Iohannis către PSD: Sunteţi direct răspunzători pentru Legea salarizării

Share

De Legea salarizării bugetarilor va răspunde, integral şi definitiv, PSD, atrage atenţia Klaus Iohannis. Acesta afirmă că nu va retrimite legea la Parlament pentru modificări, după ce o va primi.

Salarizarea bugetarilor, amânată sine die. Urmează staţia falimentul, cădere pe partea stângă

Șeful statului a susținut că Legea salarizării este un proiect asumat explicit de PSD. Din moment ce social-democrații dețin majoritatea și Guvernul, i se pare deplasat să se ceară intervenția sa.

Când ajunge la mine la promulgare, probabil voi face declarații mai ample. Dar pot să vă spun de pe acum câteva idei legate de această lege.

, a explicat preşedintele Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis despre aşteptările exagerate care i se pun în sarcină

Ea a apărut fiindcă este în programul de guvernare al PSD. PSD de la început a spus că vrea această lege, are majoritatea, are Guvernul. Deci este o lege pentru care răspunde integral și definitiv inițiatorul, adică PSD.

Și cred că este bine să nu uităm acest aspect. Așteptarea să modific eu ceva la lege mi se pare puțin deplasată. Chiar în cazul în care aș trimite o lege în Parlament, vorbind la modul general, dacă cei care au inițiat-o țin morțiș să rămână așa, așa rămâne.

Și nu vreau să apară impresia că pe o lege asumată explicit de PSD trebuie să intervină altcineva. Mi se pare o așteptare care este puțin exagerată.

, a spus Klaus Iohannis.

Iohannis are dreptate. Impactul Legii salarizării e foarte mare

Consiliul Naţional al IMM-urilor (CNIPMMR) a calculat că impactul Legii salarizării personalului plătit din fonduri publice asupra cheltuielilor bugetare ar putea fi de 34 de miliarde de lei până în 2020 şi de 42 de miliarde de lei până în 2022, a anunţat luni conducerea confederaţiei patronale.

La acest impact, se adaugă toate nenorocirile şi danţul pe bani al alde PSD. Ionuţ Dumitru, preşedintele Consiliului Fiscal, atrăgea atenţia încă din februarie că atunci deja se sărise calul. La acel moment, cu toate pomenile alde PSD, deja deficitul bugetar estimat pe acest an era de cel puţin 4%.

Conform Tratatului de guvernanţă fiscală, deficitul maim pe care trebuie să-l aibă România este 3%. Acum, alde PSD descoperă că nu mai au bani. Exact cum li s-a spus de mult timp că se va întâmpla. Pe unde vor scoate oare cămaşa?

Share