home MASS MEDIA Iniţiativa Profesională Radio: “Radioul Public a manipulat dezbaterile din Parlamentului European”

Iniţiativa Profesională Radio: “Radioul Public a manipulat dezbaterile din Parlamentului European”

Share

Publicam protestul celei mai mari confederatii sindicale din domeniul mass-media fata de felul in care radioul public a acoperit mediatic dezbaterile din Parlamentul European privind independenta presei din Romania.

Prin corespondentul sau la Bruxelles, SRR a incalcat deontologia profesionala, practicand servilismul politic. Ca acest servilism politic este fata de “dreapta” sau fata de “stanga”, nici nu mai are importanta.

Unii jurnalisti si conducerea editoriala nu inteleg ca acest post este platit din bani publici si, ceea ce i se cere de catre platitorii de taxa, dar si de catre legea de functionare, este sa raman echidistant.

Nu este prima data cand, anumiti “jurnalisti” din SRR practica autocenzura si servilismul. Claudia Marcu n-a facut decat sa demonstreze, inca o data, ca se supune in relatarile sale unor comenzi ale sefilor sai editoriali.

Acest incident nu face decat sa confirme politica editoriala dezastruoasa practicata de o conducere incompetenta a Departamentului de Productie Editoriala. Zilnic, constatam cu surprindere astfel de “incidente”. Monitorizarile facute demonstreaza acest lucru.

In lipsa unui Statut al Jurnalistului si a unei Comisii de Etica (pe care dorim ca actuala conducere a SRR sa le transforme in realitate, dupa o absenta de mai bine de 5 ani), astfel de derapaje editoriale premeditate sunt la vedere, nesanctionate de nimeni.
Practicarea principului “lasa ca merge si asa”, trebuie sa inceteze! Rezolutia Parlamentului European privind posturile publice de radio si TV din tarile membre, adoptata pe 25 noiembrie a.c, si pe care am publicat-o, ne trimite tocmai la misiunea de post public.
Documentul cere acestora sa-si indeplineasca mandatul. Ori, se pare ca aceasta conducere editoriala, reprezentata de Doru Vasile Ionescu, director, de Marilena Dumitrescu, redactor sef al Camerei Stirilor, Pavel Ionescu, redactor-sef al Redactiei Informatii, tripleta numita de Maria Toghina, actualmente, membra a CA si consiliera sefa??(ilegal), este incompetenta.
Vom prezenta si dovezi incredibile despre cum radioul public cheltuieste banii publici pentru intretinerea a trei corepondenti oficiali ai SRR la Bruxelles, a caror activitate este practic nula.
Tripleta respectiva functioneaza ca filtre de informatii, astfel incat orice critica pertinenta venita dinspre institutiile europene la adresa actualei guvernari sa ii fie cenzurata. Cu asemenea practici ne-am obisnuit in timpul mandatului Mariei Toghina.
Cerem actualului CA si Presedintelui Director General sa ia masurile care se impun, nu numai in acest caz. O analiza a politicii editoriale la postul public de radio este necesara. Este urgenta! Orice amanare este in defavoarea tuturor!

Cerasela Radulescu, Preşedinte lPRR

Citeşte şi
Piaţa de media valorează aproape 514 milioane de euro

Piaţa de media din România va creşte, în acest an, cu 5,5%, comparativ cu anul Read more

Ameninţări asupra presei. Poliţia Constanţa cere dezvăluirea sursei!

Poliţia Constanța a solicitat unei publicații locale să dezvăluie identitatea unei surse, care le-a trimis Read more

MediaSind atrage atenția Guvernului că angajaţii din cultură şi mass-media nu sunt salariați de mâna a doua

Federaţia FAIR-MediaSind, singura organizaţie reprezentativă la nivel de sector cultură şi mass-media, conform sentinţei TMB Read more

Ben Oni Ardelean, din aripa PNL/USL, a sărit la gâtul jurnaliştilor

Deputatul PNL Ben-Oni Ardelean i-a făcut nesimțiți si tupeiști pe jurnaliștii care au vrut să Read more

Jurnalişti ucişi anul acesta, mai mulţi decât în anul 2017

După trei ani de scădere, numărul violenţelor împotriva jurnaliştilor a crescut din nou în 2018. Read more

Mălin Bot, ca şi toată familia acestuia, are toate conturile blocate

Primăria liberalului Nicolae Robu a blocat toate conturile jurnalistului civic Mălin Bot şi ale membrilor Read more

Cozmin Guşă îi cere lui Rareş Bogdan să-şi ceară scuze ca să intre pe post

Patronul postului Realitatea TV, Cozmin Gușă, a declarat că Rareș Bogdan, realizatorul emisiunii ”Jocuri de Read more

PSD mituieşte iar presa cu bani de la ministere, ca acum 15 ani

Corina Crețu și-a acuzat pe Facebook propriul partid, PSD, că direcționează către presă ”sume incredibile” Read more

FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) îşi informează afiliaţii despre ce s-a întâmplat în România

FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) a reacţionat dur la agresarea şi baterea jurnaliştilor în timpul Read more

Micky Şpagă iese la rampă împotriva televiziunilor (Stenograme PSD)

Apare în arenă politicianul frenetic Şerban Mihăilescu a.k.a. Micky Şpagă. Aceasta este o nouă stenogramă Read more

Share