home POLITICA Justiția, legată de-o mână. Urmează castrarea

Justiția, legată de-o mână. Urmează castrarea

Share

Puciul borfaşilor continuă. Pe alte coordonate, cu alte arme.

Justiției i s-au luat câteva drespturi fundamentale din democraţiile avansate. Primul dintre cele la care ne gândim e să găsească probe ale corupţiei unui cetăţean, prin ascultarea telefonului acestuia atunci când se comportă natural şi spune la telefon ce gândeşte şi ce face.

♦ Tăpălagă, HotNews: Asta le-a iesit. Cum au procedat

Cel mai important lucru este profesionalismul cu care Victor Ponta şi colegii săi au ignorat luni în şir (nu numai acum, în ultimele zile) apelurile actorilor instituţionali la modificarea Codului Penal şi Codului de Procedură Penală.

Până în urmă cu câteva zile, reprezentanţii borfaşilor de partid şi de stat care vor fi acum exonerați de o parte din vină au mimat, în relaţiile cu ÎCCJ, CSM sau DNA că vor modifica actele normative.

La apelul lui Traian Băsescu, Victor Ponta a reacţionat în maniera sa tipică, afirmând că cunoştinţele juridice ale lui Băsescu sunt “limitate la încadrarea aducerii de blugi din Istanbul”. Marinarii nu înţeleg nimic din Codul Penal!

Azi, a fost întrebat de presă dacă va amâna intrarea în vigoare a codurilor. Reacţia sa? A pufnit dispreţuitor. Normal, cum să amâne intrarea în vigoare a codurilor, când la coastele sale sunt îndreptate puştile de vânătoare pentru mistreţi ale baronilor PSD, încolţiţi de Justiţie?

Reacţia de azi a lui Ponta denotă iarăşi acel veşnic şi indiferent de generaţie “asta e ţara noastră, bă, şi facem ce vrem în ea şi vă mai şi dăm peste nas, că o facem pe faţă”, ce caracterizează de la începutul anilor 90 succesiunea FSN – FDSN – PDSR – PSD.

nota: Interesantă reacţia limfatică a presei la ceea ce credem că este cea mai importantă evoluţie politică a începutului de an, pe Justiţie – Anticorupţie. În timp ce TVR 2 ne intoxica, transmiţând un meci cu Hane chinuindu-se cu un tăietor de lemne ucrainean, presa trata cu neobişnuită lejeritate acest eveniment revoltător. B1 îi dădea-nainte cu cimpanzeul Bunea-Stancu. Antena 3 intoxica în draci, explicând că tocmai nu se mai ascultă telefoanele românilor nevinovaţi, aşa cum se procedează-ntr-o dictatură, Digi24 informa obiectiv şi echidistant înttre minciună şi adevăr, Realitatea glosa gros pe viscol, ger şi celelalte calamităţi, iar RTV spaghetiza subiectul accidentului din Apuseni. Bravos, mass-media…

Citeşte şi
Dana Gîrbovan, nominalizată în Comitetul Executiv al PSD pentru funcția de ministru al Justiției, este
Andi Topală, consilierul ministrului Justiţiei, Ana Birchall, a jignit-o pe realizatoarea tv Sorina Matei de
Asociația Declic anunță organizarea pentru azi, la ora 12:30, a unei manifestații în fața Ministerului
Eugen Nicolicea sfidează elicopterele şi se luptă cu planetele. El susţine că CV-ul lui este
Taman în mandatul lui Tudorel Toader la Ministerul Justiției, finul acestuia a prins un super-post
Manifestaţia de susţinere a Laurei Codruţa Kovesi de la Ministerul Justiţiei se transformă rapid în
Parchetul General şi ÎCCJ cer retrimiterea modificărilor la Legile Justiţiei la Ministerul Justiţiei. CSM susţine
Tudorel Toader s-a răzgândit. Nu mai trece Inspecția Judiciară la Ministerul Justiției, așa cum dorea
Ministerul Justiției a anunțat că a primit documentele transmise de instanțele de judecată sârbeşti. Este
Oana Schmidt Hăineală, fostul preşedinte al CSM, a fost dată afară de la Spălarea Banilor.
Share