home CORUPTIE, MASS MEDIA, POLITICA, STIRI DESPRE TELEVIZIUNI Klaus Iohannis reacţionează dur şi apără Realitatea TV

Klaus Iohannis reacţionează dur şi apără Realitatea TV

Share

Președintele Klaus Iohannis considerădecizia CNA de a suspenda temporar emisia postului Realitatea TV „este fundamentată pe criterii de ordin politic” și „deschide calea abuzului de putere asupra mass-media”.

Comunicatul integral al Administrației Prezidențiale:

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, consideră că decizia adoptată ieri de către Consiliul Național al Audiovizualului de a suspenda temporar emisia unui post de televiziune este fundamentată pe criterii de ordin politic.

O astfel de sancțiune extremă este foarte periculoasă întrucât poate crea precedente și deschide calea abuzului de putere asupra mass-media.

Într-un stat de drept, în care libertatea de exprimare este garantată de lege și Constituție, cenzura este inacceptabilă, cu atât mai mult cu cât decizia aparține unei instituții publice autonome, a cărei menire este protejarea interesului public. Deturnarea politică de la această misiune fundamentală constituie un act de sabotare tocmai a interesului public de a se garanta pluralitatea opiniilor și abordărilor. Jurnaliștii nu trebuie pedepsiți de către cei care dețin puterea pentru că au curajul să spună adevărul.

Președintele Klaus Iohannis atrage atenția că CNA nu trebuie folosit ca un instrument de reducere la tăcere a reprezentanților mass-media care critică puterea. Asigurarea libertății de expresie a tuturor opiniilor face diferența între o democrație și o autocrație. O țară este cu adevărat democratică dacă are și capacitatea de a proteja independența presei, iar jurnaliștii trebuie să fie conștienți de misiunea lor fundamentală și să fie solidari în a-și apăra dreptul de a se exprima liber.

Consiliul Național al Audiovizualului a luat decizia de a suspenda temporar, timp de 10 minute, emisia postului Realitatea TV. Potrivit postului de televiziune, sancțiunea ar avea legătură cu modul în care a fost relatat mitingului Diasporei din 10 august.

Citeşte şi
Jurnalista Andra Miron părăseşte şi ea postul TV controlat de Cozmin Guşă şi Maricel Păcuraru.
Fostul secretar general al PSD din timpul lui Adrian Năstase, Cozmin Guşă, va începe de
"Gușă urmărește, probabil, eliminarea totală a lui Rareș" Bogdan, susţine jurnalistul Grigore Cartianu, în ultimul
Cum pleacă Rareş Bogdan de la emisiune, hop şi surprizele anti-publicul Realitatea TV. Vineri seară,
Postul de televiziune Realitatea TV va avea emisia suspendată joi, 17 ianuarie, pentru 10 minute,
Oreste Teodorescu anunţă că se retrage din emisiunea lui Rareş Bogdan, "Jocuri de putere", de
Într-o postare de noapte, jurnalistul Rareş Bogdan atrage atenţia în mode repetat şi insistent  că
Rareş Bogdan spune că, din momentul în care i-a fost interzisă intrarea în emisie, consideră
Jurnalistul Rareş Bogdan a ameninţat aseară, în debutul emisiunii sale, "Jocuri de putere", cu plecarea
Fostul Jurnalist Ion Cristoiu vorbeşte, într-unul dintre comentariile sale, despre televiziunea SRI, Realitatea TV, "cea
Share