home MASS MEDIA, POLITICA, STIRI DESPRE JURNALISTI Ion Cristoiu, oribil: Kovesi este o Simona Halep a penalului

Ion Cristoiu, oribil: Kovesi este o Simona Halep a penalului

Share

În lunga serie de aberaţie debitate de Ion Cristoiu în ultimii ani, de când şi-a strepezit de tot creierii pe la organele de presă ale penalilor, acest moment va sta la loc de cinste.

Acţiunile din ultimele zile împotriva Laurei Codruţa Kovesi nu fac altceva decât să atragă alături de ea mulţimea mută, care nu era pro sau contra, catalogând acţiunile „nerozie sau complot”.

Bun, până aici este ok. Cum argumentează maestrul? În principiu, în felul său, urmărind mecanica lucrurilor, pe alocuri, tot bătând câmpii, se întâmplă să mai şi aibă dreptate, dar o jigneşte pe Kovesi aiurea şi îi jigneşte pe românii de calitate, toată crema intelectualităţii României.

Pregătiţi-vă de montaigne-russe:

Depinde de planurile despre care vorbim. Dacă e pentru procuror european, audierea nu are importanţă pentru că jocurile s-au făcut, fie cu ea, fie cu altcineva.

Ion Cristoiu spune că procurorul european este deja ales, restul e butaforie

Funcţia e prea importantă, chiar în bătălia din politica europeană, ca să fie lăsată la voia unei impresii asupra unor europarlamentari. Dacă luăm celălalt plan, al impresiei din ţară, pot să spun cu deplină responsabilitate că, indiferent de rezultat, Kovesi este Simona Halep a României

Eu încerc să mă detaşez de pro şi contra Kovesi şi să fac o radiografie a celor care nu sunt nici de o parte, nici de cealaltă. Ce au văzut aceşti cetăţeni: o compatrioată, Simona Halep a penalului, trece printr-un examen de procuror foarte serios la nivel european şi pe primul loc, o listă scurtă din 3, nu 5 sau 20.

Ion Cristoiu afirmă că susţinătorii Codruţei Kovesi sunt de nivelul lui “nea Gigel de la sculărie”. Nici măcar nu ştie că se spune “sculerie”…

Această româncă – tot ceea ce spun se referă la imaginea lui nea Gigel de la sculărie, românul tipic – ea românca e pe o listă cu un neamţ şi un francez. În inima lui Gigel bate o inimă de român: În România, duşmanii lui Kovesi, care sunt toţi corupţi, începând cu Ghiţă, terminând cu Udrea, lucrează ca ea să nu fie pe primul loc în clasamentul procurorilor din Europa.

O contribuţie a avut-o Secţia pentru Investigarea infracţiunilor din Justiţie, care, când Kovesi îşi luase bilet, o convoacă, la ceas de seară, la secţie. Ce nu te omoară te întăreşte e vorba… Ce a făcut secţia, din prostie, făcea parte din operaţiune, i-a servit ei, a chemat-o nu s-a întâmplat nimic, a plecat triumfătoare la Bruxelles, transmisă în direct, stând la coadă. Imaginea pentru Gigel a fost atât de puternică.

Citeşte şi
Primarul Capitalei Gabriela Firea îşi cere scuze cu cerul şi pământul pentru încercarea de a
Libertatea.ro dezvăluie ce s-a petrecut între Simona Halep şi Gabriela Firea înainte de ieşirea celor
PSD a montat o nouă minciună, pe care încearcă să o împrăştie pe reţeaua Facebook.
Soprana româncă de renume mondial Angela Gheorghiu o taxează dur pe Gabriela Firea. "Am refuzat aceste
Primarul Gabriela Firea a fost huiduită de spectatori în momentul în care i-a înmânat Simonei
Tenisul de câmp feminin este astăzi un sport în care joacă foarte multe fete talentate.
Simona Halep a decis să nu participe la Fed Cup. Motivul îl reprezintă accidentarea suferită
Simona Halep a desfiinţat-o efectiv pe Karolina Pliskova în două seturi, 6-3, 6-2, pe cehoaica
Jucătoarea de tenis de câmp româncă Simona Halep a jucat la Melbourne, la Australian Open,
Serena Williams, tenismena în vârstă de 36 de ani, îşi pregăteşte revenirea în forţă în
Share