Ionuţ Lupescu, omul sistemului corupt din fotbalul românesc?

Share

Nu Generaţia de Aur, ci sistemul corupt din fotbalul românesc se află în spatele candidatului Ionuţ Lupescu. Este credinţa noastră. Ca jurnalist, trebuie să ne-o exprimăm, avem acest drept. Vom prezenta în continuare datele de intrare ale acestei credinţe pe care o avem.

Pe 28 februarie anul acesta, fostul preşedinte al FRF, Mircea Sandu, anunţa că îl susţine pe Ionuţ Lupescu. Clar, nu? Pe 14 martie, DNA descindea la sediul Federaţiei Române de Fotbal.

Anticorupţia “ar fi vizat contracte semnate în perioada 2008-2010, pe când forul era condus de Mircea Sandu. Unul dintre actualii candidați la președinția FRF, Ionuț Lupescu, ocupa funcția de director general”, informa DigiSport, via Digi24.

Mircea Sandu, urmărit penal de DIICOT pentru spălare de bani

Ionuţ Lupescu şi afacerea Astra Bettings

Lupescu a semnat, în 2009, un contract între FRF şi Astra Bettings. Acesta trebuia să se întindă până în anul 2011 şi să aibă o valoare de aproximativ 400.000 de euro. Federaţia a încasat numai 53.000 de euro pentru că, la 31 iulie 2009, la câteva luni după semnarea contractului, Astra Bettings a pierdut licenţa de organizare a jocurilor de noroc, ca urmare a datoriilor cumulate către Direcţia Generală de Administrare Fiscală şi, ulterior, a intrat în faliment.

Defazat, dar sistemul ticăloşit se manifestă acum şi în fotbal

Puţin defazat faţă de ceea ce se petrece în politică, dar o combinată între interesele mafiotice ale lui Liviu Dragnea şi găştii din jurul său şi cele ale Cooperativei care a ţinut în loc fotbalul românesc vrea să pună lăbuţa pe FRF.

Cei care pregătesc lovitura nu se dau în lături, aşa cum am văzut, de la nimic. Afirmă că lucrurile stau invers, adică Burleanu ar fi susţinut de PSD şi ar fi corupt. Nu avem probe că este aşa, numai vorbe şi servite sub formă de aşa-zise anchete de presă îndoielnice.

Mimează apariţia unor dezvăluiri de presă extraordinare, care în realitate sunt nişte pigmei jurnalistici. Combină opiniile fără acoperire ale unor actanţi sau foşti actanţi din fotbal cu ironiile, aluziile sau opiniile unor jurnalişti seniori, ca Ovidiu Ioaniţoaia.

În fine, dacă ar fi să ne luăm după cele spuse de toată această maşinărie de propagandă, fotbalul românesc ar fi pe cale de dispariţie din cauza lui Burleanu. Ceea ce este fals. Este în criză din cauza predatorilor care încearcă acum un nou atac la banii FRF.

Ionuţ Lupescu învârtea banii FRF atunci când Mircea Sandu era preşedinte

FRF a plătit un comision de 15% din suma încasată din acest contract cu Astra Bettings lui Daniel Smeadă. Acesta era PR manager la Astra Bettings. 15% ar fi fost banii pentru intermedierea semării înţelegerii.

Actualul preşedinte FRF, Răzvan Burleanu, afirmă că Daniel Smeadă era partener de afaceri cu Anna-Claudia Lupescu. El era din 2007 asociatul surorii directorului general FRF în firma Top Line Media SRL, având ca obiect de activitate publicitatea.

Conflict de interese evident. În spatele afacerii, se află fire care duc la clanul lui Mircea Sandu. Deocamdată, singura probă este faptică: Lupescu era director general atunci când Mircea Sandu era preşedinte al FRF.

Cooperativa vrea să revină la butoane

O campanie mediatică extrem de agresivă se desfăşoară de mai multe luni. Aceasta s-a intensificat, pe măsură ce momentul alegerilor, care au loc mâine, se apropie. De-a lungul acestor luni, şi Mircea Sandu, şi Mitică Dragomir s-au exprimat în favoarea înlăturării lui Burleanu.

Întâi implicit, apoi explicit, cei doi şi cercurile de interese din jurul lor s-au exprimat în favoarea lui Lupescu. Scopul este evident: o pălărie de bani buni, pe care îi primeşte în fiecare an FRF, care ar intra din nou pe mâna mafioţilor. Adio fotbal!

