ca atare resping categoric propunerile înainte pentru miniştri interimari”, a declarat Klaus Iohannis, într-o declaraţie de presă susţinută joi la Palatul Cotroceni.

Premierul Viorica Dăncilă a sesizat anterior CCR pentru a reclama un conflict între Guvern şi Administraţia Prezidenţială, din cauza că preşedintele nu anunţase nimic privind miniştrii interimari pe care i-a propus, după demisia celor din ALDE.

Dăncilă a afirmat că sesizarea ar trebui văzut şi ca un mijloc „de a avea nişte reguli pe viitor”. CCR a stabilit, joi, ca părţile implicate în conflictul juridic între Guvern şi Administraţia Prezidenţială sesizat de premierul Viorica Dăncilă să transmită punctele de vedere până pe 11 septembrie.

Pe 28 august, Klaus Iohanis anunţa că respinge integral remanierea propusă de premierul Viorica Dăncilă, precizând că propunerile pe care le-a primit sunt inacceptabile. Şeful statului a adăugat atunci că Guvernul are nevoie de un vot de confirmare în Parlament.

Şeful Executivului îi transmisese preşedintelui Iohannis propunerea ca Dana Gîrbovan să preia conducerea Ministerul Justiţiei, Mihai Fifor să fie ministru plin la Interne, senatorul Şerban Valeca la portofoliul Educaţie, Ana Birchall vicepremier pentru parteneriate şi Iulian Iancu vicepremier pe probleme economice.

Citeşte şi
Pierderea guvernării chiar și în ipoteza eșecului moțiunii de cenzură este un scenariu de lucru
Bogdan Chirieac a declarat ca sansele lui Klaus Iohannis de a intra in turul doi
Dana Gârbovan a lansat noi atacuri la adresa președintelui. Atacurile acesteia au fost în linie
Nu am putut să cred că voi scrie vreodată despre Diversiunea Paleologu. Băiatul Ambasadorului Golanilor,
Alexandru Cumpănaşu a declansat un val de atacuri delirante la adresa lui Klaus Iohannis in
Klaus Iohannis ar putea să surprindă pe toată lumea cu numele aflate pe lista sa
Klaus Iohannis cere demisia şefului DIICOT, procurorul căpiţelor de fân nemţene, Felix Bănilă. Motivul -
Mihai Fifor (PSD) susţine că pentru moartea fetiţei din Dâmboviţa este vonivat preşedintele Klaus Iohannis,
Fostul ministru al Muncii Lia Olguta Vasilescu, a carei numire la Ministerul Transporturilor a fost
Senatorul PSD Liviu Pop a afirmat luni seara, la Romania TV, ca presedintele Klaus Iohannis
Share