home POLITICA Iulian Fota, către Ludovic Orban: “Aveţi o nucleară pe care o puteţi folosi!”

Iulian Fota, către Ludovic Orban: “Aveţi o nucleară pe care o puteţi folosi!”

Share

Iulian Fota, fost consilier prezidential si fost sef al Colegiului National de Informatii, atrage atentia ca Ludovic Orban are „o puternica legitimitate politica”.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Aceasta prin faptul ca este „unul dintre foarte putinii liberali importanti care au fost anti-USL”. In plus, Orban are si „o nucleara in mana”.

„In toata povestea asta cu instalarea guvernului, Ludovic Orban are o puternica legitimitate politica dar pe care nu o prea foloseste. A fost unul dintre foarte putinii liberali importanti care au fost anti-USL. Fara complicitatea unor liberali, fara tradarea opozitiei de atunci, PSD-ul nu ar fi degenerat in partidul ticalosit de astazi. Viata, criza Romaniei de azi ii dau dreptate , confirma teza lui Ludovic Orban de acum sapte ani. Nu-l inteleg de ce nu foloseste asta. In momentul asta are un ascendent moral asupra multora”, a scris Fota pe Facebook.

El spune ca Ludovic Orban are in plus si „o nucleara in mana”.

„Daca ganditi corect puteti guverna in urmatorii cinci ani. Mai ales ca aveti o nucleara in mana si o puteti folosi. Si nici un partid politic nu va va putea nega sau respinge, fara sa-si asume un risc major.

Iar aceasta nucleara este insasi starea jalnica in care se afla Romania dupa sapte ani de guvernare PSD. Romania este o tara degenerata, neputincioasa, in involutie, in criza, pentru ca avem crize structurale in mai multe domenii foarte importante, de la economie (criza bugetara) pana la siguranta cetateanului si securitate nationala. Expertii PNL pot usor veni cu o radiografie pe care sa nu o poata nimeni nega. Nici macar PSD. Iar ulterior sa decida fiecare ce vrea. Pun umarul la salvarea Tarii sau ii pun si ei o piedica?

Si chiar daca clasa politica, in iresponsabilitatea ei, va respinge un astfel de verdict, istoria ii va face dreptate lui Ludovic Orban. Pentru ca in felul acesta el ar fi de partea corecta a istoriei. Pentru ca Romania chiar este o tara in criza. Avem atata cazuistica sa demonstram asta. Ultima dovada, chiar raportul MCV. Si in zona asta suntem ultimii in UE. Daca nici asta nu este semn de criza ?

Aveti nevoie de un PROGRAM DE CRIZA !!!, pentru un an de zile. Asta este obligatia Dvs. istorica, sa gestionati corespunzator, adica competent, criza in care Romania se afla in acest moment. Iar odata criza rezolvata putem discuta de relansarea tarii, programul politic de termen mediu , 2020-2024”, mai spune Fota.

El a dat si cateva exemple de crize structurale:

-criza bugetara grava, ce poate degenera in criza economica
-criza in ce priveste siguranta cetateanului, de la eliberarea detinutilor periculosi, pana la Caracal si crimele impotriva padurarilor; plus accidentele de circulatie
-criza institutionala la MAI, inca nerezolvata
– criza unor mega sisteme informatice, precum cel de la CNAS; alte baze informatice stau sa cada
– criza energetica, gazul pentru iarna si gazul din Marea Neagra; Romania INCA NU ARE O STRATEGIE DE SECURITATE ENERGETICA
– criza din justitie, MCV
– DEPROFESIONALIZAREA Romaniei ( cea mai grava criza sectoriala), datorita politizarii si nepotismului
– criza demografica, EXODUL ROMANILOR
-criza de incredere in Stat, partial fals exagerata de manipulari si minciuni
-criza de incredere intre noi, am ajuns o populatie si nu un popor
– criza lipsei de credibilitate externa, vezi respingerea comisarilor si nu numai.

„In plus Romania acumuleaza si un deficit de securitate nationala, un deficit de protectie, care daca nu este bine gestionat se va transforma in criza suprema, cea de securitate nationala .

Si ne confruntam cu toata aceasta realitate interna complicata pe un fond negativ, de degradare a stabilitatii internationale. Nu stim cat timp avem la dispozitie ca sa remediem deficientele structurale. Sper sa avem!”, a adaugat Iulian Fota.

Share