home ECONOMIE Inflaţia încălzeşte conductele de comunicare dintre coaliţie şi BNR

Inflaţia încălzeşte conductele de comunicare dintre coaliţie şi BNR

Share

Inflaţia devine un subiect foarte interesant pentru coaliţia de guvernare, care încearcă să dea vina pentru ea pe Banca Centrală. Astfel, Liviu Dragnea începe să semene cu personajul unui roman science-fiction, care ajunsese la convingerea că poate controla tot. Inclusiv fenomenele economice obiective.

motto: “inflaţia scade atunci când vreau eu.” (Frank Herbert, “Împăratul-Zeu al Dunei”)

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că îi va trimite o scrisoare guvernatorului BNR, Mugur Isărescu. Aceasta va fi legată de evoluţia inflaţiei. Dragnea a spus că aşteaptă nişte răspunsuri de la guvernator.

PSD trebuie să recunoască minciunile electorale

Inflaţia, subiect de imagine pentru coaliţia PSD-ALDE

Declaraţia liderului PSD vine la o zi după ce Eugen Teodorovici şi Viorica Dăncila au spus că vor să dicute cu şeful Băncii Naţionale pe această temă, observă HotNews.

“E bine să întrebaţi şi BNR”, a răspuns Dragnea, întrebat dacă este îngrijorat pentru faptul că inflaţia a înregistrat 4,3% în luna ianuarie:

Eu o să trimit o scrisoare domnului guvernator cu nişte puncte de vedere adunate de la mai mulţi specialişti şi din partea mea. Şi vreau să primesc nişte răspunsuri. Nu vreau să discut acum pe genunchi, pentru că e un subiect foarte important. Aş vrea să văd şi care a fost implicarea BNR în asta, pentru că este o chestiune foarte serioasă.

Volta 1. Aluzii că inflaţia a crescut din cauza BNR

Aşadar, volta 1 făcută de Liviu Dragnea, Împăratul-Zeu al României, este cu dichis. Dragnea dă de înţeles că are nevoie de nişte răspunsuri de la BNR. E cu “vreau” în faţă. “Vreau să primesc nişte răspunsuri”. “Aş vrea să văd”, de-astea. Numai că BNR nu are nici un rol în chestiunea inflaţiei.

Banca Centrală Europeană: “Într-o economie de piață, prețurile bunurilor și serviciilor se pot modifica oricând. Unele prețuri cresc, altele scad. Se poate vorbi de inflație atunci când se înregistrează o creștere generalizată a prețurilor bunurilor și serviciilor, nu doar ale unor articole specifice. În consecință, cu un euro se poate cumpăra mai puțin, respectiv un euro valorează mai puțin decât valora anterior.”

Aşadar, nu BNR este de vină pentru creşterea preţurilor, care a dus la inflaţie, ci Guvernul. Cum? Direct, spre exemplu, prin faptul că a introdus o suoraaciză. Aceasta a mărit preţurile la produse şi servicii, ceea ce a provocat inflaţie. Indirect… de exemplu prin ţopăiala fiscală. S-a mai scris, nu insistăm aici.

Volta 2. Doamne fereşte, nu, nu e de vină BNR!

Întrebat dacă BNR este cea vinovată de inflaţie, Dragnea a replicat: “Doamne fereşte, nu, dar trebuie nişte răspunsuri”. Aha, deci omul nu are măcar bărbăţia confruntării. De ce? Simplu, pentru că ştie că nu are dreptate şi se mărgineşte la aluzii.

Scopul acestor domni este să fructifice politic. Ei sunt ponderaţi, vorbesc în doi peri, ambiguizându-şi discursul. Într-o zi, preţurile vor sări, ei vor da de pereţi atunci, Cine e de vină? Păi, normal, “e de vină o mulţime de oameni!”.

Iohannis, BNR, Soros şi hashtag Rezist sunt vinovaţii

Cum cine? “Iohannis, care nu ne-a lăsat să guvernăm. BNR, care nu a avut grijă de Robor, nici de inflaţie. Soros, care ne-a subminat, scoţându-şi oastea-n stradă. Comisia Europeană, care ne-a criticat, pentru că noi vrem drepturile puşcăriaşilor omului”.

Bine, dar cine poate să creadă toate aceste prostii? Răspunsul este simplu: electoratul propriu al PSD. Acesta este format din pensionari, oameni activi cu educaţie sumară şi oameni corupţi. La diferite nivele ale societăţii.

Adică oameni fără instrucţia necesară ca să înţeleagă noţiuni ca inflaţia. Şi care, chiar dacă ar pricepe despre ce este vorba, tot ar avea o mulţime de motive să denatureze realitatea. Cuvântul potrivit este: propagandă.

În anii care urmează, PSD are de gând să jefuiască România, ca şi până acum, şi să o joace apoi pe propagandă otrăvită. Maskirovka.

Citeşte şi
Teodorovici: 70 de oameni are fabrica de fake news a PSD

Senatorul PSD Eugen Teodorovici, fost preşedinte executiv al PSD, afirmă că Marcel Ciolacu a angajat Read more

Teodorovici: „Actuala conducere a PSD este dezastruoasă pentru ţară”

Eugen Orlando Teodorovici, supranumit OMS, contraatacă, după ce Paulică Stănescu l-a făcut calamitate şi aventurier Read more

Teodorovici vrea să demită Guvernul, suspende preşedintele şi să înlăture conducerea PSD

UUUU-uuuu! Sirena. Tininino! Orlando Teodorovici dă semne că o ia pe scurtătură şi nu ştie Read more

Teodorovici, mesaj mafiot: “Unii să nu uite că am ce spune la DNA!” VIDEO

Orlando Teodorovici a transmis, dar nu ştim şi cui, un mesaj mafiot filmat, în care Read more

Cîţu cere audierea lui Teodorovici şi Dăncilă pentru aruncarea Economiei în haos

Ministrul PNL de Finanţe, Florin Cîţu, îi acuză pe predecesorul său social-democrat, Eugen Teodorovici, şi Read more

Protestatară #Rezist lovită cu maşina de Eugen Teodorovici VIDEO

Eugen Teodorovici a condus agresiv masina catre un grup de protestatari #Rezist, iar o protestatara Read more

Fifor vs. Teodorovici. Şoby vs. Bichon. Dispute animalice-n pesedeu

Eugen Teodorovici a declarat că l-a făcut „șobolan” pe Mihai Fifor, deoarece a văzut o Read more

Dăncilă și Teodorovici sunt vizați de o plângere penală, la DNA

Viorica Dăncilă și Eugen Orlando Teodorovici sunt vizați de o plângere penală la DNA, fiind Read more

Teodorovici şi-a dat singur un credit imens cu dobândă subvenţionată de Eximbank

Ca să-și finanțeze restaurantul de la parter, Orlando Teodorovici și-a dat un credit cu dobândă Read more

Un mitocan. Orlando Minte Scurtă refuză să-şi ceară scuze VIDEO

După ce a jignit îngrozitor o jurnalistă de la B1 TV, Orlando Minte Scurtă, încă Read more

Share