Până atunci, toată presa abundă de “dezvăluiri” sforăitoare despre “nelegiuirile” lui Burleanu. Dar, când te uiţi mai atent la sursele acestor dezvăluiri, descoperi că ele sunt cel puţin îndoielnice. De fiecare dată, aceiaşi lătrăi sar în scenă şi critică actuala conducere a FRF. Fostul portar Forin Prunea este cel mai agresiv.

Care va fi echipa lui Ionuţ Lupescu

Gazeta Sporturilor dezvăluie că Ionuţ Lupescu vrea să-l înlăture pe Cosmin Contra de la conducerea Naţionalei. În loc, ar urma să vină Costel Gâlcă. Un antrenor de perspectivă, dar nu există nici un argument forte în favoarea acestuia şi, simultan, în defavoarea lui Cosmin Contra.

Interesant este că acum câteva săptămâni Costel Gâlcă apărea ca viitor antrenor la echipa lui Hagi. Care îl susţine pe Lupescu şi el… Hagi – un alt apropiat de PSD din fosta Generaţie de Aur.

Ceilalţi susţinători ce vor popula FRF, dacă iese preşedinte Ionuţ Lupescu: Florin Prunea, care va ţine legătura cu cluburile. Adică cu Cooperativa. Fostul fotbalist Cristian Chivu, astăzi retras, este pus floricică la butonieră la Relaţiile Internaţionale.

Justin Ștefan, actualul secretar general al LPF – unde la putere este Cooperativa, va fi secretar general. La CCA urmează să fie montat fostul arbitru Cristian Balaj, posesorul unor atitudini ciudate în ultimul an. Cornel Dinu şi Ioan Andone (prietenul lui Gruia Stoica, finanţator Academia Rapid) vor fi puşi la Comisia Tehnică, în locul lui Stoichiţă.

Articolul în care sunt scrise toate aceste lucruri a dispărut

El este disponibil însă în cache. interesantă este apariţia, alături de Lupescu, a unui cuplu cu o atitudine ciudată în ultimul timp: Mircea şi Răzvan Lucescu. Celebrul antrenor român Mircea Lucescu, pentru care avem tot respectul ca profesionist, este un apropiat al PSD.

Un rol de consilier, chiar dacă neoficial, îl va avea Mircea Lucescu. “Il Luce” și fiul său, Răzvan, au transmis mesaje clare în favoarea lui Ionuț în cursa pentru președinție. Dintre selecționerii de acum, nu doar Contra va fi schimbat, ci aproape toți. Își va păstra postul doar conducătorul de la U21, Daniel Isăilă, apropiat de familia Lucescu.

, scrie GSP, în articolul dispărut de pe website. Între timp, acesta a reapărut. Iată linkul, pentru orice eventualitate. Este interesant că, de fiecare dată când Răzvan Burleanu spune sau face ceva, indiferent ce, aceiaşi lătrăi sar şi îl critică agresivi. Şi mai interesantă este agresivitatea crescândă a presei de specialitate contra lui Burleanu.

Ionuţ Lupescu este susţinut de Liviu Dragnea

GSP din nou:

Dragnea rupe tăcerea despre alegerile FRF: “Dacă iese președinte, Lupescu va avea toată susținerea mea!”.

Despre ce susţinere vorbeşte Dragnea? Orice interferenţă a politicului în FRF este drastic pedepsită de FIFA. Fotbalul iranian a şi fost exclus câţiva pentru interferenţele politicului. Mesajul lui Dragnea pentru Burleanu:

Ca microbist, n-am cum să susţin actuala conducere.

Anterior, propaganda Cooperativei care doreşte acum să pună mâna pe banii FRF afirmase că Burleanu a fost pus şi este susţinut de PSD. O minciună, desigur. Revenind, Liviu Dragnea, președintele PSD, a anunțat într-un interviu acordat pentru „Gazeta Sporturilor” că-l susține pe fostul internațional român.

Singurul om cu care am vorbit a fost Ionuț Lupescu! (…) Mi-a prezentat elemente din programul lui și i-am spus că, dacă va fi ales președinte al federației, atunci va avea toată susținerea mea.

, a afirmat președintele Camerei Deputaților.

Share