home POLITICA, Rep. MOLDOVA Joseph Daul (PPE) susţine candidatura Maiei Sandu

Joseph Daul (PPE) susţine candidatura Maiei Sandu

Share

Președintele Partidului Popular European, Joseph Daul, susţine candidatura Maiei Sandu la preşedinţia Republicii Moldova. El a declarat că doar un președinte pro-european va fi în măsură să asigure prosperitatea, informează Unimedia.

Joseph Daul și președintele Alianței Liberalilor și Democraților pentru Partidul Europa (ALDE), Hans van Baalen, au dat o declarație comună.

Pentru prima dată în douăzeci de ani, oamenii din Moldova își vor alege direct președintele la 13 noiembrie“, amintesc Joseph Daul şi van Baalen. Cei doi atrag atenţia că “este o alegere care va defini traiectoria viitoare a Moldovei și a cursului său european“, subliniind:

În calitate de partener important al UE în regiune, angajamentul nostru de a susține și a îmbunătăți viața de zi cu zi a fiecărui moldovean rămâne unul puternic.

Aceste alegeri electorale reprezintă o alegere clară și o nouă speranță de schimbare pentru Moldova. Oamenii săi doresc să trăiască într-o societate în care nu există corupție, unde sistemul judiciar îi tratează pe toți în mod egal și unde statul de drept prevalează. Ei se așteaptă politicieni responsabili care să lucreaze în beneficiul fiecăruia dintre ei.

Joseph Daul şi Hand van Baalen, apel pentru votarea candidatului pro-european Maia Sandu

Joseph Daul şi Hans van Baalen mai scriu că doar un președinte pro-european va fi în măsură să asigure prosperitatea Moldovei. Ei subliniază:

Moldovenii vor o economie puternică, locuri de muncă și prosperitate. Noi credem că doar un președinte pro-european va fi în măsură să furnizeze astfel de rezultate. Acesta este motivul pentru care susținem candidatura Maiei Sandu, candidatul pro-european. De aceea, facem apel cătere cetățenii Republicii Moldova să voteze în favoarea ei în alegerile din această duminică.

Cei doi amintesc că au “lucrat din greu împreună pentru a deschide granițele pentru cetățenii și agenții economici din Moldova“. Ei afirmă:

Suntem pregătiți să lucrăm cu un președinte pro-european și continuăm să ajutăm reformele din Moldova și să punem în aplicare acordul de asociere.

Apel la vot masiv

Cetățenii Republicii Moldova, în special tinerii și diaspora, acum trebuie să se unească și să voteze masiv. Schimbarea trebuie să aibă loc.

, spun Daul şi van Baalen.

Autoritățile moldovene, arată liderii europeni, trebuie să se asigure ca a doua rundă de alegeri să fie libere și corecte. Ele trrebuie “să asigure condiții adecvate, care să permită tuturor cetățenilor, fie la domiciliu sau în străinătate, să voteze la 13 noiembrie“. Liderii PPE şi ALDE concluzionează:

La 13 noiembrie, Moldova are o alegere importantă. Acesta nu este doar o alegere între a merge înainte sau înapoi; este o alegere între un viitor mai bun sau un trecut de stagnare. Este o alegere pentru o Moldovă mai stabilă și prosperă. – Care rămâne în cele din urmă obiectivul nostru comun

Citeşte şi
MAE reacţionează la românofobia premierului din Moldova

Ministerul de Externe a reacționat dur după ieșirea românofobă a premierului Republicii Moldova: ”Declarații publice Read more

Ion Chicu, premierul Moldovei: „România geme de cea mai mare corupţie din Europa”

Premierul Republicii Moldova, Ion Chicu, a avut o ieşire fără precedent la adresa României, pe Read more

Alla Pilipeţcaia, deputat PSRM (R. Moldova), a urat Fericiun Crăcit! VIDEO

Oribil! O deputată din partea PSRM, filorus, din Republica Moldova, Alla Pilipeţcaia, a urat Fericiun Read more

Augustin Lazăr va fi consilierul juridic al premierului Maia Sandu

Premierul moldovean Maia Sandu a anunţat că a avut o întrevedere cu fostul procuror general Read more

CCR din România şi Curtea Constituţională – acelaşi tipar rusesc

La jumătatea lunii mai a anului trecut, Valer Dorneanu, președintele CCR, a plecat în Rusia Read more

Consiliul Europei cere avizul Comisiei de la Veneţia în scandalul din Moldova

Thorbjørn Jagland, secretarul general al Consiliului Europei, se arată „extrem de îngrijorat de ultimele evoluții Read more

Maia Sandu şi Andrei Năstase bănuiesc că au fost otrăviţi cu mercur

Copreşedinţii Blocului electoral ACUM, Maia Sandu şi Andrei Năstase, susţin că există suficiente semne care Read more

Andrei Năstase va fi primarul Chişinăului, rezultate parţiale

Pe ultima sută de metri, Andrei Năstase pare că a câștigat alegerile locale din capitală Read more

Cătălin Predoiu (PNL): În 1991 puteam să facem România Mare

Deputatul PNL Cătălin Predoiu afirmă că în 1991 s-ar fi putut reface unirea cu Republica Read more

Dmitri Rogozin, declarat persona nongrata în Republica Moldova

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a fost declarat persona non-grata în Republica Moldova. Anunţul a fost Read more

Share