home MASS MEDIA, STIRI DESPRE TELEVIZIUNI Înapoi în Lumea lui Banciu (revista presei fără plescăieli)

Înapoi în Lumea lui Banciu (revista presei fără plescăieli)

Share

Văd că dl. Radu Banciu de la emisiunea “Lumea lui Banciu” a aflat că am lucrat pe la Revista Bilanţ şi crede că e puţin lucru. A fost doar cea mai bună revistă de analiză şi sinteză economică şi financiară din presa română, până a luat-o Vântu la-nchis.

B1

Pe când eram acolo, am luat un premiu pentru jurnalism al Clubului Român de Presă. A, ştiu, o să se spună că sunt slugău CRP. Ia efectuaţi o căutare “Cristian Tudor Popescu” pe acest website, să vedeţi peste ce daţi.

În afară de Bilanţ, am mai făcut şi eu câte ceva, dar trebuie să ştii să cauţi. Deci, domnule Banciu, trecui şi eu prin toată presa Capitalei. Mai informează-te. Până atunci… totuşi… nu înţeleg care AUTOMECANICA (#¤%&/!?) e cea cu care suntem noi. Nu am folosit niciodată acest cuvânt.

Şi ne bucurăm că genul programului a redevenit “revista presei”. Ca şi de faptul că există încă inşi care sunt destul de inteligenţi, ca dumneavoastră, domnule Banciu, încât să ţină cont de ceea ce se scrie despre ei. Bravo lor, au totuşi scaun la cap.

În schimb, se repetă fenomenul din cazul Mircea Badea: grupul de fani care ţi se formează pe pagina de Facebook o ia hăisa şi membrii acestuia se manifestă după cum e firea fiecăruia.

Vreau argumente logice, nu invective

Astfel, domnul George rememberează savuros foarte ce mi-a făcut mie, atunci când m-a făcut praf pe website-ul meu (am reprodus într-o postare anterioară limbajul esoteric al domniei-sale, pe care eu nu îl pricep în totalitate). Iată ce spune acum domnul amintit:

Radule, idiotul ala (n.n.: adică eu) m-a amuzat teribil. Dupa ce l-am injurat putin si-am lasat link catre blogul personal tocmai pentru ca bou’ sa stie cine il injura, el a venit si-a spus ca eu de fapt nu sunt eu :)) (n.n.: eu spusesem că mă gândesc că ar putea ca sub aliasul George să fie chiar Banciu) . Mare imbecil – credea ca te-ai dus tu sa te certi cu el acolo – alte mijloace nu aveai sa-i dai peste bot :).

Nu asta este însă simptomatic, ci numai jalnic, pentru că e jalnic ca argumentele tale să fie să-l înjuri puţin pe unul, ca să-i arăţi ce crezi tu despre el, fără să faci minimul efort să afli cu cine stai de vorbă în realitate şi să încerci să vii cu argumente logice. Simptomatic este acest mesaj adresat de un simpatizant, pe contul de Facebook al emisiunii lui Banciu:

Avem mare nevoie de oameni care sa spuna ceea ce gandesc, mai ales la TV… poate ne trezim la realitate 🙂 Keep up the good work!

Atenţie, este foarte grav: dacă ai plescăit pe post odată, de două ori şi admiratorii tăi sunt cei ce adoră plescăielile, s-a zis cu tine – de-acum încolo trebuie să plescăi cât mai imaginativ. De cinci ori pe săptămână, câte o oră în fiecare zi.

Da, aşa este, avem nevoie de oameni care să spună ce gândesc, dar este foarte – foarte important cum anume spui ce gândeşti, pentru că altfel mesajul tău ajunge unde nu trebuie şi îşi ratează ţinta-n plescăieli.

Pamyat

La începutul anilor ’90 am avut nişte extremişti, pe Vadim cu PRM, ori pe Gavra cu PUNR, care au confiscat discursul naţionalist în sensul bun al cuvântului şi l-au transformat într-un discurs tipic mişcării ultranaţionaliste de extremă dreapta ruse, xenofobe şi rasiste, Pamyat. Plescăieli politice groteşti.

