home POLITICA Klaus Iohannis l-a desemnat prim-ministru pe Mihai Tudose

Klaus Iohannis l-a desemnat prim-ministru pe Mihai Tudose

Share

În această seară, preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să anunţe dacă a decis pe cine să desemneze prim-ministru. La această oră, au loc discuţii cu formaţiunile politice parlamentare.

PSD ALDE a pierdut majoritatea parlamentară. Urmează dansul

UPDATE 20.04: Mihai Tudose a fost desemnat premier de către preşedintele Klaus Iohannis.

UPDATE 18.13: UDMR are discuţii în aceste momente cu preşedintele Klaus Iohannis.

UPDATE 17.50: PMP îl propune ca prim-ministru pe europarlamentarul Siegfried Mureşan. Traian Băsescu spune că vede o coalizare a trei partide membre PPE, PNL, PMP şi UDMR. În rest, spune acesta, “majorităţile parlamentare se verifică la vot.”. De ce asta? Pentru că “PSD s-a dovedit un partid iresponsabil politic”.

USR îi va spune lui Klaus Iohannis că e contra nominalizării lui Mihai Tudose

UPDATE 17.19: Agerpres Barna: Nominalizarea făcută de PSD aruncă România cu 20 de ani înapoi; USR va susține o alternativă non-PSD.

UPDATE 17.17: La această oră, USR este în discuţii cu Iohannis.

UPDATE 16.16: PNL, prin Ludovic Orban, a anunţat, după discuţiile cu preşedintele, că i-a spus acestuia că nu poate forma o majoritate parlamentară, deci nu propune un prim-ministru.

UPDATE 17.15: PMP a anunţat încă dinainte să intre la negocieri că îl propune pe Traian Băsescu prim-ministru.

UPDATE 17.03: În CExN, Nicolae Bădălău, baron de Giurgiu din gaşca PSDragnea, şi Paul Stănescu, baron PSD de Olt, din aceeaşi facţiuni, au votat contra desemnării lui Mihai Tudose prim-ministru.

Aşa cum am anunţat de ieri seară, CExN PSD a decis să îi propună lui Iohannis ca Mihai Tudose să fie prim-ministru. Tudose este ministru demisionar al Economiei. El este cunoscut pentru eşecul constituirii Fondului Suveran de Investiţii şi Dezvoltare.

Klaus Iohannis faţă cu Mihai Tudose, supranumit “Morocănosu'”

FSID nu este singurul eşec al lui Mihai Tudose. Conform strategului PSD Darius Vâlcov, Tudose nu a făcut nimic ca ministru. Dragnea ar fi cerut ce 2 miliarde de euro să fie puşi la dispoziţie pentru FSID din Trezorerie. Dar aici mai sunt din privatizări în total 2,7 miliarde de euro…

Se spune că ar fi mason, din Loja Garibaldi, mare maestru. Se mai spune că ar fi consilier ale marelui maestru al MLNR, Radu Bălănescu. Sursa dubioasă e afirmă aceste lucruri mai atrage atenţia că un mason, dacă e ministru, ar trebui să aibă specificată apartenenţa la masonerie în declaraţia de interese.

Or, în declaraţia de interese a lui Tudose nu apare o astfel de precizare. Tudose a făcut doctoratul la SRI, unde a fost cadru didactic. Este fost şef al Comisiei Economice din Camera Deputaţilor. Este un vechi parlamentar PSD.

 

Share