Jacques Houdek, My Friend (OperaPop, Croaţia, Eurovision 2017)

Share

Croatul Jacques Houdek este prezent la Eurovision 2017 cu o melodie OperaPop. Piesa “My Friend” are respiraţie, profunzime, spune multe, chiar dacă toate temele folosite sunt binecunoscute iubitorilor de muzică.

 

 

Intenţia compozitorului de a mixa muzica cultă cu popul contemporan este o reuşită. Sunt foarte curios ce se va întâmpla live cu toate aceste voci perfecte care se aud, cine le cântă, cum. Nu îmi este deloc clar acest lucru.

 

Cerbul: Aurul – Krivach, Argintul – Biondo, Bronzul – Poptamas & Desperado, Juriul – 3Nity, Popularitatea – Dancs

 

E posibil ca omul acesta să aibă registre multiple. Sunt curios cum va trece live de la unul la celălalt. Vocea tenorală este complet de altă factură şi altfel profilată decât cea bas-baritonală, de operă.

 

Jacques Houdek este unul dintre mentorii “The Voice” Croaţia

 

Houdek şi-a început cariera solo în anul 2000. De atunci, a lansat multe albume. 13 dintre ele sunt silver certified şi câte unul gold, platinum şi diamond.

 

Houdek e unul dintre mentorii ediţiei croate a show-ului “The Voice”. În timpul primului sezon al show-ului, el a fost mentorul câştigătoarei Nina Kraljić. Cântăreţul a interpretat şi înregistrat muzică în limbile engleză, italiană, germană, spaniolă, franceză, slovenă, macedoniană, dar şi în limba maori.

 

Valentina Monetta and Jimmie Wilson, Spirit of the Night (San Marino, Eurovision 2017)

 

Din San Marino, două voci foarte bune interpretează o mişcare tipică muzicii disco americane. Puternic influenţată de vocea solistului, melodia aceasta este un foarte bun partener de relaxare în discotecă.

 

 

În rest, nu transmite nimic. Prin muzică, omul şia- exprimat întotdeauna cele mai profunde sentimente. Până acum. Acum zornăie banii.  Valentina Monetta este abonată la Eurovision.

 

A participat succesiv la ediţiile din 2012, 2013 şi 2014. De fiecare dată a concurat cu acelaşi gen de muzică scrisă pe reţetă, plată, sonoră, dansantă, lipsită de orizont.

 

JOWST, Grab The Moment (Norvegia, Eurovision 2017)

 

JOWST cântă un soi de reggae music cu instrumentaţie ElectroPop care la referen devine altceva decât e la început. Sincer, nu am organ pentru această muzică.

 

 

Joakim With Steen, mai cunoscut ca JOWST, este un producător şi cântăreţ norvegian. EL reprezintă ţara sa la Eurovision Song Contest 2017 împreună cu vocalistul Aleksander Walmann.

Share