home POLITICA Israelul cere o interventie contra Iranului

Israelul cere o interventie contra Iranului

Share

Premierul israelian profita de situatia creata in Libia pentru a se rafui cu regimul lui Mahmoud Ahmadinejad. “Sanctiunile impuse Iranului de catre Consiliul de Securitate al ONU nu sunt suficiente, iar programul nuclear al Teheranului ar trebui tratatmilitar de catre celelalte natiuni”, a spus Benjamin Netanyahu intr-un interviu acordat la CNN.

foto: weaselzippers
fotoinfo: “There is a new boiling anti-semitism of radical Islam that sweeps Europe as a whole, and there’s a strange fusion – it’s the only word I can use to describe it — a fusion with the anti-semitism of the radical far far left”

Acesta mai crede ca “Iranul ar putea avea o mare influenta vizavi de ceea ce se petrece in Orientul Mijlociu, ar putea consolida punti de legatura cu regimul lui Gaddafi si ar putea incuraja lumea musulmana”.

Netanyahu mai spune ca Iranul a “supravietuit pana acum unei coalitii occidentale” tocmai datorita programului nuclear, la care ar putea adera acum si alte tari din Africa de Nord, primul ministru al Israelului facand referire la regimul Gaddafi.

O interventie militara serioasa, in acceptiunea lui Netanyahu ar insemna sa fie distruse toate facilitatile nucleare iraniene, altfel, politica Teheranului devine periculosa nu numai la adresa Israelului, ci si a intregii lumi occidentale.

Premierul Israelului doreste sa discute situatia si cu liderii rusi, acesta avand programata opentru aceasta saptamana o vizita la Moscova, pe 24 martie.

Rusia este considerata una dintre sustinatoarele pozitiei Iraniene, in sensul ca este impotriva unei interventii militare impotriva lui Mahmoud Ahmadinejad, ci ar fi mai degraba pentru o solutie pasnica.

Occidentul banuieste insa Moscova de alte afaceri cu liderul Iranian, chiar de furnizare de armament. Netanayu doreste mai mult ca sigur sa afle care ar fi pretentiile rusilor pentru a vota pentru o rezolutie de forta la ONU.

sursa: Agentia de Investigatii Media

Citeşte şi
Omul de afaceri Beny Steinmetz a fost reținut de autoritățile israeliene. Acesta a fost trimis
Bruxelles a cerut un upgrade major al dispozitivelor de securitate la centrala de la Cernavoda,
Dupa o zi de vineri in Egipt dominata de mari manifestatii de protest, in Cairo
Mubarak nu se lasa dus si e doritor de glont, altfel nu se explica nesimtirea
Egiptul se pregateste sa treaca de la regimul de forta al lui Hosni Mubarak la
Revolta din Tunisia și, cu atît mai mult, demonstrațiile de masă din Egipt au pus
In cursul noptii trecute, protestantii au fost atacati de manifestanti violenti pro-Mubarak, care spuneau ca
Inflatia coborase de la 11,7% (in octombrie 2010) la 10,2%. In trimestrul al treilea din
Occidentalii sunt puşi în faţa unei alegeri pe cât de dificile pe atât de importante
ElBaradei s-a alaturat ieri protestatarilor din Piata Tahrir din Cairo, a spus ca a venit
Share