home CORUPTIE, EVENIMENT, POLITICA Inspecţia Judiciară, loc pentru proptiţi şi oameni ai sistemului

Inspecţia Judiciară, loc pentru proptiţi şi oameni ai sistemului

Share

Într-un moment în care Inspecţia Judiciară este folosită ca toroipan contra magistraţilor integri, instituţia devine treptat o colecţie de proptiţi pe funcţie cu relaţii la vârf.

Inspecţia Judiciară, o menagerie

Magistrații Vasile Baltag, Roxana Petcu, Luciana Aydin, Bogdana Orășeanu, Adriana Andronic și Petre Roșu au fost declarați admiși la concursul pentru ocuparea unui post la Inpecţia Judiciară.

Potrivit regulamentului, concursul a avut o etapă scrisă, notată cu o pondere de 70% din nota finală, și un interviu. Urmează ca CSM să valideze rezultatele.

Numele. Soţul procuroarei prietene Antena 3

Vasile Baltag de la Tribunalul Neamț a fost declarat admis cu o notă de 8,14. El este soțul Gabrielei Baltag, membru CSM, cunoscută pentru luările ei de poziție pe placul Antenei 3, în platourile căreia judecătoarea este adesea invitată.

În octombrie, judecătoarea Baltag a votat pentru avizarea OUG privind menținerea la conducerea IJ a actualilor șefi, Lucian Netejoru și Gheorghe Stan zis Giani, deși avea obligația să se abțină (detalii aici).

Numele. Cine face jocurile la Inspecţia Judiciară

Bogdana Alina Orășeanu este deja inspector judiciar, însă a candidat pentru un nou mandat de 6 ani. Ea a contribuit decisiv la jocurile prin care actualii șefi ai IJ au rămas în funcție.

Orășeanu a atacat în instanță regulamentul din 2012 așa că CSM nu a putut organiza concurs pentru ocuparea posturilor de conducere ale IJ până când au intrat în vigoare noile legi ale Justiției.

Din noua comisie de concurs pentru șefia IJ au fost eliminați reprezentanții PG și ICCJ și au rămas doar judecători membri CSM care au activat cel puțin o zi la o Curte de apel, precum judecătoarele CSM, Lia Savonea, Simona Marcu și Nicoleta Țânț.

Numele. Soţia unui fost prefect de Ilfov

Un alt candidat declarat admis este judecătoarea Roxana Petcu. Ea este soția fostului prefect PSD de Ilfov și București, Adrian Petcu. Judecătoarea Luciana Aydin este președintele Tribunalului Giurgiu, de unde provine actualul șef al IJ, Lucian Netejoru.

Adriana Andronic este deja inspector judiciar, însă vrea un nou mandat. Ea provine de la Curtea de apel Iași, iar Petre Roșu este fostul soț al ex-procuroarei DNA, Claudia Roșu.

Citeşte şi
ANI a descoperit cinci deputatii care si-au angajat ilegal rudele apropiate la birourile lor parlamentare
Bogdan Pîrlog, prim-procuror adjunct la Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti, este cercetat
Judecătorul Lucian Netejoru, șeful Inspecțeii Judiciare, a încasat anul trecut 397.743 de lei, adică 7.007
Nu s-a terminat, de-abia începe şi va fi horror. Secţia Specială şi Inspecţia Judiciară lucrează
Asociația Inițiativa pentru Justiție îi cere președintelui Klaus Iohannis să participe la ședința CSM de
Inspecția Judiciară a dispus începerea cercetării disciplinare împotriva procurorilor militari Coseanu Gheorghe, șeful secției Parchetelor
Comisia 1 din Consiliul Superior al Magistraturii a decis un lucru care îl pune în
Liviu Dragnea l-a criticat dur pe ministrul Jutsiției, Tudorel Toader, pentru că nu a pregătit
Inspecţia judiciară a declanşat verificări în legătură cu prezenţa unui procuror militar în centrul de
Călin Popescu-Tăriceanu a anunțat că va sesiza Inspecția Judiciară. El vorbeşte despre aţa-numitele abuzuri ale
Share