Rezultatul a fost că în România ideea că există tendinţe autonomiste ale maghiarilor, care se vădesc acum, nu a mai putut fi susţinută de nici un democrat, pentru că imediat se punea pe el eticheta că este extremist.

Asemeni, dacă un om de televiziune nu-şi foloseşte aparatul intelectual de argumente, ci aparatul de invective plescăite din repertoriul propriu, mesajul său ajunge la amatorii de invective şi astfel nu îşi atinge ţinta.

Dacă vrei să spui adevărul, o poţi face în aşa fel încât să ai putere de penetrare în conştiinţa publică după ce înţelegi acest fapt. Pe acest website scriu exact ce gândesc. Este îndeajuns să intri în arhiva site-ului şi afli lucruri interesante.

Am intervenit când l-am văzut pe Banciu cum se mirceabadeşte

Nu există nici o legătură între ce scriu eu pe website-ul meu (nu este blog, blogul este un jurnal personal online, eu nu fac asta) şi această aserţiune elevată, legată de cele scrise de mine, pusă de Dana Mota la linkul meu de pe Facebook:

cum apare unu la tv si spune adevarul si deranjeaza pe toti parvenitii cum DERANJEAZA!!!! mai bine uita-te la otv ca acolo e bine ca in laturile tale.

Marea artă e să spui adevărul fără să înjuri şi să ai aderenţi cărora nu le plac înjurăturile. Aceia sunt cei care mişcă spre bine societatea. Dacă îi mişti pe ceilalţi eşti destructiv.

Aceste mizerii, plescăieli ne poluează azi mediul public în România la o cotă inadmisibilă, la care nu credeam că vom ajunge vreodată. De aceea am intervenit şi l-am criticat pe Radu Banciu. Am văzut cum, din dorinţa de a face rating, se mirceabadeşte rapid.

Marea artă e să vorbeşti despre rahat fără să-i spui pe nume în limbaj argotic, ci în termeni ce pot fi rostiţi şi la crâşma de cartier, şi la Operă.

Citeşte şi
Piaţa de media valorează aproape 514 milioane de euro

Piaţa de media din România va creşte, în acest an, cu 5,5%, comparativ cu anul Read more

Ameninţări asupra presei. Poliţia Constanţa cere dezvăluirea sursei!

Poliţia Constanța a solicitat unei publicații locale să dezvăluie identitatea unei surse, care le-a trimis Read more

MediaSind atrage atenția Guvernului că angajaţii din cultură şi mass-media nu sunt salariați de mâna a doua

Federaţia FAIR-MediaSind, singura organizaţie reprezentativă la nivel de sector cultură şi mass-media, conform sentinţei TMB Read more

Ben Oni Ardelean, din aripa PNL/USL, a sărit la gâtul jurnaliştilor

Deputatul PNL Ben-Oni Ardelean i-a făcut nesimțiți si tupeiști pe jurnaliștii care au vrut să Read more

Jurnalişti ucişi anul acesta, mai mulţi decât în anul 2017

După trei ani de scădere, numărul violenţelor împotriva jurnaliştilor a crescut din nou în 2018. Read more

Mălin Bot, ca şi toată familia acestuia, are toate conturile blocate

Primăria liberalului Nicolae Robu a blocat toate conturile jurnalistului civic Mălin Bot şi ale membrilor Read more

Cozmin Guşă îi cere lui Rareş Bogdan să-şi ceară scuze ca să intre pe post

Patronul postului Realitatea TV, Cozmin Gușă, a declarat că Rareș Bogdan, realizatorul emisiunii ”Jocuri de Read more

PSD mituieşte iar presa cu bani de la ministere, ca acum 15 ani

Corina Crețu și-a acuzat pe Facebook propriul partid, PSD, că direcționează către presă ”sume incredibile” Read more

FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) îşi informează afiliaţii despre ce s-a întâmplat în România

FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) a reacţionat dur la agresarea şi baterea jurnaliştilor în timpul Read more

Micky Şpagă iese la rampă împotriva televiziunilor (Stenograme PSD)

Apare în arenă politicianul frenetic Şerban Mihăilescu a.k.a. Micky Şpagă. Aceasta este o nouă stenogramă Read more

Share