home MASS MEDIA, POLITICA, STIRI DESPRE TELEVIZIUNI Iohannis confirmă susţinerea sa pentru Antena 3

Iohannis confirmă susţinerea sa pentru Antena 3

Share

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Preşedintele de la Grivco Klaus Iohannis a confirmat implicit, într-o postare pe Facebook, susţinerea sa pentru trustul lui Voiculescu. Totul este vizibil şi demonstrabil public, chiar dacă, declarativ, lucrurile par a sta taman pe dos:

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]

Vom traduce pe româneşte ceea ce spune Klaus Werner Iohannis în păsăreasca lui Mihalache:

În legătură cu îngrijorarea care a apărut în spaţiul public în urma afirmaţiei referitoare la o posibilă evacuare a unei televiziuni, este necesar să fac câteva precizări. Ia abureşte-ne! Zi-le, Loredană!

Nu există niciun fel de intenţie din partea mea, nu a existat şi nu are de ce să existe, să apăr pe cineva în faţa legii. Este evident, şi am spus acest lucru de nenumărate ori, că o decizie judecătorească trebuie aplicată. Păi atunci de ce aţi spus, dl. preşedinte, că aţi intervenit la autorităţi să se găsească o soluţie de compromis? V-a luat gura pe dinainte?

Eu sunt convins că România este un stat de drept, va rămâne un stat de drept şi voi lupta pentru ca România să rămână un stat de drept. Nu există niciun fel de discuţie aici. Dacă doreaţi să luptaţi ca România să fie stat de drept, trebuia să o faceţi apărându-l în scandalul Legii defăimării, ori cerând amendamente la Legea Big Brother, ori cerând Parlamentului să pună în practică Referendumul din 2009, aşa cum aţi promis.

În acelaşi fel însă sunt ferm convins că dreptul la liberă exprimare, dreptul la informare şi libertatea presei sunt dintre cele mai valoroase bunuri câştigate la Revoluţia din decembrie 1989. Adică cum? Ce vreţi să spuneţi, dl. preşedinte? Ce legătură are Cazul Intact cu dreptul la liberă exprimare, dreptul la informare şi libertatea presei?

Şi cred că oricând apare posibilitatea ca acestea să fie suprimate, nu neapărat dintr-o intenţie, dintr-o abordare stângace câteodată, acest lucru trebuie atenţionat. Vom insista ulterior pe acest paragraf.

Eu nu sunt apropiat de această televiziune, de acest trust de presă. Noooo, deloc, numai aţi fost premierul de la Grivco, în rest nu. Poate unii sau alţii îşi amintesc că, dimpotrivă, în campania din noiembrie – decembrie 2014, în campania media care s-a purtat, accentele au fost tocmai de altă natură. Ce bine v-aţi prefăcut toţi.

Am înţeles foarte clar mesajul pe care l-am primit în aceste zile via Facebook. În fond am înţeles şi când mi-aţi spus să nu-l pun pe Mihalache consilier şi mi s-a rupt de voi.

Porţiunea fundamentală, în care cele două realităţi din mintea bicefală a lui Dan Mihalache fac poc în declaraţia lui Klaus Iohannis este acesta:

Şi cred că oricând (n.n.: în sensul “ori de câte ori”) apare posibilitatea ca acestea să fie suprimate, nu neapărat dintr-o intenţie, dintr-o abordare stângace câteodată, acest lucru trebuie atenţionat.

La unii ardeleni (şi Mihalache e tot ardelean, ca şi Iohannis), există o lene a limbii care se mişcă mai încet decât ideea ce populează gândul cu vorbe, ce face ca ardeleanul de multe ori să o ia pe scurtătura frazei. De aceea, ies perifraze incoerente ca aceasta, unde Mihalache, mişcând de braţe şi de picioare păpuşa Iohannis, îl face să spună tot. Traducere:

Şi cred că oricând apare posibilitatea ca vuvuzeaua noastră, care intoxică minţile oamenilor, în numele dreptului la liberă exprimare, dreptului la informare şi libertăţii presei, să fie mai mică şi chiar să dispară într-o zi, iar noi trebuie să afirmăm în continuare că un trust de presă e astfel în pericol pentru spălaţii noştri pe creier.

Fie şi dintr-o intenţie de a-l executa silit pe Dan Voiculescu, care ne afectează şi pe noi, coruptocraţii. În loc să fim aşa de stângaci, ar trebui să inventăm noi amânări şi preparative, la infinit, aşa ar fi convenabil.

În acest timp vom vorbi în continuare despre blablabla-urile cu libertatea presei  şi libertatea de expresie.

Dar Dan Mihalache, când le-a dat băieţilor responsabili cu Facebook-ul acest mesaj, nu mai ştiú cum să o blăblănească şi gura sa a vorbit fără creier, spunând adevărul. El trebuie doar puţin explicitat, în unele porţiuni, sau tradus în altele.

Citeşte şi
Efectul D51 CCR? Dan Voiculescu vrea în libertate

Efectul Deciziei 51 a Curţii Constituţionale a României este că acum avocaţii lui Dan Voiculescu Read more

Domnule preşedinte Klaus Werner Iohannis…

Domnule preşedinte Klaus Iohannis, astăzi mi-am retras like-ul dat paginii dumneavoastră. Sunteţi pentru mine o Read more

Câţi ani de puşcărie va face scriitorul Dan Voiculescu?

Dacă va scrie în acelaşi ritm carte după carte, Dan Voiculescu, această conştiinţă vie a Read more

Camelia Voiculescu este executată silit de Fisc în Dosarul ICA

Fiscul a scos la licitaţie casa de vacanţă deţinută de Camelia Voiculescu în Predeal, pentru Read more

Raportul Departamentului de Stat al SUA despre România

Vă prezentăm mai jos partea referitoare la drepturile omului din Raportul pe anul 2014 al Read more

Armaghedonul Oligarhilor 34. Lichidarea lui Băsescu

Efectul puternic al mesajului transmis de acest fragment a fost notabil în epocă. Faptul că Read more

Armaghedonul Oligarhilor 33. Complicitatea lui Constantinescu

Să analizăm puţin ce a mai rămas din cei şase: Băsescu, Constantinescu, Geoană, Patriciu, Voiculescu Read more

Armaghedonul Oligarhilor 22. Miza CES

Din punctul nostru de vedere, controlul asupra CES (care a fost întotdeauna o dorinţă a Read more

Mondenii – Și eu sunt varan VIDEO DE COLECŢIE

Mondenii - Și eu sunt varan este o perlă. Modelul de agregare este cel folosit Read more

Revista presei. Mircea Băsescu arestat pentru 30 de zile

Mircea Băsescu a fost arestat pentru 30 de zile "Mircea Băsescu a fost dus vineri Read more

Share