home EVENIMENT, MASS MEDIA, STIRI DESPRE TELEVIZIUNI Indonezia îl va extrăda pe Nicolae Popa

Indonezia îl va extrăda pe Nicolae Popa

Share

Poliţia din Indonezia îl va extrăda pe românul Nicolae Popa, arestat pe 2 decembrie în Jakarta, informează TheJakartaGlobe.com. Fostul director al Gelsor a fost condamnat în 2006 de Tribunalul Bucureşti la 15 ani de închisoare, pentru înşelăciune, alături de Ioana Maria Vlas, în dosarul FNI.

Brig. Gen. Radja Erisman, reprezentant al Ministerului de Justiţie şi Drepturile Omului din Indonezia, a declarat că autorităţile au contactat Ambasada României din Jakarta şi au “informat că lucrează la extrădarea lui Nicolae Popa”.

Erisman a declarat că Politia mai aşteaptă informaţii din partea Ministerului de Justiţie şi Drepturile Omului şi că Nicolae Popa este reţinut la sediul Poliţiei din Jakarta.

Popa nu a comis nici o crimă în Indonezia. El era în ţară ca turist. L-am arestat în baza mandatului trimis nouă de către Interpol, la cererea Poliţiei Române”, a declarat Erisman.

Fostul director Gelsor Nicolae Popa a fost arestat pe 2 decembrie de autorităţile din Jakarta, Indonezia. Cunoscut ca “mâna dreaptă” a omului de afaceri Sorin Ovidiu Vântu, Popa a fost condamnat în 2006 de Tribunalul Bucureşti la 15 ani de închisoare, pentru înşelăciune, alături de Ioana Maria Vlas.

Nicolae Popa a fost director al grupului de firme Gelsor şi membru al Consiliului de Încredere al SOV Invest, societatea de administrare a FNI.  A fugit din România în anul 2000, iar de aproape nouă ani este căutat de autorităţile române.

Ministerul Justiţiei a transmis pe 9 decembrie cererea de extrădare a lui Nicolae Popa din Indonezia. Cererea, împreună cu documentele de susţinere, a fost trimisă ambasadei României de la Jakarta şi apoi a fost remisă autorităţilor indoneziene competente, informează HotNews.

Citeşte şi
~Tel Drum, pusculita lui Dragnea~Valean face bani grei de la Conu' Dinu~Exxon si Petrom pun
~ce face Felix sa scape de statutul de turnator~Basescu spune nu UDMR~Dinu Patriciu il finanteaza
Ioana Maria Vlas le-a spus miercuri păgubiţilor FNI din Sibiu, la primul termen al procesului
Nicolae Popa, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul FNI, este adus în România
SOV, prin interpusii sai, a intoxicat opinia publica, atunci cand a afirmat ca Assange i-a
~secondantii lui SOV pot fi pusi la plata~Liviu Luca amnezic~filme DNA cu vamesi uitandu-se la
Interviu cu Teodor Nicolaescu, fost preşedinte al Băncii Române de Scont, şi considerat, alături de
Marian Nazat, avocatul lui Sorin Ovidiu Vintu, afirma ca o noua arestare a omului de
La mai puţin de 24 de ore de la eliberarea sa condiţionată, Vlas susţine că
Vlas, condamnată în total la zece ani de închisoare în dosarele privind prăbuşirea FNI şi
Share