home POLITICA Klaus Iohannis a revocat-o din funcţie pe Laura Codruţa Kovesi

Klaus Iohannis a revocat-o din funcţie pe Laura Codruţa Kovesi

Share

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al DNA.

Kovesi anunţă că nu îşi prezintă demisia din funcţia de procuror-şef DNA

Anunţul Mădălinei Dobrovolschi, din partea lui Klaus Iohannis

“În executarea deciziei Curţii Constituţionale nr. 358/2018, preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat, astăzi, decretul de revocare a doamnei Laura Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie”, a anunţat purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi.

Ea a amintit că, potrivit deciziei CCR, “preşedintele României urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi”.

Preşedintele Iohannis a afirmat constant că respectă Constituţia şi legile ţării şi a acţionat permanent în acest sens, a precizat Dobrovolschi. Potrivit purtătorului de cuvânt, şeful statului subliniază ca lupta împotriva corupţiei nu trebuie în nici un caz abandonată sau încetinită.

Dobrovolschi: Corupţia afectează viaţa fiecărui cetăţean

“Corupţia afectează viaţa fiecărui cetăţean şi dezvoltarea României. Banul public nu poate fi folosit în interes personal sau de grup, iar deturnarea resurselor publice şi blocarea luptei anticorupţie se traduce prin lipsa de spitale, şcoli, autostrăzi, administraţie publică eficientă.

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, atrage atenţia că, indiferent de numele procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, această instituţie are obligaţia să-şi continue activitatea în mod profesionist, la cel mai înalt nivel de performanţă”, a indicat Dobrovolschi.

Klaus Iohannis: România nu poate face paşi înapoi

Ea a evidenţiat că preşedintele Klaus Iohannis consideră că România nu poate face paşi înapoi de la statutul de ţară în care domneşte legea şi în care supremaţia Constituţiei este respectată.

“În România lupta împotriva corupţiei nu trebuie să fie diminuată ori blocată în niciun fel, dimpotrivă trebuie să continue. Niciuna din instituţiile implicate în lupta împotriva corupţiei nu trebuie să fie supusă presiunilor sau încercărilor de decredibilizare. Preşedintele Klaus Iohannis subliniază că România este şi trebuie să rămână un stat de drept.

Statul de drept, ca şi democraţia autentică, se manifestă zi de zi prin decizia şi alegerea fiecărui cetăţean de a respecta mai presus de orice Constituţia şi legile acestei ţări. O abatere de la acest principiu ar însemna, de fapt, o lovitură şi o diminuare a statului de drept”, a spus Dobrovolschi.

Klaus Iohannis: Deciziile CCR trebuie respectate

Purtătorul de cuvânt al şefului statului a subliniat că deciziile CCR trebuie respectate nu numai de preşedinte, dar şi de majoritatea politică.

“Într-un stat de drept, hotărârile CCR trebuie toate respectate, tocmai de aceea judecătorilor constituţionali le revine responsabilitatea uriaşă ca în asigurarea supremaţiei Constituţiei să nu se îndepărteze de la spiritul acesteia, care se fundamentează pe tradiţiile istorice ale poporului român şi pe idealurile Revoluţiei din Decembrie 1989, însă hotărârile CCR trebuie respectate şi aplicate nu numai de preşedintele României, ci şi de majoritatea politică, o majoritate care decide modificări legislative cu impact major asupra statului de drept”, a afirmat Dobrovolschi.

Citeşte şi
Lia Savonea, tot mai aproape. Şapte membri CSM îi cer revocarea

Șapte membri ai Consiliului Superior al Magistraturii cer oficial plenului să o revoce din funcție

DNA cere revocarea procurorilor orădeni Man și Ardelean

Adjunctul șefului DNA, procurorul Călin Nistor, cere Secției pentru procurori a CSM revocarea procurorilor DNA

Procesul lui Lazăr cu Tudorel Toader se mută de la Alba Iulia la CAB

Procesul lui Lazăr, intentat de acesta pe tema intenţiei de revocare a sa din funcţie

Augustin Lazăr atacă în instanţă procedura de revocare din funcţie

Procurorul general Augustin Lazăr a atacat vineri în instanță procedura de revocare declanșată de ministrul

Klaus Iohannis poate respinge revocarea lui Lazăr de către Tudorel Toader

Preşedintele României, Klaus Iohannis, poate să respingă propunerea de revocare a procurorului general Augustin Lazăr.

Liviu Dragnea vrea procedură de revocare a lui Maior de la Washington

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a transmis, luni, că a primit şi el scrisoarea lui Rudolph

Proteste ample în Bucureşti în ţară. Românii sunt revoltaţi

Manifestaţia de susţinere a Laurei Codruţa Kovesi de la Ministerul Justiţiei se transformă rapid în

Tudorel Toader îi cere preşedintelui revocarea Laurei Codruţa Kovesi

Ministru Justiţiei Tudorel Toader a anunţat aseară că solicită preşedintelui Klaus Iohannis revocarea din funcţie

Tudorele, îndrăznești s-o revoci pe Codruța din fruntea DNA?

Sub titulatura "Tudorele, îndrăznești s-o revoci pe Codruța din fruntea DNA?", ONG-urile Reușim şi Vrem lustrația clasei politice organizează

Tudorel Toader o mai clatină timp de o săptămână cu DNA şi Kovesi

Tudorel Toader a decis să o mai clatine timp de o săptămână cu scandalul provocat

Share