home CORUPTIE, MASS MEDIA, POLITICA, STIRI DESPRE JURNALISTI Ionuţ Cristache, la TVR pe bani grei. Dezvăluirea? De vină e statul paralel!

Ionuţ Cristache, la TVR pe bani grei. Dezvăluirea? De vină e statul paralel!

Share

Moderatorul emisiunii ”România 9”, Ionuţ Cristache, primeşte de la TVR un salariu brut de 36.550 de lei, adică în mână jurnalistul ia 26.377 de lei (aproximativ 5.650 de euro), scrie jurnalistul Ștefan Pană, pe Libertatea.ro.

Ionuţ Cristache, cel puţin 10 cicluri de intoxicare media lunar, prin contract

Conform contractului intrat în posesia Libertatea, pentru cei 36.550 de lei pe lună, Cristache trebuie să realizeze cel puţin 10 emisiuni lunar, în condiţiile în care show-ul său, România 9, este zilnic, de luni până joi. Faţă de acest salariu fix, teoretic, banii primiţi în mână sunt mai mulţi.

Asta pentru că de primirea salariului depinde realizarea unui rating cu cel puţin 30% mai mare decât media postului. Lucru care nu este dificil de realizat, având în vedere că emisiune este în prime-time, adică perioada în care cele mai multe televizoare din România sunt deschise.

Rating? Ciuciu! Ce-i aia? O vorbă de dânşii inventată!

TVR a avut în septembrie un rating de 0.4. Adică, pe timpul zilei, în fiecare minut s-au uitat undeva pe la 78.000 de persoane. Un rating cu 30% mai mare ar însemna practic cel puţin 0.5 rating – spre 90.000 de telespectatori pe minut. O creştere minoră.

Emisiunea lui Ionuţ Cristache a reuşit să se claseze în luna septembrie pe poziţia 14 în topul talk-showurilor din România, cu 173.000 de telespectatori pe minut.

Ionuţ Cristache spune că dezvăluirea a fost făcută de statul paralel

Cu atât mă puteau lua! Nu am origini nesantoase, nu am afaceri, nu am contracte, nu prezint zilele oraşului x sau petreceri câmpeneşti, nu moderez conferinţe, nu frecventez cercuri politice, atât mi-au putut găsi, un salariu, culmea, şi aici au dat greş, atât de disperaţi sunt să mă agaţe cu ceva!, dar propaganda a început să arunce deja în ventilator, inutil să detaliez acum!

Pentru asta voi merge în instanţă, aşa e viaţă în România, nefirească. Nu pot să nu constat un lanţ de coincidenţe şi că serviciile s-au vitaminzat şi ele în ultima perioadă!

Garnizoanele SRI funcţionează inclusiv în instituţia publică, pare-se! Sunt ca bacteriile captive în gheaţă! Trec la treabă după fiecare era glaciară! Gândiţi-vă că moderez singura emisiune de pe piaţă, şi la tv publică, care nu s a sfiit să atace conducerea SRI şi să-i amendeze derapajele!

Vă reamintesc faptul că la România 9 s-a discutat prima dată despre un protocolul semnat de directorul ŞEI, Hellvig şi procurorul general, Lazăr!

Nota de plată pt. curaj şi libertate trebuia să vină şi eu trebuie să o plateasc, drept dovadă. Semnale au tot fost, m-am făcut că nu le văd.

Share