home CORUPTIE, MASS MEDIA, POLITICA, STIRI DESPRE JURNALISTI Ion Cristoiu susţine că DIPI (fosta “Doi Şi-Un Sfert”) e cel mai puternic serviciu

Ion Cristoiu susţine că DIPI (fosta “Doi Şi-Un Sfert”) e cel mai puternic serviciu

Share

Ion Cristoiu răstoarnă percepţia publică şi afirmă că DIPI, şi nu SRI este cel mai puternic serviciu secret din România.

Ion Cristoiu: DIPI nu se află sub nici un control

Jurnalistul a afirmat că Direcţia Generală de Protecţie Internă din Ministerul de Interne nu se află sub nici un control.

Jurnalistul a explicat că puterea unui serviciu secret este dată de prezenţa sau absenţa unui control asupra sa. “În primul rând, primul criteriu de apreciere a unui serviciu, dacă e puternic sau nu, este câte de mult scapă controlului.

În timp ce SRI, chiar şi SIE, sunt sub atenţia presei, a ce vreţi, a ONG-urilor, a comisiei parlamentare, de exemplu aceste servicii departamentale, cum e al armatei sau cum e DIPI, Direcţia de protecţie internă, de fapt serviciul de informaţii a Ministerului de Interne, nu le controlează nimeni.

Ion Cristoiu: DIPI, la mâna ministrului de Interne

El este, până la urmă, poate să fie în mâna ministrului de Interne, dacă un ministru de Interne este unul mai bun, cum era Gabriel Oprea, adică îi stăpâneşte. Nu ştiu, poate îi stăpâneşte şi Carmen Dan. Sau poate fi al partidului de guvernământ. De asta, acest serviciu este cel mai puternic”, a precizat Ion Cristoiu.

Un alt element important care dă puterea unui serviciu secret este reţeaua, iar din acest punct de vedere DIPI, care se ocupă de infracţiuni, beneficiază de o reţea foarte puternică, comparativ cu SIE şi SRI, spune jurnalistul.

Ion Cristoiu: DIPI are reţea

“Al doilea lucru care dă puterea unui serviciu în România este reţeaua. Adică, în timp ce SIE e în afară, e greu, face şi pe teritoriul României, dar e foarte greu să facă operaţiuni, pentru că e în afară. SRI-ul face, dar are limitată tematica…

Justificarea lor, de ce vă ascultă pe dumneavoastră, e destul de grea, pentru că trebuie să arate… Pe când DIPI se ocupă de infracţiuni… Şi atunci el are o reţea foarte puternică în Poliţie, în penitenciare, ca informaţii….O reţea mare şi care pătrunde în ţesătura societăţii.

Adică până la nivelul de jos, prin poliţistul de sector, prin informatorii pe care îi are în lumea interlopă, prin informatorii pe care îi are în fetele de pe şoseaua de centură. Poate să ştie în orice moment, dacă e un bărbat, dacă s-a dus la fete”, a explicat Ion Cristoiu..

Citeşte şi
Cabinetul Dragnea al Vioricăi Dăncilă va renunţa la serviciile SPP..Premierul și miniștrii din cabinetul său
Să ai grijă de o afacere nu este deloc ceva ușor. Business-urile pot avea momente
Cornel Nistorescu delirează, în articolul "Regim de unităţi secrete, ofiţeri acoperiţi şi agenţi de influență".
Elena Udrea se sincronizează (aparent surprinzător) cu Victor Ponta şi revine, susţinând că este monitorizată
Este un lucru ştiut că economia unui stat aflat la interesecţia intereselor geopolitice este infiltrată
În această secţiune a Armaghedonului Oligarhilor, este ridicată o chestiune spinoasă: cum faci epurarea ofiţerilor
Cum se explica oare faptul ca aceiasi oameni sunt foarte eficienti in a destructura statul
Afișele instigatoare au fost găsite în refugiile de autobuz din sectoarele Buiucani și Râșcani ale
Un nume de firma a revenit in prim-plan, cu ocazia consacrarii preluarii Realitatea Media de
Sararu a afirmat ca plecarea sa a avut loc ca urmare a presiunilor facute de
Share