Irina Radu şi CA SRTV au fost demişi, raport activitate respins

Share

Irina Radu şi CA SRTV au fost demişi. Raportul de activitate al Televiziunii Române pe anul 2016 a primit miercuri vot negativ în plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului.

LATER EDIT: Mediafax În aceeaşi zi, plenul comun al Senatului şi Camerei Deputaţilor a votat cu majoritate, fiind contabilizate 24 de voturi „împotrivă”, numirea Doinei Gradea în funcţia de director general interimar al TVR. Aceasta a fost membră din partea PSD în Consiliul de Administraţie al TVR demis de Parlament.

CA Radio România, noi numiri, Parlamentul a decis acum

De asemenea, Raportul și contul de execuție bugetară pe anul 2016 au fost respinse. Au fost înregistrate 203 voturi ”pentru” și 74 ”împotrivă”. Președintele Comisiei de cultură din Senat, Radu Preda, a prezentat în plen decizia de respingere.

Irina Radu spunea că TVR a avut cel mai greu an din istoria sa

TVR a încheiat la 31 decembrie 2016 cel mai greu an din istoria sa. Prăbușirea a început acum 10 ani.

, arăta raportul CA TVR. Aceasta prin “rostogolirea și creșterea datoriilor, lipsa achizițiilor valoroase şi neglijarea producției”. A fost menținută subfinanțarea, iar “dezinteresul intern și extern față de instituție au adus Televiziunea națională în pragul colapsului”.

Datoria TVR la 31 decembrie 2016 era de 653.902.073 de lei, adică de peste 145 de milioane de euro. Investițiile în programe au scăzut cu 90%. Cu un procent apropiat a scăzut și cota de piață — 85%.

Irina Radu şi CA TVR, aruncaţi la coş pe repede-nainte

Pe 19 septembrie, parlamentarii PNL s-au retras de la ședința comisiilor reunite. Ei au acuzat dezbaterea “pe repede înainte” a Raportului de activitate al SRTv. Și în plenul reunit, președintele Comisiei de cultură din Camera Deputaților, Gigel Știrbu, a reafirmat acest lucru.

Niciodată nu s-a întâmplat ca un raport al unei instituții de o asemenea importanță să fie pus pe ordinea de zi instantaneu și să fie citit și dezbătut și votat în decurs de 10 — 20 de minute.

Vă anunț pe această cale că grupul parlamentar al PNL va vota împotriva respingerii acestui raport. Maniera procedurală pe care PSD înțelege să o aplice putem spune că nu ne cade deloc bine.

, a afirmat Știrbu. Noul președinte-director general interimar al SRTv va avea un mandat de șase luni. Se spune că acesta va fi Doina Gradea, fostă şefă de cabinet a lui Adrian Sârbu, la Pro TV, vechi jurnalist din Trustul Pro.

Share