home MASS MEDIA Interviu cu Jim Boumelha, președintele IFJ, la “By Alexa”

Interviu cu Jim Boumelha, președintele IFJ, la “By Alexa”

Share

Prezent la dezbaterea “Presa în criză. Modele de business în instituţiile media”organizată în data de 26 aprilie a.c. la Palatul Parlamentului de FRJ MediaSind în colaborare cu ANP Agerpres, preşedintele Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor, Jim Boumelha, a acordat un interviu în exclusivitate postului de televiziune Nasul TV. 

În acest interviu, realizat pentru emisiunea By Alexa de Alexa Ionescu şi Andi Laslău, producător Adrian Horincar, preşedintele FIJ vorbeşte despre jurnalism, problemele create de criza economică, dezvoltarea Internetului, viitorul presei şi nu în ultimul rând despre problemele instituţiilor publice de media, cu referire la abuzurile din Radioul Public.

De asemenea, la această dezbatere au fost discutate şi soluţiile pentru salvarea industriei de media, înaintate premierului şi preşedinţilor celor două camere ale Parlamentului de Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind, Patronatul Presei din România ROMEDIA, Active Watch – Agenţia de Monitorizare a Presei, Federaţia Artiştilor Interpreţi din România, Sindicatul Jurnaliştilor Profesionişti din ANP AGERPRES, Sindicatul Unic al Salariaţilor din Societatea Română de Radiodifuziune, Sindicatul 2002 din Societatea Română de Televiziune, Sindicatul Liber al Salariaţilor din RA. Monitorul Oficial şi Sindicatul Lucrătorilor din Edituri şi Tipografii.

În cazul în care autorităţile din România refuză în continuare dialogul cu organizaţiile din media, pentru a implementa soluţiile propuse, preşedintele FIJ, Jim Boumelha, va susţine revendicările jurnaliştilor români în faţa instituţiilor internaţionale, Organizaţia Internaţională a Muncii, Parlamentul European, Comisia Europeană şi ONU.

Departament Comunicare FRJ MediaSind

Citeşte şi
Poliţia Constanța a solicitat unei publicații locale să dezvăluie identitatea unei surse, care le-a trimis
Federaţia FAIR-MediaSind, singura organizaţie reprezentativă la nivel de sector cultură şi mass-media, conform sentinţei TMB
Deputatul PNL Ben-Oni Ardelean i-a făcut nesimțiți si tupeiști pe jurnaliștii care au vrut să
După trei ani de scădere, numărul violenţelor împotriva jurnaliştilor a crescut din nou în 2018.
Primăria liberalului Nicolae Robu a blocat toate conturile jurnalistului civic Mălin Bot şi ale membrilor
Patronul postului Realitatea TV, Cozmin Gușă, a declarat că Rareș Bogdan, realizatorul emisiunii ”Jocuri de
Corina Crețu și-a acuzat pe Facebook propriul partid, PSD, că direcționează către presă ”sume incredibile”
FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) a reacţionat dur la agresarea şi baterea jurnaliştilor în timpul
Apare în arenă politicianul frenetic Şerban Mihăilescu a.k.a. Micky Şpagă. Aceasta este o nouă stenogramă
În prima stenogramă, protagonist este Adrian Năstase. Aici se vede una dintre bolile pe care
Share