home MASS MEDIA, STIRI DESPRE TELEVIZIUNI Isărescu: Nu orice trăncănitor are dreptul să se ducă la tv (MFax)

Isărescu: Nu orice trăncănitor are dreptul să se ducă la tv (MFax)

Share

Presa trebuie să se disciplineze şi să selecteze mai bine mesajele dacă se doreşte reducerea inflaţiei, întrucât nu orice “trăncănitor” are dreptul să se ducă la televizor şi să-şi promoveze interesul, a afirmat, joi, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

FOTO: Mircea Rosca, Mediafax Foto via Radu Gheban

Deci vreţi să trăiţi într-o ţară cu inflaţie scăzută. Disciplinaţi-vă, vă rog, selectaţi mai bine mesajele, dacă vreţi să vă spun mai clar, că nu orice trăncănitor din ţara aceasta are dreptul să se ducă la televizor şi să-şi promoveze interesul. Că asta faceţi. Se duce producătorul de carne de pui şi îşi promovează interesul. Şi două zile, pentru că merge foarte bine mesajul pe ideea că se prăbuşeşte ţara, îl tot repetaţi

, a spus Isărescu, într-o conferinţă de presă, întrebat care sunt cauzele inflaţiei ridicate în ciuda recesiunii, în condiţiile în care discursul băncii centrale pare a indica un atac media, care duce la creşterea preţurilor.

Guvernatorul BNR a fost rugat să ofere mai multe detalii privind cauzele inflaţiei ridicate, chiar şi fără majorarea TVA, întrucât explicaţiile de până la acel moment se puteau rezuma la: “nu înţeleg preţurile la benzină, ulterior nici la lapte, un război întreg la televizor pe preţurile la carnea de pui“, ceea ce lăsa impresia că ieşirea din ţintă este rezultatul unui atac media interesat.

El a arătat că anticipaţiile inflaţioniste sunt puternic influenţate negativ pentru că “de dimineaţa până seara se vorbeşte despre creşteri de preţuri“.

Încercăm să calmăm populaţia şi să transmitem un mesaj, poate mai virulent decât de obicei, legat de toate aceste discuţii, în ideea că se poate discuta orice în ţara asta şi ele să nu aibă un cost. Faceţi ştiri de senzaţie. Foarte bine! Să ştiţi că ele au un cost. Acesta este mesajul pe care vă rog să îl transmiteţi. Dacă urmăriţi numai vânzarea ştirii la televiziune şi pe Mediafax, daţi în continuare bombe din astea şi noi ce să facem?!

, a continuat guvernatorul Băncii Centrale… citeste tot aici

Citeşte şi
Federaţia FAIR-MediaSind, singura organizaţie reprezentativă la nivel de sector cultură şi mass-media, conform sentinţei TMB
Deputatul PNL Ben-Oni Ardelean i-a făcut nesimțiți si tupeiști pe jurnaliștii care au vrut să
După trei ani de scădere, numărul violenţelor împotriva jurnaliştilor a crescut din nou în 2018.
Primăria liberalului Nicolae Robu a blocat toate conturile jurnalistului civic Mălin Bot şi ale membrilor
Patronul postului Realitatea TV, Cozmin Gușă, a declarat că Rareș Bogdan, realizatorul emisiunii ”Jocuri de
Corina Crețu și-a acuzat pe Facebook propriul partid, PSD, că direcționează către presă ”sume incredibile”
FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) a reacţionat dur la agresarea şi baterea jurnaliştilor în timpul
Apare în arenă politicianul frenetic Şerban Mihăilescu a.k.a. Micky Şpagă. Aceasta este o nouă stenogramă
În prima stenogramă, protagonist este Adrian Năstase. Aici se vede una dintre bolile pe care
Grupul elveţian Ringier şi compania Sport Media Group din Bulgaria au cumpărat de la Intact
Share