home EVENIMENT, POLITICA Încă o cerere DNA de arestare pentru Şova (trafic de influenţă)

Încă o cerere DNA de arestare pentru Şova (trafic de influenţă)

Share

Direcţia Naţională Anticorupţie cere Senatului încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a senatorului Dan Şova.

DNA arată că, între luna octombrie a anului 2011  şi luna iulie a anului 2014, Dan Şova “a pretins sume de bani şi a primit în total 100.000 de euro” de la un denunţător, în schimbul “traficării influenţei sale reale, pe care o avea pe lângă inculpatul Bălan Mihai”.

Mihai Bălan este fostul director general CET Govora, care este marea centrală de energie termică de lângă Râmnicu Vâlcea.

Acesta din urmă a fost mituit de Şova pentru încheierea unui contract de asistenţă juridică cu societatea sa de avocatură. Este vorba despre un contract de tip abonament lunar, cu o valoare de 10.000 de euro/lună.

Va fi interesant de verifiat cu această ocazie, în Senat, dacă majoritatea toxică PSD – UNPR mai funcţionează.

Mihai Bălan a fost reţinut tot de DNA, în acelaşi dosar, pentru abuz în serviiu. Mâine, Bălan va fi prezentat la Înalta Curte de Casație și Justiție, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Mai jos, comunicatul integral DNA.

19 noiembrie 2015
Nr. 1824/VIII/3
COMUNICAT

În completarea comunicatului nr. 1822 din 19 noiembrie 2015, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

În conformitate cu prevederile legale și constituționale, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție – doamna Laura Codruța Kövesi l-a sesizat pe procurorul general al P.Î.C.C.J pentru a cere preşedintelui Senatului încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a senatorului Şova Dan-Coman pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Cererea procurorilor anticorupție are în vedere date şi probe ce conturează următoarea stare de fapt:

În perioada octombrie 2011 – iulie 2014, inculpatul Şova Dan-Coman a pretins sume de bani şi a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunţătoare, în schimbul traficării influenţei sale reale pe care o avea pe lângă inculpatul Bălan Mihai, director general al centralei de energie termică CET Govora SA, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unui contract de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună. (detalii în comunicatul nr. 1822 din 19 noiembrie 2015)

Cererea de încuviințare a reținerii și arestării preventive a fost formulată având în vedere că sunt îndeplinite condițiile prevăzute de Codul de procedură penală.

Cererii transmise i-au fost atașate referatul întocmit de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție care efectuează cercetări în cauză, împreună cu dosarul cauzei, în copie certificată.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Citeşte şi
Elliott Broidy, unul dintre aliații președintelui Donald Trump, omul care l-a introdus la acesta pe
Este vorba despre dosarul în care fostul șef al PDL, Vasile Blaga, este acuzat de
Vasile Blaga a aflat că este pus sub control judiciar pentru trafic de influenţă de
DNA continuă să facă senzaţie cu arestări-surpriză. Este acum rândul viceguvernatorului BNR, Bogdan Olteanu, care
Ceea ce am explicat de mai mult timp se concretizează: acum cu rapiditate: urmează Dosarul
Procurorii DNA l-au reţinut pe medicul Mohamad Yassin, care a apărut în dosarul Omar Hayssam,
Vanghelie a fost reţinut de către procurorii DNA, iar aceasta devoalează o serie de lucruri
Palatul Victoria, ,kilometrul zero al marii corupţii: DNA deţine informaţii privitoare la implicarea lui Victor Ponta în
Preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma (şeful PSD Prahova), a fost reţinut de procurorii DNA pentru
~manual de ocolit deciziile CCR~dupa tiparul alegerilor masluite din 1946~reteaua Catalin Voicu~doi magistrati si un
Share