Klaus Iohannis a transmis azi un mesaj dur parlamentarilor

Share

Parlamentariii au responsabilitatea de a restabili încrederea în Legislativ, a spus Klaus Iohannis. Acesta le-a cerut senatorilor şi deputaţilor să nu se gândească doar la un câștig electoral de moment când propun legi.

Doi elefanţi descoperiţi de Klaus Iohannis în şedinţa de Guvern

Dumneavoastră, doamnelor și domnilor senatori și deputați, vă revine un rol esențial. Puneți pe agendă legi cu un impact major asupra viitorului românilor. Nu vă gândiți doar la beneficiile pe care unele măsuri le au acum.

Nu vă gândiți doar la un câștig electoral de moment. Întrebați-vă cum va arăta România în 5 ani, în 10 ani cu legile pe care le adoptați dumneavoastră acum. Întrebați-vă dacă în anii următori România va deveni mai puternică.

, a atras atenţia Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis către parlamentari: Nu slăbiţi România cu legile pe care le daţi!

Sau dacă, dimpotrivă, va fi slăbită de impactul legilor votate de dumneavoastră.

, a continuat acesta. El le-a spus senatorilor şi deputaţilor apoi:

Aveți responsabilitatea și capacitatea de a restabili încrederea cetățenilor în Parlament – această instituție fundamentală a democrației. Aveți responsabilitatea și vă rog să o exercitați.

Vă chem să faceți din aceasta un obiectiv politic demn de Centenarul comemorării Marelui Război și aniversării Marii Uniri”, a spus Iohannis, marți, în discursul susținut în plenul reunit al Parlamentului.

Klaus Iohannis: Contextul regional poate fi o oportunitate pentru România

Şeful statului a subliniat că actualul context regional și internațional…

… poate fi o oportunitate pentru ca România să demonstreze că este o națiune puternică și are o clasă politică matură, capabilă să garanteze siguranța și prosperitatea cetățenilor.

Potrivit șefului statului, Centenarul Marii Uniri este nu doar…

… un moment de sărbătoare, un prilej de acordare de medalii și distincții, ci oportunitatea de a ne mobiliza toate energiile în favoarea unor fapte, nu unor vorbe goale.

Nu prin declarații demagogice, ci prin proiecte concrete și importante pentru viitor să reconstruim coeziunea dintre societate și clasa politică. Cum facem ca România să beneficieze de prosperitate pe termen lung, care să însemne creșterea nivelului de trai, fără vulnerabilități majore pentru următorii ani?

Care sunt mecanismele pentru consolidarea unui stat de drept funcțional? Care trebuie să fie rolul definitoriu al României pe scena europeană? Cu puțin timp înaintea aniversării Centenarului Marii Uniri și în anul aniversării a 10 ani de la aderarea la Uniunea Europeană,

România așteaptă de la elitele sale un răspuns adecvat la aceste întrebări. Vă propun ca, asumându-ne importantele învățăminte ale trecutului, cât și mesajul preocupat, atent și activ al societății românești, să facem din angajamentul european al României cel mai durabil monument al independenței și unirii naționale!

, a conchis Iohannis.

Share