home ECONOMIE Inflaţia încălzeşte conductele de comunicare dintre coaliţie şi BNR

Inflaţia încălzeşte conductele de comunicare dintre coaliţie şi BNR

Share

Inflaţia devine un subiect foarte interesant pentru coaliţia de guvernare, care încearcă să dea vina pentru ea pe Banca Centrală. Astfel, Liviu Dragnea începe să semene cu personajul unui roman science-fiction, care ajunsese la convingerea că poate controla tot. Inclusiv fenomenele economice obiective.

motto: “inflaţia scade atunci când vreau eu.” (Frank Herbert, “Împăratul-Zeu al Dunei”)

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că îi va trimite o scrisoare guvernatorului BNR, Mugur Isărescu. Aceasta va fi legată de evoluţia inflaţiei. Dragnea a spus că aşteaptă nişte răspunsuri de la guvernator.

PSD trebuie să recunoască minciunile electorale

Inflaţia, subiect de imagine pentru coaliţia PSD-ALDE

Declaraţia liderului PSD vine la o zi după ce Eugen Teodorovici şi Viorica Dăncila au spus că vor să dicute cu şeful Băncii Naţionale pe această temă, observă HotNews.

“E bine să întrebaţi şi BNR”, a răspuns Dragnea, întrebat dacă este îngrijorat pentru faptul că inflaţia a înregistrat 4,3% în luna ianuarie:

Eu o să trimit o scrisoare domnului guvernator cu nişte puncte de vedere adunate de la mai mulţi specialişti şi din partea mea. Şi vreau să primesc nişte răspunsuri. Nu vreau să discut acum pe genunchi, pentru că e un subiect foarte important. Aş vrea să văd şi care a fost implicarea BNR în asta, pentru că este o chestiune foarte serioasă.

Volta 1. Aluzii că inflaţia a crescut din cauza BNR

Aşadar, volta 1 făcută de Liviu Dragnea, Împăratul-Zeu al României, este cu dichis. Dragnea dă de înţeles că are nevoie de nişte răspunsuri de la BNR. E cu “vreau” în faţă. “Vreau să primesc nişte răspunsuri”. “Aş vrea să văd”, de-astea. Numai că BNR nu are nici un rol în chestiunea inflaţiei.

Banca Centrală Europeană: “Într-o economie de piață, prețurile bunurilor și serviciilor se pot modifica oricând. Unele prețuri cresc, altele scad. Se poate vorbi de inflație atunci când se înregistrează o creștere generalizată a prețurilor bunurilor și serviciilor, nu doar ale unor articole specifice. În consecință, cu un euro se poate cumpăra mai puțin, respectiv un euro valorează mai puțin decât valora anterior.”

Aşadar, nu BNR este de vină pentru creşterea preţurilor, care a dus la inflaţie, ci Guvernul. Cum? Direct, spre exemplu, prin faptul că a introdus o suoraaciză. Aceasta a mărit preţurile la produse şi servicii, ceea ce a provocat inflaţie. Indirect… de exemplu prin ţopăiala fiscală. S-a mai scris, nu insistăm aici.

Volta 2. Doamne fereşte, nu, nu e de vină BNR!

Întrebat dacă BNR este cea vinovată de inflaţie, Dragnea a replicat: “Doamne fereşte, nu, dar trebuie nişte răspunsuri”. Aha, deci omul nu are măcar bărbăţia confruntării. De ce? Simplu, pentru că ştie că nu are dreptate şi se mărgineşte la aluzii.

Scopul acestor domni este să fructifice politic. Ei sunt ponderaţi, vorbesc în doi peri, ambiguizându-şi discursul. Într-o zi, preţurile vor sări, ei vor da de pereţi atunci, Cine e de vină? Păi, normal, “e de vină o mulţime de oameni!”.

Iohannis, BNR, Soros şi hashtag Rezist sunt vinovaţii

Cum cine? “Iohannis, care nu ne-a lăsat să guvernăm. BNR, care nu a avut grijă de Robor, nici de inflaţie. Soros, care ne-a subminat, scoţându-şi oastea-n stradă. Comisia Europeană, care ne-a criticat, pentru că noi vrem drepturile puşcăriaşilor omului”.

Bine, dar cine poate să creadă toate aceste prostii? Răspunsul este simplu: electoratul propriu al PSD. Acesta este format din pensionari, oameni activi cu educaţie sumară şi oameni corupţi. La diferite nivele ale societăţii.

Adică oameni fără instrucţia necesară ca să înţeleagă noţiuni ca inflaţia. Şi care, chiar dacă ar pricepe despre ce este vorba, tot ar avea o mulţime de motive să denatureze realitatea. Cuvântul potrivit este: propagandă.

În anii care urmează, PSD are de gând să jefuiască România, ca şi până acum, şi să o joace apoi pe propagandă otrăvită. Maskirovka.

Citeşte şi
Protestatară #Rezist lovită cu maşina de Eugen Teodorovici VIDEO

Eugen Teodorovici a condus agresiv masina catre un grup de protestatari #Rezist, iar o protestatara

Fifor vs. Teodorovici. Şoby vs. Bichon. Dispute animalice-n pesedeu

Eugen Teodorovici a declarat că l-a făcut „șobolan” pe Mihai Fifor, deoarece a văzut o

Dăncilă și Teodorovici sunt vizați de o plângere penală, la DNA

Viorica Dăncilă și Eugen Orlando Teodorovici sunt vizați de o plângere penală la DNA, fiind

Teodorovici şi-a dat singur un credit imens cu dobândă subvenţionată de Eximbank

Ca să-și finanțeze restaurantul de la parter, Orlando Teodorovici și-a dat un credit cu dobândă

Un mitocan. Orlando Minte Scurtă refuză să-şi ceară scuze VIDEO

După ce a jignit îngrozitor o jurnalistă de la B1 TV, Orlando Minte Scurtă, încă

Banca Moscovei, unde e Teodorovici bos, îşi mută centrala la Budapesta

Banca Internaţională de Investiţii (IIB / BII), condusă de Rusia, urmează să-şi finalizeze reforma complexă

Viorica Dăncilă și Eugen Orlando Teodorovici s-au certat

Tensiuni uriaşe în interiorul PSD. Potrivit unor surse, Viorica Dăncilă şi Eugen Teodorovici s-ar fi

Teodorovici: „E greu de crezut că vom păstra guvernarea” (stenograme)

Dincolo de ceea ce spun public, politicienilor puterii ştiu, ca Teodorovici, de exemplu, că au

Teodorovici a fost cât pe ce să devină premierul catindatului VV Dăncilă

Eugen Teodorovici, premierul care nu a mai fost anunțat. Surse din PSD au declarat pentru

Dăncilă şi Teodorovici au fost fugăriţi de protestatari, la sediul PSD

Premierul Viorica Dăncilă și ministrul Finanțelor, Eugen Teodororovici, au ieșit prin spatele clădirii, însă protestatarii

Share