home EVENIMENT Ionuţ Negoiţă, trimis în judecată, complicitate la bancrută frauduloasă

Ionuţ Negoiţă, trimis în judecată, complicitate la bancrută frauduloasă

Share

De aceea se pregăteşte să vândă clubul Dinamo Bucureşti, Ştia, după înscrisurile ce-i sunt solicitate. Ionuţ Negoiţă a primit o veste de la Moşul: este trimis în judecată pentru complicitate la bancrută frauduloasă.

Este vorba despre dosarul care e legat de insolvenţa clubului Dinamo Bucureşti. Omul este încolţit din toate părţile. Am auzit că-şi pregăteşte deja o rezervă de lux la Poarta Albă. Şi pregăteşte un pat de back-up şi pentru fratele său.

Acţionarul majoritar al FC Dinamo, Ionuţ Negoiţă, a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti pentru comiterea infracţiunii de complicitate la bancrută frauduloasă, într-un dosar legat de insolvenţa clubului de fotbal.

În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată avocatul Valentin Cristian Gheorghiţă, acuzat de bancrută frauduloasă, administratorul judiciar Cătălin Andrei Dascăl şi Elena Cosma, pentru complicitate la bancrută frauduloasă.

Ionuţ Negoiţă a trişat în procedura de insolvenţă

Ionuţ Negoiţă a făptuit ca administrator special al societăţii Dinamo 1948 SA, în cadrul procedurii de insolvenţă. Pe 22 octombrie 2014, când a semnat planul de reorganizare şi a făcut prezentarea şi evaluarea activelor aflate în patrimoniul societăţii Dinamo 1948 SA, a comis-o.

Valentin Cristian Gheorghiţă a omis o parte din activele societăţii. Activele omise – cu o valoare contabilă netă de 16.863.011 lei şi o valoare reală de 5.179.032 lei. Ele sunt formate din stocuri de 504.158 de lei. De asemenea, creanţe de 4.449.796 de lei şi disponibilităţi băneşti de 225.078 lei.

Totul, în scopul reducerii frauduloase a creanţelor bugetare.

Ionuţ Negoiţă a fraudat bugetul de stat

Veştile mari vin între Crăciun şi Anul Nou. Pentru aprobarea şi implementarea frauduloasă a planului de reorganizare, întocmit în fals, Valentin Cristian Gheorghiţă a beneficiat de sprijinul lui Ionuţ Negoiţă.

Pe 17.11.2014, pentru a frauda bugetul de stat, respectiv pentru a reduce în mod fraudulos creanţele bugetare, a votat atât direct, cât şi indirect. Aceasta pentru aprobarea planului de reorganizare propus de administratorul special.

Totul – cunoscând că în acest plan nu erau cuprinse active cu valoare contabilă netă de 16.863.011 lei şi reală de 5.179.032 de lei.

Ionuţ Negoiţă şi complicii săi

Elena Cosma este acuzată că, în calitate de asociat în cadrul societăţii Z.R.P.I. SPRL, a întocmit în fals planul de reorganizare. Ea a omis active cu valoare contabilă netă de 16.863.011 lei şi valoare reală 5.179.032 de lei.

Cătălin Andrei Dascăl e acuzat că, în calitate de administrator judiciar al societăţii Dinamo 1948 SA. începând cu data deschiderii procedurii de insolvenţă, adică 11 iunie 2014. i-a sprijinit, prin diverse activităţi, pe reprezentanţii societăţii Dinamo 1948 SA. respectiv pe avocatul Valentin Cristian Gheorghiţă şi pe Ionuţ Negoiţă, în acţiunea de fraudare a creditorilor bugetari.

Potrivit unor surse judiciare, în cadrul procesului s-au constituit părţi civile ANAF, Primăria Sectorului 2, Institutul Naţional de Medicină Sportivă şi ITM.

Dosarul are 74 de volume şi a fost trimis spre soluţionare Curţii de Apel Bucureşti. Aşa e când furi cu basculanta.

Share