home CORUPTIE, ECONOMIE, POLITICA Klaus Iohannis, noi acuzații dure la adresa Partidului Social Democrat

Klaus Iohannis, noi acuzații dure la adresa Partidului Social Democrat

Share

Preşedintele Klaus Iohannis revine în forţă, cu noi acuze la adresa PSD, legate de felul cum a fost întocmită Legea bugetului de stat. Mai jos, principalele declaraţii.

Bugetul rămâne unul bazat pe cifre false şi pune în discuţie respectarea tratatelor internaţionale la care România face parte, a spus Iohannis. Şeful statului a anunţat că, deşi Legea Bugetului de stat pe anul 2019 este constituţională, retrimite proiectul în Parlament.

Klaus Iohannis: PSD legiferează nu numai imoral şi prost, dar şi neconstituţional

“Decizia de astăzi a CCR cu privire la legea plafoanelor demonstrează încă o dată, dacă a fost nevoie, că PSD legiferează nu numai imoral şi prost, dar şi neconstituţional.

CCR a decis ca una dintre legile pe care le-am contestat, legea plafoanelor a fost adoptată de majoritatea pesedistă cu încălcarea normelor. În ceea ce priveşte decizia pe legea bugetului de stat nu voi comenta hotărârea Curţii, dar bugetul este croit greşit, pe cifre false, împotriva tuturor obiectivelor majore ale românilor.

Klaus Iohannis. Rămâne bugetul ruşinii naţionale

Pe scurt, rămâne bugetul ruşinii naţionale. Cel mai slab Guvern din istoria post-decembristră, un Guvern al incompetenţei a croit un buget pe măsura sa. Bugetul pe 2019 e construit pe un scenariu fantezist fără garanţii pentru punerea în aplicare, fapt confirma de instituţiile europene.

E un buget care pune în discuţie respectarea tratelor internaţionale la care România e parte dar şi a legislaţiei în domeniul”, a declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis: Bugetul a fost gândit pentru a servi intereselor politice ale unui grup restrâns

Şeful statului acuză şi reacţiile publice ale social democraţilor cu privire la faptul că au fost blocate majorările alocaţiilor pentru copii.

“Bugetul prezentat şi votat de majoritate pesedistă a fost gândit pentru a servi intereselor politice ale unui grup restrâns. PSD urmăreşte o agendă care nu are nicio legătură cu România, nici cu situaţia românilor şi nici cu dezvoltarea reală a ţării.

În timp ce bugetul prevedere o creştere enormă a sumelor alocate partidelor, sume de care PSD beneficiază cel mai mult, ni se spune cu cinism de către PSD că nu se găsesc bani pentru a plăti la timp alocaţiile copiilor. Bugetul sfidează logica economică şi bunul simţ”, a mai spus Iohannis.

Klaus Iohannis: Retrimit proiectul la Parlament

Preşedintele Klaus Iohannis a menţionat că va retrimite proiectul în Parlament.

“Întreb şi eu acum cine a oprit PSD să facă investiţii majore în ultimii doi ani? De ce albirea dosarelor liderilor PSD continuă să fie prioritatea zero, în locul construirii de autostrăzi şi spitale. Am afirmat şi repet – guvernarea PSD a eşuat. Dacă PSD nu e în stare să guverneze pentru cetăţean atunci să plece şi să lase pe alţii care se pricep.

Având în vedere toate acestea voi retrimite Parlamentului pentru corectură şi îmbunătăţire Legea bugetului. Mesajul este simplu- faceţi un buget sănătos pentru România. Parlamentul are ocazia, dar în primul rând responsabilitatea să facă rapid corecţiile necesare, astfel încât bugetul să fie unul chiar pentru dezvoltarea României”, a declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis: Cine va deconta nota pentru dezastrul din economie?

Preşedintele a acuzat PSD a construit un buget pe 2019 care prevede o reducere semnificată a bugetelor locale.

“Cine va deconta nota pentru dezastrul din economie? Din păcate, răspunsul e simplu – cetăţenii şi mediul privat. Creşterea de taxe şi impozite, aceasta e nota generoasă a PSD. Degeabă strigă PSD sus şi tare că de vină sunt alţii.

Nu, nu sunt alţii. Principalul vinovat că România nu s-a dezvoltat în ultimii ani este PSD. Efectele acestei guvernări dezastruoase trebuie limintate şi nu voi ezita să contest orice măsură care afectează statul român, economia de piaţă.

Vedem cum liderii şi propaganda pesedistă repetă obsesiv că acest buget e al investiţiilor şi beneficiari iprincipali sunt comuntăţile locale. Dar în realitate bugetul prevede o reducere semnificată a bugetelor locale. Se prevede o sumă de 1,2%. E cea mai scăzută valoare a ponderii din PIB în ultimii zece ani, iar sumele alocate pentru investiţii sunt cu un 1 miliard mai mici faţă de 2018”, a mai spus Iohannis.

Citeşte şi
PSD a sărit calul rău de tot în ultimii doi ani şi câteva luni. Ceea
Secretarul general al PSD Codrin Ştefănescu a declarat duminică, la un miting social-democrat care avut
Un sondaj de opinie realizat de INSCOP comandat de Fundația Konrad Adenauer în perioada 5
Site-ul DC News, deţinut în proporţie de 94% de Bogdan Chirieac, este inundat cu reclame
Andrei Caramitru, fiul actorului Ion Caramitru, încris de curând în USR şi ales consilier al
Simpatizanţii PSD se comportă ca nişte mistreţi la rut, în vale. Camelia Tabacu a filmat
Deputata PSD Aida Căruceru a postat pe contul său de Facebook un colaj foto care
PSD a decis să schimbe optică în campaniile electorale, urmând să comunice mai mult în
PSD a scăpat de o datorie de aproape 450.000 de euro moștenită după campania din
PSD face ce stie cel mai bine, foloseste banii publici pentru a anihila orice opozitie,
Share