home ECONOMIE Impozitul pe dividende nu va mai fi eliminat din Codul Fiscal

Impozitul pe dividende nu va mai fi eliminat din Codul Fiscal

Share

Impozitul pe dividende ar urma să nu mai fie eliminat de coaliţia PSD ALDE. Liderul PSD, Liviu Dragnea, susţine că oamenii de afaceri i-ar fi spus că această scutire ar face mai mult rău.

Dragnea anunţă că Legea pensiilor s-ar putea amâna

Conform legii, în România Codul Fiscal nu poate fi modificat decât cu şase decalaj faţă de momentul anunţării modificării. În practică însă anual au loc foarte multe derogări, care dau peste cap previzibilitatea fiscalităţii.

Aceasta debusolează mediul de afaceri. Firmele au mari dificultăţi în a-şi face un business plan. În campania electorală, PSD promisese eliminarea impozitului pe dividende. Este numai ultima dintr-un lung şir de relaxări fiscale promise şi neîndeplinite de coaliţia de giuvernare.

Impozitul pe dividende, schimbarea modificării

Coaliţia de guvernare pare că pregăteşte o nouă schimbare a schimbării, explică Ziare.com. După ce s-a lăudat în campanie că va elimina cu totul impozitul pe dividende, acum şeful PSD spune că se mai gândeşte puţin.

Liderii PSD şi ALDE s-au întâlnit luni pentru a stabili decizii importante pentru buzunarul românilor. Despre acestea însă ei au refuzat să dea detalii foarte clare. Informaţii care apar sunt parţiale, trunchiare şi pot oferi o imagine deformată asupra realităţii fiscale de mâine.

Impozitul pe dividende, explicaţii ciudate

Unul dintre subiectele discutate a fost şi impozitul pe dividende. Primul care a ieşit la declaraţii, Călin Popescu Tariceanu, a evitat cu totul întrebarea jurnaliştilor. În schimb, Liviu Dragnea a venit cu o explicaţie ciudată. El susţine că, între timp, “mulţi oameni de afaceri” i-ar fi spus că măsura nu ar avea impactul scontat, ci chiar opusul.

În mod curios, mulţi oameni de afaceri români spun că ‘voi spuneţi că se exportă profit pe România, dar dacă mergeţi cu impozit zero atunci o să se exporte şi mai mult.

, a spus Dragnea, precizând că săptămâna viitoare vor fi noi discuţii pe această temă. Este metoda tipică a liderului PSD de a se distanţa ipocrit de propriile sale intenţii. Credem că nu există nici un fel de oameni de afaceri cu care să fi vorbit. Pur şi simplu, coaliţia caută să etorcheze noi bani de la mediul de afaceri.

Share